Şimdi Ara

OTOMOBİL YEDEK PARÇALARINI 10 DA 1 FİYATINA ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
12
Favori
6.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Konu başlığındaki gibi otomobil yedek parçalarına kafayı fena halde taktım önce sebebini sonra nasıl alışveriş yapacağınızı anlatarak bir nevi servis ücret politikası teröründen sizleri kurtarmaya (bilgilendirmeye) çalışacağım.

    Nissan note 2.el bir araç aldım tekna 1.4 2006 model. araçta birçok parçayı ve yürüyen sistemini değiştirmek zorunda kaldım malum 2.el alıyoruz hayatımız da kıymetli
    o halde neden masraf yapmayalım. Sanayii de yaklaşık 720tl tutarına ön takım komple değişti ayrıca elektrik ve elektronik parçalar da ve lastik sistemi de elden geçti eksikler giderildi. Yetkili servise sadece 2 adet plastik tampon braketi için gittim 10 gram agırlıgı olmayan bu beyaz plastık parca 1 adet fiyatı 30 tl idi paşa paşa ücreti ödeyim boyattığım tamponumu yerine taktık bu braket sayesinde güzel oturuyor tampon.

    Ardından muayeneye gidelim dedik ama söndüremediğim motor ve abs lambası ışıkları beni düşündürüyordu dışarıda aracı özel servise sokarak arıza tespit ettirdim motor altı oksijen sensoru ve sol abs sensörü arızası vardı bu parçalar değişmez ise muayeneden geçemeyeceğim için mecburen değiştirdim orjinal oksijen sensoru (LAMBDA) ozel serviste vardı ücreti takma dahil 150 tl idi iş bankasına 3 taksitle taktırdım. ancak abs sensoru (kablo sensor) ne yazık ki hiçbir yerde yok. Fiyatı konusunda da bir fikrim yok bu işten nasıl ucuz kurtulurum diye aranırken bu arada da abs sensorunu çıkartıp numune olarak parçacılara ve aksaraydaki otoculara gösterdim. Gösterdiğim herkes agız birliği etmişcesine aynı adresi söyledi. Servise gidin onlarda bulabilirsiniz sadece.

    Evet işimiz servise kalmıştı ne yazık ki korka korka servise telefon açtım ve parçayı söyledim bosh ax610 sensör varmı elinizde 2006 model 1.4 nissan note için? Telefonun karşısındaki arkadaş evet var isterseniz 1 gün içinde getirtebiliriz fiyatıııı. 964ytl dedi.
    Korktuğum başıma gelmişti. tek bir kablo üstelik 964 tl ve üstelik takma işi de ayrıca ücret ve kdv ye dahil değildi. yani kaba hesapla 1000 tl idi. ( şimdi arabayı kaça aldın ki diyeceksiniz onu söylemeyim )


    Hemen mezarlıgın yolunu tuttum her 2.el arabada oldugu gibi bazı plastik parçalar eksik arabamda hem onları da alırım diyerekten bankadan bir miktar nakit çekerek doğruca ikitelli Atatürk oto sanayii sitesine çıkmacıların bulundugu kısımları dolaştım (daha önce tamponumu da oradan almıştım sıfırdan farksız tampona 150tl bayılmıştım) neyse abs sensörü buldum ancak pis bir ortamda pancak puncak karışık kablolardan çekip verdi hurdacı. al abi ahan bu dedi. evet o parca ama çalışıyor mu muhabbeti ve götür taktır çalışmazsa paranı iade ederiz herzamanki laflardan sonra fiyatını öğrendim 250tl sana 200 olur. ( Benim ne özelliiğim varsa bir anda 50 tl indi) Denize düşen yılana sarılırmış hadi alayım bari biraz daha bişeyler yap moduna girdim bu arada bana verilen kablo da gümüş renk araba boyası ile boyanmış ve çalışıp çalışmayacağı mechul. İçimde şüpheler var dedim ki 100 tl vereyim aracı muayeneye sokmam gerek yoksa normal şartlarda türkiyede Nissan Yetkili servisi bu kabloyu 964ytl ye satıyor o para eder mecburen alacaz.

