Şimdi Ara

Özel Hastane İhbar Nasıl Yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba


    Annem Mart ayında bir özel hastanede kalp ameliyatı oldu sonra taburcu oldu, evde istirahat ediyordu, ancak ciğerlerinde su toplanması oldu bu yüzden birkaç kez ciğerlerinden su çektiler (bu ameliyatın yan etkisiymiş).

    ablam annemin ciğerlerinde sürekli su çekilip durumundan dolayı; "ne olur olmaz" deyip annemi başka bir özel hastaneye götürüyor.
    O hastanede ablama; "annenizin durumu çok ciddi hemen hastaneye yatması gerekiyor" diye açıklama yapılıp ortalığı velveleye vererek ablamı telaşlandırıyorlar.

    ablama yapılan açıklama şu:

    "annenizde kalp yetmezliği var"

    "annenizde ciğerlerinde 2 litre su var"

    diye açıklama yapılmasına rağmen, bu özel hastanede annemden ciğerlerden su alma gibi bir işlem yapılmayıp, antibiyotik vermek, zaten aldığı ilaçları vermek, balon çalışması, top üfleme çalışması gibi zaten evde yapılan işlemler yapılıp yeni hiçbir şey yapılmayınca ablam bundan iyice şüpheleniyor (diğer özel hastaneden bu konuda uzman olduk), ve bu sebeple ablam ertesi sabah annemi hastaneden çıkarmaya çalışıyor, bu hastanedeki doktor buna şiddetle karşı çıkıyor, "annenizin durumu çok ciddi en az 3 gün hastanede yatması gerekiyor" diyor ama ablam bunu yutmuyor.





    Olay hastanenin parasını ödemeye geliyor, ödeme açıklaması ise bir başka rezalet ve net bir skandal!

    Ablam annemi hastaneye yatırmadan önce, günlüğü 2500 TL sigorta ödemesiyle bize 1500 TL gerektiği şeklinde açıklama yapılıyor, ancak annem hastaneden çıkaracağımız zaman bizden istenen ücret günlüğü 8000 TL şeklinde değişiyor.

    Ablam: "nasıl olur bize 2500 TL demiştiniz" deyince "o yatağın ücreti" şeklinde kelimelerin yetersiz kaldığı pişkinlikte rezil bir açıklama yapılıyor.

    annem şu anda eski özel hastanede ve ablam annemin doktoruna durumu anlatınca annemin ciğerlerine özel cihazlarla kontrol ettiler, annemin ciğerlerinde su olmadığı ortaya çıkmış (kalp yetmezliği gibi bir durumda yok).

    Yani o hastanede bize her şey yalan söylendi.

    böyle rezil bir özel hastaneyi ihbar edebilmemiz gerekiyor, bu yüzden arkadaşlar özel hastaneleri nereden ve nasıl ihbar edebiliyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba1975 -- 2 Mayıs 2018; 22:25:8 >







  • geçmiş olsun bi gece bende acilde kaldım 1500 kusur tl gitti.. 2500 tl ise yine çok ki 8000 tl demiyorum bile...
    bir gecede 2500 tl özel hastane alıyor vay ülkenin haline millet bildiğin sömürüyorlar ota boka fiyat kesiyor özel hastaneler valla beni de götürdüler götüttürdüm ama ona para boşa gitti adamı daha boka sokuyorlar iyileştiğim zaman inkikamımı elbet alacağım orospu çocuklarından bir de üzerine deli muamelesi yapıyor piçler.
    git hakkını ara en ağır şekilde günlük 2500 tl para özel hastaneye verecek gücün olduğuna göre paran da var senin yerinde olsam kendi ceza mı kendim keserim paran var nasıl olsa bende para olacaktı o hastaneleri başlarına yıkardım o piçlerin
  • up.

    peşini bırakmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24062018

    geçmiş olsun bi gece bende acilde kaldım 1500 kusur tl gitti.. 2500 tl ise yine çok ki 8000 tl demiyorum bile...
    bir gecede 2500 tl özel hastane alıyor vay ülkenin haline millet bildiğin sömürüyorlar ota boka fiyat kesiyor özel hastaneler valla beni de götürdüler götüttürdüm ama ona para boşa gitti adamı daha boka sokuyorlar iyileştiğim zaman inkikamımı elbet alacağım orospu çocuklarından bir de üzerine deli muamelesi yapıyor piçler.
    git hakkını ara en ağır şekilde günlük 2500 tl para özel hastaneye verecek gücün olduğuna göre paran da var senin yerinde olsam kendi ceza mı kendim keserim paran var nasıl olsa bende para olacaktı o hastaneleri başlarına yıkardım o piçlerin
    Öncelikle samimi ilginize çok teşekkür ederim, yazımdaki duruma sizde çok sinirlenmişsiniz.


