Şimdi Ara

Otomobil yağ seviyesine ne zaman bakılmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
62.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    quote:

    Orijinalden alıntı: offday

    O zmn sabah ilk çalıştırmada doğru sonucu alırım diye düşünüyorum doğru mudur? Birde stop ettirdikten 10 dakika sonra cevabı geldi ama 10 dakikada tamamen soğumuş olur mu motor?

    Sabah kalkıp motor soğukken bakarsanız yanlış olur. Yağın karışması lazım en azından. Sonra süzülmesini bekleyip öyle bakın. Doğru sonuç budur.

    sabha serinlikte bakılması en doğru kontroldür. Neden yanlış olsun

    Motorcu yağın bir kere harmanlanması lazım diyordu. Bazı çözeltiler dibe çöktüğü zaman yağ çubuğu aldanmaya sebep olabilir diyor. Yağ, su gibi veya yanık gibi görünebilir diyordu.

    bunlar gereksiz şeylere kafa takacaklarına seviyesini adam gibi ölçsünler yeter. Zaten ne kadar yanlış bilinen şey varsa hepsi kendini mühendis sanan ustalardan kaynaklanıyor.
    Olaya tersinden bakınız . Eğer motorda su varsa ve adam bunu harmanlayıp farketmenizi engelliyorsa zaten hatalı bir şey yapıyordur.
    Eğer sabah serinlikte yağ çubuğunu çekip de çubuğun üzerinde birşey görülmez zaten eksik ise tamamlanır .Yani heterojen bir karışım çubukta göleniyorsa komple yağ değişimi gereklidir. Buna ek yapmak veya motoru çalıştırıp homojen yapmak , hatanın üstünü örtmeye benzer. İllaki bunun uzun vadede zararı olacaktır.

    Bakım işinde en önemli konulardan biri kestirimci bakımdır, siz bir aksaklığı zarar vermeden gözlemliyorsanız ,anında müdahale etmeniz gerekir. Ama verilerin üzerini örtüp daha ciddi arızlar çıkmasını sağlıyan bir felsefi bakış açınız varsa , vay o ustanın eline düşene diyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.