Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
434
Cevap
266
Favori
84.591
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiger86

    medicalpark tam bir ticarethane mantiginda calisiyor bi doktor olarak soyluyorum.gecen gun bi yakinimi gogus agrisi sikayetiyle medikalpark gaziosmanpasa hastanesine goturdum.gogus agrisi normalde istisnasiz kirmizi alan gecer ve kirmizi alandan gelen hastadan 1 lira dahi ucret alamazsiniz.kalple ilgili rutin tetkikler yapildi ekg cekildi falan cikista 100 lira ucret talep ettiler.vezneye dedim ben bu ucreti odemicem.gidin doktorlar konusun dediler.gittim doktora soyledim ben de doktorum kirmizi alandan ucret alamazsiniz dedim,bu seferlik sizden ucret almayalim diyo sanki masaj yaptirmaya gelmisiz de ayagimiz alissin diyo.gittim vezneye dedim doktor degisikligi yapti bi daha kontrol edin dedim kontrol etti diyo ki 3 aydir burada calisiyorum ilk defa ucret odemeden cikan bir hasta goruyorum dedi isin ozeti; haklarinizi bilin doktor doverken gosterdiginiz azmi burada gosterseniz bu hastaneler bu kadar para kazanamaz
    Doktor bey siz detayları biliyorsunuz ancak normal vatandaş bunu bilemiyor. Ne isteniyorsa veriyoruz maalesef




  • istceko İ kullanıcısına yanıt
    Eczaneden makbuz alabiliyorsunuz
  • tiger86 T kullanıcısına yanıt
    medicalpark kimin hastanesi sanıyorsun ki hocam
  • Hocam çok yararlı bir konu olmuş. Attığın linkten sorgulama yaptığımda bulunduğum ilde. Medicana hastanesi anlaşmalı olarak gözüküyor. Geçen sene ayağım kırıldığı için uzun bir tedavi sürecine girdim. Dolayısıyla birkaç kez emar çekildim benden tam tamına 450 lira artı 150 lira daha bir şey için para aldılar bu kısmı net hatırlamıyorum. Kamu kurumunda çalıştığım için bunlar bir de indirimli fiyatları. Normal muayene ücreti ise 90 lira civarı bir şeydi. Sorgulama yapınca ilave ücret alınamaz uyarısı ile karşılaştım. Ancak şöyle bir şey var bende herhangi bir fatura yok ve fatura falan kesilmedi. Ben bunu nasıl kanıtlayıp itiraz edebilirim?
  • Güzel konu, takipteyim. Aynı zamanda özel hastanelere Acilden giriş yapıldığında (haftasonu yada mesai saatleri dışında, geceyarısına filan gibi) bizden yine normal muayene ücreti alınması doğru mu acaba?
  • Teşekkürler harika bir konu olmuş elinize sağlık. 2 ay önce medstar Antalya hastanesinde muayeneye 130 lira vermiştim. Hesaplamada 58+15 lira görünüyor en fazla ücret. Muayeneye girerken özellikle sordum çok değil mi bu tutar diye. Anlaşmamız böyle Sgk ile dediler. 57 lirayı geri almak için uğraşacağım. Bakalım alabilecekmiyiz geri
  • Emeğiniz için teşekkürler, hastaneye herhangi bir yaptırım yok tabi tokatlamaya devam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolasx

    Hocam çok yararlı bir konu olmuş. Attığın linkten sorgulama yaptığımda bulunduğum ilde. Medicana hastanesi anlaşmalı olarak gözüküyor. Geçen sene ayağım kırıldığı için uzun bir tedavi sürecine girdim. Dolayısıyla birkaç kez emar çekildim benden tam tamına 450 lira artı 150 lira daha bir şey için para aldılar bu kısmı net hatırlamıyorum. Kamu kurumunda çalıştığım için bunlar bir de indirimli fiyatları. Normal muayene ücreti ise 90 lira civarı bir şeydi. Sorgulama yapınca ilave ücret alınamaz uyarısı ile karşılaştım. Ancak şöyle bir şey var bende herhangi bir fatura yok ve fatura falan kesilmedi. Ben bunu nasıl kanıtlayıp itiraz edebilirim?
    Hastane ile bir görüşüp fatura ve hizmet dökümünü isteyin. Yardımcı olabilirler.
    Önceki mesajlarda bir arkadaş "Vergi İletişim Merkezi' nin" telefon numarasını vermiş. Fatura için yardımcı olabileceğini belirtmiş. Gerçi faturayı alsanız bile hizmet dökümüne de ihticanız olacak.