    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bizde beş kuruş dahi kalmadı, hastaneden bizden alınan 5000 TL kredi kartıyla ödendi [3000 TL`si sigorta tarafından karşılanıyor (kredi kartının limiti doldu)].

    Ben burada her şeyi anlatamıyorum hem özele giren tarafları var (annemin çalışmasını aksattığından dolayı ciğerlerinden defalarca su çekilmesi zorunda kalınması gibi) hemde öykü gereksiz uzar, bu konudaki yazıyı sadece hastanenin etik dışı (ayrıca yasa dışı) davranışını anlaşılacağı kadarını özet olarak anlattım.


    Yazınızdan anladığım kadarıyla "paranız var avukat tutun" diyorsunuz sanırım, daha önce belirttiğim gibi beş kuruş paramız kalmadı [daha borç alınan 25.000 TL ameliyat parasını nasıl ödeyeceğiz onu düşünüyoruz (eğer "madem paranız yok neden özele gittiniz madem" diyen biri olursa; anneme devlet hastanesinde ameliyat için 3 sene sonrasına gün verdiler ve annem 24 saat bekleyemez durumdaydı, ve devlet hastanesinde muhatap alacağımız bir doktor yoktu, anneme ameliyat kararı veren doktor ertesi gün sırra kadem basıyor onun yerine başka doktor geliyor onunda açıklamaları 18o derece zıt oluyordu)].

    Kaldı ki paramız olsa da ben avukatlara bulaşmam çünkü hukuğumuzun halini yakinen çok iyi gördüm.

    soru sormak için bile 1000 TL para istemeyen avukatı görmediğim gibi (2012 ücreti olduğunu belirteyim ve soru sormaktaki kastım; danışmanlık değil, avukatın sadece çenesini kımıldatmasıdır), hukuğun h sinden dahi haberi olmayan avukatları da gördüm (bu avukatların arasında ünlü olanı da var).

    Eğer yakından tanıdık olan gerçekten çok iyi olan bir avukat yok ise kesinlikle para tuzağı (ki bizim yok).

    Hukuğumuzun durumunu şu örnekle anlatmak istiyorum: mahkeme durumunu taksi arabası örneğiyle, avukatı da taksi şöförü örneğiyle anlatayım:
    Diyelim ki; Kasımpaşa`dan Bakırköy`e götürülmesi gereken bir taksimiz var ve kullanacak bir şöför lazım.
    Adamın birini buluyoruz, "bu taksiyi Bakırköy`e götürürsen 10.000 TL para vereceğim" diyorum, adam; "peki" diyor oturuyor taksinin içine, ama bu adam ne direksiyona ne vitese ne de gaz deberiyaj pedalına dokunuyor, sadece taksinin içinde öylece oturuyor, ve gidilecek mesafe 30 dakika , taksi de milim yerinde kımıldamadan Kasımpaşa`da öylece yerinde duruyor ve bu adamda taksinin içinde 30 dakikayı doldurduktan sonra; "he hadi ver benim 10.000 TL paramı" diyor.
    avukatlar bu kadar paragöz, yaptığı işle bu kadar ilgisiz ve alakaları yok, varlığı yokluğu bir, davayı böyle umursamaz durumdalar (çok acı tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum).

    Peki ben bu başlığı neden açtım? Tekrar edeyim; özel hastanelerinde devlet tarafından denetlenmesi gerekir (denetleniyordur herhalde) ve burada bahsi geçen özel hastane burada anlattıklarımdan hiçbirini yapamaz buna hakkı yok, bunun için bu hastaneyi ihbar edebilmemiz lazım.