    Ancak satıcı 150 tl ye verecekti sanki ben 100 teklif ettim tabii alamadım diğer satıcılara da bakmak için oradan ayrıldım. Diğer satıcılarda abs sensörü yoktu. Geri dönmek ve boyalı sensörü almak istemedim açıkçası neyse ki aracımın oksijen sensörü takıldıgı için motor ışıgından kurtulmuştum. Eve geldim ve aranmaya başladım tek çare servis yada yurtdışından almak ancak nasıl?
    Derken google arama motoruna abs sensör numarasını girmek aklıma geldi ve micksgarage.com sitesiyle karşılaştım hemen facebook sayfalarına üye oldum ve siteyi biraz karıştırdım inanın bu site çok ciddi ve kaliteli istediğiniz parçaya sadece 2-3 adımda ulaşıp kredi kartı ya da paypal ile alışveriş yapabiliyorsunuz. ürünü 2 gün içinde size posta ile yolluyorular ( Tabii posta masrafı 5-6 dolar eger siteye ilkkez giriyorsanız size 50 euro üstüne 5 euroluk voıcher kodu yolluyorlar emailinize gelen kodu satınalma sayfasında girerek alacagınız ürünün 5 euro ya da 5 dolar olarak ( odeme kurunu seciyorsunuz ona göre dolar pound yada euro ile ) indirim yapıyor türkiyeye yollayacağı için en avantajlı kur dolar ben dolar ile satın aldım. Evet sıkı durun Türkiyeden yana yakıla 964tl ye satılan bu parçayı tam 57 usd ye ve kargo masrafı da dahil olarak aldım. 5 günde de teslim ediyorlar. şimdi mesaj geldi işbankasından 108.06tl para çekmişler isterseniz taksitlendirebilirsiniz diye. :)

    Bu arada siteye ödeme yaparken paypal ikonunu tıklamanız ardından paypal hesabınız var ise paypal ile yok ise kredi kartınız ile ödemenizi yapabiliyorsunuz. Tamamen güvenli hızlı problemsiz. 100 doları geçmediği için de gümrükle uğraşmayacaksınız. Tavsiyem kilit nokta parçalarınızı. micksgarage.com dan almanız. (elbette paypal düşük bir komisyon alıyor)

    Umarım yardımcı olmuşumdur bu hikayeyi anlatma gereği duydum. Simdi biri diyecek ki servis garantili takıyor hayır efendim kimse 10 katı para verip sensor almak istemez varsın garantisiz olsun yurtdışında daha ucuz imkan varsa 10 da 1 ücret odeyerek almak lazım ayrıca bu site para iade ve garanti prosedürleri uyguluyor.

    Sitenin dediğine göre pazartesi yada salı günü abs sensorume kavuşacağım buradan sizleri bilgilendiririm. Saygılar sevgiler.

    Arkadaşlar demin siteden mail geldi hemen paylaşayım dedim ürünüm paketlenmiş üstelik resmini de çekip yollamışlar. Bravo diyorum fatura da yanında.
     OTOMOBİL YEDEK PARÇALARINI 10 DA 1 FİYATINA ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ???
     OTOMOBİL YEDEK PARÇALARINI 10 DA 1 FİYATINA ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ???

    Uploaded with gelen mail :
    Hi Hakan

    Thank you very much for your order.
    Your parcel tracking number(s) are LF000450588xxx.
    All our dispatch processes are weight controlled to ensure that there is nothing missing from your order. The weight of your parcel is 0.08 kg.

    We have also included a picture of your parcel as it was scanned in our warehouse, this is to help you identify your parcel when it arrives, it also helps us to ensure that your parcel was adequetly packaged by our staff. This is an experimental service at present, if you have any thoughts on this new service please let us know by logging in to your account and leaving your thoughts on this

    Your parcel was sent by An Post Parcel Services and can be tracked here:http://track.anpost.ie/track/trackone.html
    Please allow at least 24 hours (1 working day) before you try and track this parcel otherwise the parcel label will show up as invalid
    If package shows any signs of damage on arrival, double check the contents of the package or write "DAMAGED" on the An Post Parcel Services delivery docket, any damage claims cannot be processed where this procedure is not followed as MicksGarage will not subsequently be able to clam for damages from An Post Parcel Services

    Thank you for your business

    Best Regards
    Thomas

    **** Please do not reply to this email ****
    If you need to contact us please log into your Micksgarage account and click on [My Order History], this will guarantee the fastest response time.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanonur -- 27 Eylül 2012; 21:33:19 >







  • Hocam bu kadar şey yazana kadar sadece sitenin linkini versen yeterliydi, insan okuyacak bunu
  • bence çok faydalı olmuş. Yalnız sıkıntı şu parçayı alırsın sonra efendim evet o parça ama versiyonu farklı derlerse seni bulur bıçaklarız üstadım

    saolasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Hocam bu kadar şey yazana kadar sadece sitenin linkini versen yeterliydi, insan okuyacak bunu