  • Selamlar, geçmiş olsun,

    bu ücreti geri alma konusunda zaman aşımı var mı acaba?

    ben Haziran.2016 da endoskopi+kolonoskopi yaptırdım özel hastaneye indirimli 2.500.-tl aldılar.

    2018 mayıs ayında başka özel hastaneye yine endoskopi+kolonoskopi yaptırdım bu sefer 600.-tl ödedim.

    mantıken daha sonra yapılanın daha pahalı olması gerekir...
  • Konu üste dursun herkes görsün
  • özel hastaneye gidip fazla ücret ödedim diye sormaya gerek yok. %100 ödediniz. Geri alma yöntemini net bir şekilde anlatmış. Hükümetimiz bunun farkında değil mi, tabi farkında. İsteseler bir günde halka yapılan bu yolsuzluğu çözerler.
  • Hocam merhaba;

    Bizde özel bir hastaneyle görüşmüştük böbrek taşı kırdırma için, şimdi o hastanenin bilgilerini girdim. Alanada böbrek taşı kırılan işlemi yazdım.''ESWT'' olarak geçiyor lazerle kırma olduğu için.Hastane bizden 1500 TL para istedi, burada ise 110 TL yazıyor ben mi yanlış yaptım yoksa hastane bizden baya baya para mı almış ? Doğru yaptıysam yarın ilk işim gidip SGK ile görüşmek

    Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma




  • suatin kullanıcısına yanıt
    Memleketimde yasal dolandırıcılığa karşı hakkını geri almaya çalışmak kabadayılık olmuş.
  • Helal olsun. Ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
  • Birçok özel hastanede alınan fark ücretleri ya çok abartılıdır veya kanunen hiç alınmaması gerekmektedir. Fark ücretleri hastanenin sınıfına göre devletin ödediği rakamın 2-3 katı ile sınırlıdır. Devletin ödediği rakamlar oldukça komik seviyelerde iken hastaneler kafalarına göre ücret isterler. Birçok hastalık grubunda fark ücreti almak yasal değildir ( kanser hastalıkları, kan hastalıkları, acil, yoğun bakım vb.) ama coğu yerde alınır. Bu grup hastalıkların ücretleri Devlet tarafından karşılanır ve geçtiğimiz aylarda ciddi artışa da gidildi. Bazen Sgk hastaya sms gönderip, yasal fark ücreti hakkında bilgi verir. Aslında SGK herşeyin farkındadır ama farkında değilmiş gibi davranır. Ben yakın zamanda "hastane fatura - fark ücreti takipçiliği " başlığında yeni bir işkolu türeyeceğini düşunüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengos07 -- 11 Mart 2019; 22:48:12 >
  • Özel hastanelerin niye adları "Park" ile başlıyor veya bitiyor.
  • Geriye dönük kaç yıl eskiyi alabiliyoruz bilen var mı.
  • suatin kullanıcısına yanıt
    bunların yeminleri yokmuydu ne seçmesi
  • 2017 Ekim ayında Samsun Medicalpark hastanesinde eşimi ameliyat ettirdim. Acil bir durum olduğu için apar topar ameliyat oldu. Yapılan işlem sgk nın sitesinde histeroskopi, operatif olarak geçiyor ve alınabilecek en fazla ilave ücret olaran bugün itibariyle 590TL olarak görünüyor. O tarihte tam 2800TL ödedim. Ancak ödememi kart ile almadılar. Doktorun anlaşması bu şekilde dediler ve bana fatura da vermeden parayı nakit aldılar. ( O kadar para verip neden fatura almadın diyenler olacak ama o anki durumda eşimin durumu itibariyle düşünemedim bile.)Şimdi elimde belge olmadan nasıl bir yol izleyebilirim. Hastaneden talep etsem tarafıma bildirilirmi acaba? Yada ne önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz Alper -- 11 Mart 2019; 23:32:26 >
  • mcx kullanıcısına yanıt
    Kazığı sağlam yere park ettik diyor :D oturması tercih meselesi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.