    Bir hastanenin özel hastane statusunda olması; hasta veya hasta yakınına hastalık hakkında yalan açıklama hakkı vermez ve hasta veya hasta yakınına para koparmak kolay olsun diye ücret hakkında yalan açıklama hakkı da vermez.
    Eğer bu özel hastaneyi ihbar etme hakkımız yok ise, özel hastanenin dingonun ahırı olduğu durumunu öğrenmeye şaşırmamak gerekir.




  • merhaba1975 M kullanıcısına yanıt
    valla yaşadıklarına göre hiçte iç yanar gibi yazmıyorsun senin bu yaşadıklarını ben yaşasam para olmadan gider yakarım hastaneyi
    bu kadar sakin kalmayı nasıl başarabiliyorsun yoksa sadece yazıya mı sakinlik yansıtıyorsun anlayamadım...

    devlet hastaneleri açıyor tayyip paso koca ülkede bir ameliyat için 3 yıl sonraya mı sıra veriyorlar. hayırdı bu nasıl bir ameliyat böyle bir de kalp sorounlu... bu kadar geç sıra verdiğine göre kusura bakma önemsiz kelimesi geçecek ama doktorlara göre çok hayati tehlikesi olan bir durum değil her halde. cümle de saçma oldu kalpten bahsediyoruz. her neyse. aynen hukuk sistemini bende bizzat yakında test ettim

    beni de vodafona dolandırdı. kafasına göre paket yaptı pezemenkler koca şehirde ilin plaka kodu kadar avukat dolaştım kimse umursamadı. gittim kendim mahkemeyeverdim dava açmak 130 tl idi o zaman o da tüketici mahkemesi diye yoksa daha fazla oluyordu...
    daha sonra noldu biliyormusun ilk duruşmada; dosyada adresini yazdığım halde artık davalı tarafa kim postalıyorsa postalamamış her halde hakim de taşak geçer gibi bir bengeldim dosya vodafone gönderilmedi adresin tespitine mespitine başaldı bende dedim ananınki çıktım gittim bir daha uğramadım :D 3 ay ne yaptın da beni boş yere oraya yoruyon aq 130 tl de oradan girdi tamam.. ben parayla avukat bulamadım sen ne diyorsun :D 40 avukat dolaştım biri bile parayla yanaşmadı. her türlü delil vardı yediğim kazık 10-15 tl var yok

    davayı kendin de açabilirsin ama iyi bir yazı yazman lazım avukat alan talep et uğraşmak istemiyorsan ayrı tabi .. bende dava açmaya para olsa basit şeylere bile dava açarım. daha olmadığı için açmadım uğraşmam.

    diğer bahsettiğim işleri yapmak için multü milyoner olmak lazım hasataneyi o zaman başlarına öyle bir yıkarım ki 3 gün haber olur kanallarda

    devlet denilen kurum sen ben gibi insanların oluşturdğu bir mafya yapılanması her şey göze normal gibi gelir ama devletler aslında birer terör örgütüdür. öyle olmasaydı bu şekilde ezilmezdin . hem kazık yiyip hem hakkımızı aramak için para ödemezdik...

    vodafone gibi şirketler elektirik su gaz v.s milleti 1 er 2 şer lira dolandırıyor hatta daha fazla lafın gelişi yazdım 1-2. kimse de miktar düşük diye uğraşmıyor 3-5 kişi dava açıyor. mahkemenin kestiği ceza ne kadar olacak max. 5 bin de hadi 100 bin de adamların çarptığı toplam para kişi başı 1 lira olsa 80 milyon tl yapıyor.

    neyse boşwer sinirim bozuldu yine
    annene geçmiş olsun bu olayları yaşayıp böyle sakin kalabildiğin için sanada esktradan bol sabırlar




  • İlk başta gelişmeleri aktarayım; hastane ihbar hattını bulduk, ablam aramış, ablama söylenen; "eğer parayı ödediyseniz, kabul etmiş sayılırsınız, yani haksızsınız" ve bir diğer söyledikleri; "biz size döneceğiz" (ne arayan var nede soran).

