Şimdi Ara

Otomatik Vites Yüksek Devirde mi Çalışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
32.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemal Fırat

    otomatik vites delikanlıyı bozar



    düz vites namıdiğer AMELE VİTESİ kullanan çok homoseksüel gördüm.netekim dünya üzerinde düz vitese en düşkün millet italyanlardır ve italyanların %70inin hem karısı hem de kocası vardır yani gaydır.inanın hayatımda ilkkez 60 yıldır otomatik vitesli yolcu aracı dışında başka araç üretmeyen moparın bu ülke için grand voyager ı düz vites ürettiğini gördüm.
    bundan 10 yıl önce ülkemizdeki otomatik vites sayısı amerikadaki düz vites araba sayısı kadardı yani %1 bile değildi.şimdi bu oran %10a yaklaştı ve millet doğal olarak uçan karton doğan R12 gibi arabalarda göremeyeceği bu vites seçeneğine olan önyargılarını yıkmaya başladı.çünkü hiç kullanmadıkları bişeyi gene hayatında otomatik vites kullnamamış ama en azından görmüş alamancılardan yaraım yamalak öğrenip yanlış fikirlere kapıldılar.haliyle günümüzde bu amele vitesini erkeklik sanan da yok değil.

    otomatik vitesin neden daha çok yaktığına gelirsek 1938 yılında gm ilk otomatik vitesi oldsmobile de kullandığında motor ve şanzıman arasında tork konvertörü adlı bir dönüştürücü kullandı.bu aslında sıvı içinde bulunan iki karşılıklı türbinden ibaret bir parçadır ve iletimi mekanik temassız yapmaya olanak tanır.yani eski tip tork convertörlü araçlarda motor ve şanzıaman arasında mekanik hiçbir bağ yoktur hidrolik bağ vardır.bu nedenle yakıt tüketimini %20lere kadar arttırabilirler.

    amerika otomatik vitese geçtikten 70 yıl sonra hybrid teknolojisi ile vites yerine powersplitdevice kullanmaya başladı.evet amele vitesinden daha ekonomik.bakalım biz de otomatiğe yeni geçtik 70 yıl sonra psd a geçiş yapabilecek miyiz?




  • Doğru... hidrolik yağ 300psi'ı geçebiliyor konvertör içinde. Bir de yukardaki resimdeki terminaolojiye göre türbin pompaya karşı çalıştığında yağ ısınıyor. Isının asıl sebebi biraz daha kompleks olan dişliler değil, tamamen viskodinamik sürtünme, yani sıvının kendi içindeki sürtünme kuvvetleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Doğru... hidrolik yağ 300psi'ı geçebiliyor konvertör içinde. Bir de yukardaki resimdeki terminaolojiye göre türbin pompaya karşı çalıştığında yağ ısınıyor. Isının asıl sebebi biraz daha kompleks olan dişliler değil, tamamen viskodinamik sürtünme, yani sıvının kendi içindeki sürtünme kuvvetleri.


    kesinlikle.zaten gezegen dişlilerle türbinin bi ilgisi yok.biri şanzıman ve motor arasıanda duruyor diğeri şanzıman kovanının içinde.
    aşırı yükte türbin bayağ ısınıyor burnout yaptıktan sonra türbinden duman çıktığını bile gördüm
  • yüksek devirde vites değiştiriyor diyen halt etmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    yüksek devirde vites değiştiriyor diyen halt etmiş.


    işte büyük olasılıkla o da otomatik vites kullanmadan ahkam kesenlerden.
  • Otomatiğin keyfi hiç bir şeyde yok canım...

    Off off..

    V8 ve Otomatik birde amerikan konforu.

    Çok özlüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    yüksek devirde vites değiştiriyor diyen halt etmiş.


    işte büyük olasılıkla o da otomatik vites kullanmadan ahkam kesenlerden.



    zaten otomotiv endüstrisi, türkiye'de bu "bilmediğini, bilmeyen" ve bunun için "çok bilmiş" geçinen, kendini geliştirmekten yoksun "usta" ve "komşulardan" çektiğini, başka bir şeyden çekmemiştir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya


    quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    yüksek devirde vites değiştiriyor diyen halt etmiş.


    işte büyük olasılıkla o da otomatik vites kullanmadan ahkam kesenlerden.



    zaten otomotiv endüstrisi, türkiye'de bu "bilmediğini, bilmeyen" ve bunun için "çok bilmiş" geçinen, kendini geliştirmekten yoksun "usta" ve "komşulardan" çektiğini, başka bir şeyden çekmemiştir...


    keşke sırf otomotiv olsa.ülkemizde her konuda böyle davranıyoruz.trafik neden sıkışıyorsa,yağmurda neden hep sel alıp götürüyorsa bu ülke bu kadar potansiyeline karşı neden bu durumdaysa hepsinin nedeni işin ehliyle yapılmamsından kaynaklanıyor.kısacası ayaklar baş oldu.




