Şimdi Ara

Otopilot davasında, Tesla ve ölen mühendisin ailesi uzlaştı: Tesla ödeme yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otopilot davasında, Tesla ve ölen mühendisin ailesi uzlaştı: Tesla ödeme yapacak
    Tesla, Apple mühendisi Walter Huang'ın Model X aracıyla otopilot ile seyrederken yaptığı kaza neticesinde hayatını kaybetmesinin ardından Huang'ın ailesine ödeme yapacak.



    2018 yılında gerçekleşen kazada, Huang otopilotta giderken araç orta refüje girmiş ve daha sonra bariyere çarpıp hayatını kaybetmişti. Daha sonra ailesi otopilotun kusurlu olduğunu iddia ederek Tesla'yı dava etmişti. Tesla daha önce de benzer davalarla karşılaşmış ve savunma olarak sürücülerin yola dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek davaları kazanmıştı. Bu vakada da veriler, Huang'ın araç otopilottayken telefonuyla oyun oynadığına işaret ediyordu.



    Avukatlar, otopilotu ve Elon Musk'ı suçladı



    Huang'ın avukatları ise daha önceki davalardan ders alıp başka bir yol izleyerek iki şeye odaklandılar. İlkinde, Tesla'nın otopilotunun orta refüje girme sorunu yaşadığını ve bu nedenle kusurlu olduğunu bildiğini iddia ettiler. İkincisinde ise, Elon Musk'un yaptığı açıklamalarla otopilot sistemine aşırı güven yaratarak kötüye kullanılmasından sorumlu olduğunu iddia ettiler. Avukatlar, kaza anında aracın sürücünün dikkatini sağlamak için gerekli uyarıları yapmadığını, Tesla mühendilerinin de ifadelerini ekleyerek Tesla'yı suçladılar. 



    ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), hem otopilotun hem de sürücünün dikkatsiz olmasının kazaya neden olan faktörler olduğunu tespit etti.



    Ayrıca Bkz.Tesla Cybertruck, BMW Ar-Ge merkezi yakınında görüldü: Tersine mühendislik mi?



    Tesla, Apple'ı da davaya dahil etmek istedi



    Tesla, Huang'ın kaza sırasında oyun oynadığını iddia etmeyi planlıyordu. Huang'ın işe gidip gelirken oyun oynama alışkanlığı vardı ve kazayı araştıranlar Huang'ın telefonunda en son uygulamalarda bir oyunun açık olduğunu buldu ancak kaza sırasında tam olarak oyun oynayıp aynamadığı tespit edilemedi. Tesla, Huang'ın oyun oynayıp oynamadığını tespit etmesi için Apple'ı davaya sürüklemek istedi. Apple ise bu mahkeme celbini bozmaya çalışıyordu.



    Neticede, bugün ortaya çıkan mahkeme belgelerinden Tesla ve Huang'ın ailesinin uzlaştığı ortaya çıktı. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı. Tesla'nın anlaşmaya gitmesi, şirketin kötü şöhret ile anılmak istememesi ve ortaya çıkacak bilgilerden kaçınmak istemesi olarak yorumlanıyor.



     




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/8/24124744/tesla-autopilot-lawsuit-settlement-huang-death
    Kaynak:https://electrek.co/2024/04/08/tesla-opens-wallet-settles-autopilot-death-lawsuit/







  • evlatda olsa para olunca anlaşılır demkki veya anlaştırırılar
    bi gün elın bu arabada olursade ıroni olurdu
  • Sen yazılıma bu kadar güvenip aracı kontrolünden çıkartıyorsun sonra da Tesla'dan para koparmaya çalışıyorsun ne güzel dünya insanlar ailesine bu kadar güvenemiyor :)
  • Otopilot hikâye her zaman yola bakmak lazım
  • Burda ölseydi üç kuruşa kapatırdı tesla. İnsan üzerinde istediği deneyleri yapabilir burda üretim yapsaydı. İnsandan bol ne var.
  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    ne yapcaklardi kanka kisasa kisas diyip gidip elon musk'i mi oldurselerdi

  • Kesinlikle saçmalık. Tesla kazanmalıydı. Araç gerekli uyarıları yapıyor zaten. Daha ne yapacak? Yalanlarla kazandılar davayı. Otopilot kaza yaparsa sorumlusu sensin. Sözleşmede geçiyor. Kendini beğenmiş gerizekalı bir aile ve adaletsiz bir hakim var ortada.
  • Çinli aile üç kuruş kan parasına vazgeçmiş iddiasından.
  • Bu yeni birşey değil ki. Kapitalist dünyada her zaman şirketler böyle ölenlere 3-5 milyon dolar atar konuyu kapatır. Göz göre göre boing uçakları düşmedi mi? Ne oldu o davalar? Adamlar bile bile uçakları sattılar düşerse para verir kapatırız.

    Yaptıkları hesap şöyle.

    Eğer sattıkları cihazı geri çağırma maliyeti ödeyecekleri tazminattan fazlaysa çağırmıyorlar. Herşey kar zarar insan hayatının zerre kıymeti yok.

    Abd avrupada bunlar hep oluyor olmaya da devam edecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.