    Hastanenin ismini yazayım başkası yanmasın: Medicana hastanesi Kızıltoprak şubesi (internette araştırma yaparsanız ne kadar şikayet aldığını görürsünüz).



    Sinirlerime hakim olamayıp yazdığımda da insanları kaybettiğimi gördüm, bari sinirlerime hakim olarak yazayım, belki bir değişiklik olur (üstüne alay konusu oluyorsun yada beleşten suçlu ilan ediliyorsun).


    ameliyat için hastaneye gittiğinizde hastanelerimizin durumunu bizzat görürsünüz, annemin bekleyecek bir saniyesi yoktu öyle ki; özel hastanede annemin ameliyatını acil 24 sonrası Cumaya almaya çalıştılar, Cuma Cumartesi Pazar ameliyat takvimi komple doluydu araya kaynatamadılar, annem Pazartesiye kadar beklemek zorunda kaldı

    nasıl olur öyle demişsiniz; anneme 3 sene sonraya gün verdiler ama annemin durumu acil olduğundan 2 sene erkene alınarak 1 sene sonraya çekildi (ben özet geçtiğimi zaten belirtmiştim, ben mümkün mertebe kısa öz durumu anlatmam gerekirken konumuzla alakasız ben bunlardan mı bahsetmem gerekiyordu? Eğer gerekmiyor diyorsanız anlattıklarımın altında; "nasıl oluyor öyle?" gibi laflarla yalan arıyormuş gibi neden bana bu gereksiz detayları anlatmaya mecbur bırakıyorsunuz, 3 sene sonraya sıra verdiler durum buydu yalan mı söyleyeceğim? Gereksiz detayları anlatamaya mecbur bırakmaya ne kadar meraklıyız!)

    devlet hastanesinde sizi muayene edip ameliyat kararı veren doktoru ertesi gün hastaneyi altına üstüne getir bulamayıp ta bir daha ki muayenede başka doktorun 180 derece tersini söylediği bir hastaneye canınızı emanet etmekte bir sakınca görmezseniz o sizin bileceğiniz iş!



    Hocam siz hala hukuk diyorsunuz. avukatsızda mahkemeye çıkabilirsiniz diyorsunuz. ben burada hayat hikayemi anlatmak için bu başlığı açmadım, ama uzun uzun anlatmaya zorluyorsunuz.

    Ben bu memleketin avukatını da gördüm savcısını da gördüm hakimi de gördüm komiser polisini de gördüm hemde çok iyi gördüm (öyle ki o savcı hakim dediğiniz 6 sene hukuk okumuş adamları 5 yaşındaki çocuğun bile parmağında fır fır döndürebileceğini çok net gördüm).


    bir akşam ansızın saldırıya uğradım, tekme yumruk dövüldüm yetmedi, yüzsüz adam beni karakola şikayet etmiş, gözle görülemeyen izlerden darp raporu almış (mahkemedeki görevlinin açıklamasını kelimesi kelimesine buraya yazıyorum: "çakmağı çaksın parmağında iz kalsa dahi doktordan darp raporu alabilir) üstüne bu bana saldırıp döven araya tanıdığını sokmuş bu yüzden yüzüm gözüm mosmor şişmiş bir vaziyette karakola çağrıldım, ve it gibi azarlana azarlana kendilerinin yazdığı ifade bana zorla imzalatıldı, üstüne doktor raporu almam engellendi (bu arada karakoldaki komiser ve polislerden dayak yememe 5 kala vaziyeti rezaletini anlatmıyorum bile)

    mahkemeye çıkarıldım birde hakim tarafından "söyleyeceğin birşey varmı?" diye sorup arkasından kestirip atıp susturan hakim tarafından suçlu bulundum [meğerse laf ola beri gele soruyormuş; "söyleyeceğin birşey varmı" derken! (Ayrıca dava açılması hukuk dışı olan 2. davanın da açılıp birde oradan kazık yediğimi söyleyeyim)].


    işte %80 özetle bile hukuğumuzun durumu bu, üstelik bunlar İstanbul`un göbeğinde Bakırköy`de oluyor.

    Şimdi soruyorum: karşımda koskoca Medicana`nın avukatı varken ben avukatsız olarak mı mahkemeye vereceğim? (üstüne suçlu biz çıkarız).




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.