Şimdi Ara

Oyunlarda Donma veya Monitör Kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında daha önce duyduğum bir problem ama çözüm bulamadım. ATI RADEON 9700 PRO ekran kartım var ve bir kaç gün öncesine kadar gayet normaldi herşey. Fakat son günlerde Battlefield 2, Grand Theft Auto: San Andreas ve Emergency 3 gibi oyunları oynarken birden bire oyun donuyor. Masaüstüne döndüğümde "VPU Recover artık grafik sürücüsü komutlarına yanıt vermeyen grafik hızlandırıcınızı sıfırladı" mesajı çıkıyor ve rapor gönderme seçeneği mevcut. Bu durumun ekran kartının ısınmasından olduğunu sanıyorum. Bazen de donmak yerine direkt olarak monitör kapanıyor. Daha önec ekran kartının fanının hızına dikkat etmemiştim ama yavaş dönüyor gibi geldi. İşlemci fanı veya diğer fanlar gibi seri değil ve üzerindeki ATI logosu anlaşılmayacak bir hızda dönmüyor. Sorun tam olarak ne olabilir ve çözüm yolu nedir?



  • sorunu biraz çözmüş görünüyosun bu ekran kartına bi pas sökücü sprey al ve fanın motor kısmına iyice sık bi de ii bir psu alırsan daha ii olur kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rocko

    Aslında daha önce duyduğum bir problem ama çözüm bulamadım. ATI RADEON 9700 PRO ekran kartım var ve bir kaç gün öncesine kadar gayet normaldi herşey. Fakat son günlerde Battlefield 2, Grand Theft Auto: San Andreas ve Emergency 3 gibi oyunları oynarken birden bire oyun donuyor. Masaüstüne döndüğümde "VPU Recover artık grafik sürücüsü komutlarına yanıt vermeyen grafik hızlandırıcınızı sıfırladı" mesajı çıkıyor ve rapor gönderme seçeneği mevcut. Bu durumun ekran kartının ısınmasından olduğunu sanıyorum. Bazen de donmak yerine direkt olarak monitör kapanıyor. Daha önec ekran kartının fanının hızına dikkat etmemiştim ama yavaş dönüyor gibi geldi. İşlemci fanı veya diğer fanlar gibi seri değil ve üzerindeki ATI logosu anlaşılmayacak bir hızda dönmüyor. Sorun tam olarak ne olabilir ve çözüm yolu nedir?



    işte sorunun çözümü bu. fanın kirlenmiştir. diğer arkadaşın dediği gibi bi temizleyici sprey falan al.




  • Sistemimi topladığım zaman güç kaynağımı da Ever-Power PH-300 ile yenilemiştim. DVD Rom, CD Writer, 2 harddisk, floppy ve ekran kartıma güç paylaşımı var.

    Daha önce hiç sprey kullanmadığım için buna bir öneriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocko -- 9 Temmuz 2005, 20:11:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.