Şimdi Ara

Oyunu akıcı oynarken bir anda anormal seviyede takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Pc de oyun oynamak istediğimde hiç bir problem olmadan oyuna giriyorum. Oynamaya başlıyorum ve ilk başta yağ gibi akıyor. 15-20 dk sonra bir anda inanılmaz derecede donmaya-takılmaya başlıyor. Oyun oynanılmaz bir hale geliyor. Ve bu durum oyunun ana menüsüne dönsem de devam ediyor. Menüde seçenekler arasında geçiş yaparken bile işkence çekiyor gibi hareket ediyor. O sırada Alt-Tab ile masaüstüne baktım. Mouse bile takılıyor. Oyunu kapattığım zaman herşey normale dönüyor. Sistemi formatladım düzelmedi. Win 10 dan 11 e geçiş yaptım düzelmedi. Anti-virüs programları ile tam tarama yaptım virüs falan da yok. Ekran kartı driverı güncelledim olmadı.Eski bir sürüm yükledim yine olmadı. Ekran kartı kablolarını söküp tekrar taktım. Yine işe yaramadı. Sistem bilgilerim imzada yazıyor. Oyunu kaldırmıyor olması falan mümkün değil. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 1 Mart 2023; 18:1:5 >







  • Merhaba,


    Kullandığın sistemdeki donanımlardan hiç bahsetmemişsin, 15 20 dk sonra oyun içi sıcaklık değerleri nedir mesela.

  • sıcaklıktan kasar, sisteminin soğutucusu yetersiz bence

  • parcapincik kullanıcısına yanıt

    Sıcaklık değerleri 65-80 arası. Sistem bilgilerim imzada olduğu için belirtmedim hocam. Bir de bu durum bir anda başladı. Düne kadar yokken bugün var yani.

  • derXum kullanıcısına yanıt

    Kusura bakma hocam, sonradan fark ettim kimsenin imzasını görmüyormuşum, forum ayarlarından kapalıymış imzaları görme özelliğim.


    Donanım sıcaklıklarından kaynaklı desek sıcaklıklar 65-80 arası diyorsunuz.


    Oyuna girmeden önce ctrl+alt+delete görev yöneticisi açıp bir köşeye alın oyuna girin, 15 - 20 dk sonra donma başlayınca alt+tab ile görev yöneticisine dönüp bakın işlemciyi %100 kullandıran yada belleği %100 kullandıran diski %100 kullandıran bir uygulama var mı.


    Bütün oyunlarda aynı şey oluyor mu yada belirli bir oyuna özgü bir durum mu bu?

  • Estağfurullah. Baktım hocam dediğiniz gibi. Öyle anormal bir durum görünmüyor. İşlemci %30-40 lara çıkıyor. Bellek %20-30 lara çıkıyor. Normal görünüyor orası. Ayrıca bellek tanılama testi de yaptım. Temiz çıktı.

  • derXum kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam format atılmış, driver güncellemeleri yapılmış, virüs olmadığından eminiz, sıcaklıklar normal, işlemci ekran kartı ram kullanımı normal diyorsunuz, mem test yapılmış geriye aklıma PSU geliyor, sadece sesli düşünüyorum ve yazıyorum, evet elinizdeki psu top tier plat bir PSU fakat bir arıza durumu da olabilir diye düşünüyorum, OCCT deneyebilirsiniz yada ben bu gibi durumlarda şöyle yapardım, furmark kurup ek olarak hwinfo tarzı bir program kurardım. Furmarktan hem cpu burner açıp hem gpu stres test açıp aynı ekranda hwinfo üzerinden voltaj ve sıcaklık kontrolü yapardım, furmarkta FPS düşerken giriş voltajını gözlemledim bir gariplik var mı diye, PSU fanı arızalanmış olabilir ve fazla ısıdan stabil voltaj veremiyor olabilir yada PSU içinde herhangi bir sorun olup belirli bir yüke kadar çalışıp sonrasında yine stabil voltaj veremeyip bu soruna sebep oluyor olabilir gibi geliyor, sadece fikir vermesi açısından yazdım isterseniz deneyebilirsiniz.




  • parcapincik kullanıcısına yanıt

    Hocam aniden takılmalar başladığında ekran kartı ve işlemci sıcaklığım 10-15 derece düşüyor ve PSU normalde verdiği watt ın yarısını veriyor. Sizin dediklerinizden de yola çıkarak PSU mu problemli acaba dedim.OCCT ile PSU yu test ettim 20 dk. Ama hiç bir sorun çıkmadı. Bu nasıl birşey anlamadım. Şöyle birşey oldu ama. Driverpack online yükledim. Pc de ne var ne yok güncelledim. Programın önerdiği şeyleri de kurdum. Fifaya girdim test etmek için. Normalde 15-20 dk sonra bir anda takılmaya başlıyordu. 2 maç oynadım akıcı bir şekilde hiç birşey olmadı. 3. maça girdim. Tam çözüldü heralde derken maçın ortasında pc kendi kendine net framework yüklemesi yaptı.CMD geldi ekrana ve bir kaç dk sonra aynı sorunu yine yaşadım. Bununla bir alakası olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 2 Mart 2023; 4:21:45 >
  • derXum kullanıcısına yanıt

    Bilemedim hocam, bende ihtimaller bitti :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.