    Ahaha çok güldüm :) ancak haksız da sayılmazsın hani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalnalga30

    bence çok faydalı olmuş. Yalnız sıkıntı şu parçayı alırsın sonra efendim evet o parça ama versiyonu farklı derlerse seni bulur bıçaklarız üstadım

    saolasın

    Hocam doğrudur ben de olsam kızarım böyle birşeye senin gibi tepki veririm :) Herkesin parası değerli sonuçta. Site çok basit ve sade model numarasını giriyorsun istediğin parçasını numunesini eline al ve kodunu araştır aynı kodda farklı versiyon olmaz. Site ile online görüşüp durumu anlatıp aracının soldan dreksiyon sistemine sahip oldugunu bildirirsin. (site ingiliz sitesi ve ingilterede trafik ters oldugu için dreksiyon sistemleri sagdan ) :)




  • Parçası zor bulunan ithal araçlar için kullanılabilir.
  • Mantıklı ve güzel bir paylaşım.Geçenlerde bizede bir parça lazım oldu baya bir aradık.Link için teşekkürler.
  • Arabamın motor koruma plastik kapağı yoktu. Yetkili servis 337 TL dedi. Almadım. Sonra İkitelli Atatürk Oto sanayi sitesinde bir parçacı selde su altında kalıp perte uğramış bir Dacia arabadan söküp verecekti. Çamurlu ve yosunlu dedi. 100 TL'ye veririm dedi. Doğrusu oraya gitmeye üşendim. Kocasinan Oto sanayi sitesine gittim. Bahsettiğim parçayı orijinal ve sıfır halde 100 TL'ye buldum. Çamurlusunu almaktan kurtuldum.

    Yedek parça konusunda hop atlamak iyi olmuyor. Araştırmak gerekiyor.
  • Link ve paylaşım için teşekkürler.

    İleride lazım olabilir.

    Yalnız 2006 model bu derece masraflı bir aracı nasıl aldınız ben onu merak ettim.

    Servise göstermediniz galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: insideman

    Link ve paylaşım için teşekkürler.

    İleride lazım olabilir.

    Yalnız 2006 model bu derece masraflı bir aracı nasıl aldınız ben onu merak ettim.

    Servise göstermediniz galiba.

    15000 tl ye tekna olursa arızasına bakmadan alırım sen olsn almaz mıydın? :) Şu anda 2004-2005 model kıytırık paliolar bile 15000tl Nissan kalitelidir parçaları da kolay arıza yapmaz ancak Nissan Türkiyenin Pahalı parça politikası her arabası olanı zengin nasıl olsa alıcak düşünce yapısı türkiyede markanın imajını zedeliyor. Toyota alsaydı en ufak bir çivisini bile çıkmacı dahi olsa ucuza bulurdum bir dünya çıkma parçası var. Ama kendi yakınlarıma mpv almayacaklarsa Nissanı tavsiye etmem aldığım arabanın önden ufak bir kazası vardı airbaglar açık değildi. 1500tl den az masraf yaptım sıfırdan şu anda bir farkı yok yürüyen olarak. Daha ne olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanonur

    quote:

    Orijinalden alıntı: insideman

    Link ve paylaşım için teşekkürler.

    İleride lazım olabilir.

    Yalnız 2006 model bu derece masraflı bir aracı nasıl aldınız ben onu merak ettim.

    Servise göstermediniz galiba.

    15000 tl ye tekna olursa arızasına bakmadan alırım sen olsn almaz mıydın? :) Şu anda 2004-2005 model kıytırık paliolar bile 15000tl Nissan kalitelidir parçaları da kolay arıza yapmaz ancak Nissan Türkiyenin Pahalı parça politikası her arabası olanı zengin nasıl olsa alıcak düşünce yapısı türkiyede markanın imajını zedeliyor. Toyota alsaydı en ufak bir çivisini bile çıkmacı dahi olsa ucuza bulurdum bir dünya çıkma parçası var. Ama kendi yakınlarıma mpv almayacaklarsa Nissanı tavsiye etmem aldığım arabanın önden ufak bir kazası vardı airbaglar açık değildi. 1500tl den az masraf yaptım sıfırdan şu anda bir farkı yok yürüyen olarak. Daha ne olsun.

    15.000 alırım tabiki affetmem

    Piyasanın çok altında bir rakam. İlk mesajda kaça aldığını yazmamışsın bende emsalleri ile aynı zannettim.

    Sigortacıdan sorgulattınız mı? Pert çıkmasın ortalama 6-7 bin ucuz piyasadan.