  • gaz pedalını okşarsan az yakar vites degiştirme kişiye göre bile degişebilir
  • otomatil vites+cruse control...anlatılmaz yaşanır

    herzaman diyorum otomatik vites kullanmak herkezin harcı değil

    sağ ayağına hakim olamayanlar ne anlar otomatikten
  • Fiatın dualogicleride güzel
  • her türlü arabayı kullanan birisi olarak ister dsg ister triptronik olsun hiç bir şey vitesi 5 e attığımda ki hazzı bana vermedi. trafik olduğunda varsın sol ayağım felç olsun. düz vites keyif işidir.
  • Bizde Golf 1.6 düz vites var 102 hp olanlardan amcamda 1.9 CDTI otamatik var 150hp var arabayı sadece park etmek için biraz yer ararken gezmiş oldum ve 1-2 kere kickdown sistemini denedim yok böyle birşey o arabayı sürdükten sonra bizim arabayı sürmek istemedimotamatik vitesin gerçekten güzel yönleri var ama düz vitesinde kendine göre güzellikleri var
  • 15 yıl düz vites araç kullandım. 2005 Kasım ayından beri de otomatik araç kullanıyorum. 15 yıllık alışkanlığın üzerine biraz tereddüt ederek almıştım ama çok memnunum.
  • bir arkadaşımda toyota otomatik vites vardı. bir kere kullandım.sonra dedimki şimdiye kadar kesinlikle hamallık yapmışız.bende şimdi otomatik vites wv aldım.özelllikle büyükşehirlerde (ben istanbuldayım). süper. hatta şart diye düşünüyorum.çünkü sürekli dur kalk yapmak, bu arada sürekli vites değiştirmek yerine sadece gaza basıp ayağınızı çekmek daha pratik.fazla yakmasıda o kadar abartılacak kadar değil.benim aracım tüp taktırdım şehir içi 20 kuruşa yakın yakıyorsa, manuel olanda 180 den aşağı yakmaz.yani çok hesap yaptıracak bir miktar fark olduğunu düşünmüyoorum.kesinlikle otomatik tavsiyemdir.araba kullandığnı anlıyorsun.
  • 8 aydır otm vitesli araç kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim otm vites sahibine göre kişner kuzen kullanıyor aracı yol bilgisayarı 12 lt gösteriyor ben kullanıyorum 9 ltHerkes otm vites kullanamaz.Otm'e alışırsanız düz vites bir daha kullanmak istemeyeceksiniz emin olunBu arada isterseniz çok performanslı bir şekilde de kullanabilirsinz otm vitesi (s) sport mode'a alırsanız tamamdır.
  • sport modu yok benimkinde :(
  • Düz vitesin ne güzelliği var ya Allah aşkına. Tamamen hamallık.

    70 KM hız + CC sadece sol elim direksiyonda o kadar. Ne gaza bas ne frene bas ne debriyaa bas vites değiştir. Hız sabtleyicilerin bazıları da (hepsinde var mı bilmiyorum ama) parmağınla hızı artırabiliyorsun(dün bizim araçtan öğrendim onu da ).
  • vites atmaya alışmış biri otomatiği hayatta kullanamaz. ben araba alırken düz aradım. ama istediim arabanın otm denk geldi. iyikide almışım diyorum, çokta çabuk alıştım.

    kullanmasını bilmezsen otomatik şanzuman, sürücü seçer. arabanın şanzumanı kaç devirde vites atar, vites geçişi nasıl olur, gaza nasıl basılır, bunları öğrenmeden binmemek lazım.

    20 yıl düz vites kullandım ama araba kullandığımı 1 yıldır sahip oldğum otm arabada anladım (vites, motor devri, fren debriyaj v.s. angarya işler yerine trafiğe daha çok konsantre oluyorsun)

    rampada filan çekmedi mi? kickdown yap roketle

    bikere baskı balatası v.s. masrafı yok

    sol ayağınla sağ kolun dinleniyor, sağını solunu kaşıya kaşıya araba sürüyorsun-hele hele uzun yolda ve kalabalık trafikte

    saygılar,
  • Motor hacmi buyuk olursa otomatik sanjiman 1500 devirde cok rahat vites degistirir ama ozellikle 1600cc ve alti motor hacmindeki otomatik sanjimanli araclar genelde yuksek devirde vites degistirir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.