  • valla dostum pert ama sanırım pert olmasının sebebi 5cm lik şanzıman kırıgı ve tamponun kırılması onun dışında araçta airbag bile patlamamış. Pert edilme sebebi sanırım nissan türkiyenin anlamsız pahalı yedek parça fiyatları ben 1500 tl ye arabayı topladım şahane oldu tek eksiğim şu anda abs sensoru o da gelince araç piyasasından %35 daha ucuza gelmiş olacak çünkü 22000tl ye boyalı ve değişeni olan araç bulabildim. Kullanıcı olduğum için umursamıyorum kağıt üzerinde pert olsun cebimde en az 10000 tl kalıcak 5 sene sonra da takas ederim zaten satamayacağımı biliyorum insan psikolojisi işte. :) Ben ne arabalar gördüm araba pert değil ama pertten beter. varsın boyası olsun umurumda değil yürüyeni şahane sonuçta araba sallana sallana gitmiyor şaseler mükemmel klima ve radyatörler orjinal araçta oynama yok. Bu fiyata da bu kadar olur zaten. :)
  • Benim polo'nun debriyaj baskı balata seti değişecek. Merak edip siteye girdim. Fiyatı otostart.com'la aynı çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanonur

    valla dostum pert ama sanırım pert olmasının sebebi 5cm lik şanzıman kırıgı ve tamponun kırılması onun dışında araçta airbag bile patlamamış. Pert edilme sebebi sanırım nissan türkiyenin anlamsız pahalı yedek parça fiyatları ben 1500 tl ye arabayı topladım şahane oldu tek eksiğim şu anda abs sensoru o da gelince araç piyasasından %35 daha ucuza gelmiş olacak çünkü 22000tl ye boyalı ve değişeni olan araç bulabildim. Kullanıcı olduğum için umursamıyorum kağıt üzerinde pert olsun cebimde en az 10000 tl kalıcak 5 sene sonra da takas ederim zaten satamayacağımı biliyorum insan psikolojisi işte. :) Ben ne arabalar gördüm araba pert değil ama pertten beter. varsın boyası olsun umurumda değil yürüyeni şahane sonuçta araba sallana sallana gitmiyor şaseler mükemmel klima ve radyatörler orjinal araçta oynama yok. Bu fiyata da bu kadar olur zaten. :)

    Şasede problem yoksa binilir.
    Binici adam için mantıklı hareket.
    Hayırlı olsun.




  • mesajım bulunsun... yararlı bir konu
  • Güzelmiş hayırlı olsun araç

  • Gümrükçüler ile tanışmak gerek aslında.Siteyi inceledim ciddi manada fiyatlar yeterli.
  • Arkadaşlar demin siteden mail geldi hemen paylaşayım dedim ürünüm paketlenmiş üstelik resmini de çekip yollamışlar. Bravo diyorum fatura da yanında.
     OTOMOBİL YEDEK PARÇALARINI 10 DA 1 FİYATINA ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ???
     OTOMOBİL YEDEK PARÇALARINI 10 DA 1 FİYATINA ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ???

    Uploaded with gelen mail :
    Hi Hakan

    Thank you very much for your order.
    Your parcel tracking number(s) are LF000450588xxx.
    All our dispatch processes are weight controlled to ensure that there is nothing missing from your order. The weight of your parcel is 0.08 kg.

    We have also included a picture of your parcel as it was scanned in our warehouse, this is to help you identify your parcel when it arrives, it also helps us to ensure that your parcel was adequetly packaged by our staff. This is an experimental service at present, if you have any thoughts on this new service please let us know by logging in to your account and leaving your thoughts on this

    Your parcel was sent by An Post Parcel Services and can be tracked here:http://track.anpost.ie/track/trackone.html
    Please allow at least 24 hours (1 working day) before you try and track this parcel otherwise the parcel label will show up as invalid
    If package shows any signs of damage on arrival, double check the contents of the package or write "DAMAGED" on the An Post Parcel Services delivery docket, any damage claims cannot be processed where this procedure is not followed as MicksGarage will not subsequently be able to clam for damages from An Post Parcel Services

    Thank you for your business

    Best Regards
    Thomas

    **** Please do not reply to this email ****
    If you need to contact us please log into your Micksgarage account and click on [My Order History], this will guarantee the fastest response time.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanonur -- 27 Eylül 2012; 21:31:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Parçası zor bulunan ithal araçlar için kullanılabilir.

    aynen fiorino, albea, linea gibi araçların zaten tonla parçası mevcut
  • Ebayden de siparis edebilirsiniz. Fiyatlar orada ucuz degil burada coooooook pahali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.