Şimdi Ara

OTO TESİSAT HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arklar arabama tesisat yapmaı düşünüyorum şimdie kadar açılan konuları takip ederk baya fikir sahibi oldum ama herşei tam olarak bilmiorum halaözellikle ampi konusunu çözemedim gitti. şimdi bu subwooferı 0 ını alsam(rms degeri 500 watt) http://urun.gittigidiyor.com/30-cm-AUDIOBAHN-AW120T-500-WATT-WOOFER_W0QQidZZ2678337 bide bu ampiyi alsamhttp://urun.gittigidiyor.com/KENWOOD-KAC-8452-OTO-AMPLIFIKATOR-SIFIR-ORIJINAL_W0QQidZZ2667207
    siteden örnek kullanım şekline bakınca(sizde baın ltfen) amphinn rms si 360 çıkıyo yani bu amphi bu sub ı beslemezmi ?? sub gene ucuzda ,500 wattlık sub için 1 milyarlık amphimi almamız lazım ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deü -- 25 Eylül 2006; 2:24:09 >







  • şimdi o kenwood amfinin toplam rms i 360 ama subwoofer a vereceği rms gücü 180 wattır çünkü sen o amfinin 2 kanalını kullanacaksın sub. bağlamak için ve o amfi kesinlikle beslemez audiobahn ı ayrıca fiyatı da çok ucuz değil,1 milyarlık amfi almana gerek yok.Audiosystem f2-190 diye bir amfi var ve senin almayı düşündüğün subwoofer çift bobinli,bu dediğim amfiye bası bağlayıp 2ohm da çalıştırırsan amfi 480w rms güç veriyor ve audiobahn ı rahat rahat besler,yazdığım amfinin fiyatı ise 500 ytl civarında.
    Biraz daha araştırırsan çok büyük paralar harcamadan da güçlü bir sistem yapılabileceğini fark edersin.
    Bu arada subwoofer ın fiyatı oldukça ucuzmuş,bu fiyata kaçırılmaması gereken bir ürün.
  • Audiosystem f2-190 ı araştırcam ank da büyük ihtimal bulur onla beslerim o zaman teşekürler.aklıma takılan bi soru daha var yalnız. sub a verecegi 180 wattır yazmışsın 2 kanalınıda kullancagım için.peki rms i 350 watt olan çift bobinli bi sub bulsam onuda mı beslemiycek bu kenwood ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deü -- 25 Eylül 2006; 3:17:05 >
  • ancak şöyle besler,amfinin 2 kanalını köprüleyip bobinlerin birine,diğer 2 kanalı da aynı şekilde diğer bobinlere bağlayarak besler fakat böyle bir bağlantıyı sağlıklı bulmuyorum çünkü çok hassas ayarlar yapılması gerekir,en ufak bir yanlışlık yaptınmı ayarında subwoofer a büyük zarar verir,denemeni tavsiye etmem.
    Eğer amfiye sadece sub. bağlayacaksan 4 kanallı amfilere hiç bakma,aynı fiyatlara mono veya 2 kanallı daha güçlü amfiler bulabilirsin.
  • verdigin cevaplar için teşekkürler tesisat için anfi-sub alcam .siz tesisatlarda bunların haricinde başka ne kullanıyorsunuz.? bide mid tiz takımı die bişey varmış almama gerek varmı??
  • Markalı bas kullanmadıkça asla kaliteli tesisat kuramazsın.Audiobahn saçma sapan bir hoparlördür.
    Pioneer Kenwood veya JBL bas tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    Markalı bas kullanmadıkça asla kaliteli tesisat kuramazsın.Audiobahn saçma sapan bir hoparlördür.
    Pioneer Kenwood veya JBL bas tavsiye ederim.

    arkadaşın cahilliğine ver,Türkiye'de pioneer,kenwood,jbl gibi markalar marka yerine konduğu için audiobahn ı bilmiyor olabilir.
    Yoğun bir bass sesi içerisinde müzik dinlemek için mid. takımı alman gerekiyor çünkü amfi yle sub. bağladınmı arabanın orjinal hoparlörlerinden hiç ses gelmiyormuş gibi olacaktır.
  • spl abi tesisat için ampi sub mid takımından başka bişeye ihtiyacım varmı peki?sendeki mid takımı amphiye mi teybemi baglı.aracı alalı yaklaşık 6 ay oluyo saxo vts.tesisatsız aldım sadece pioneer2800 mp3çalarlı teybiyle. aracın kendi hoparlörleri de patladımı ne yaptıysa çok kötü ses veriyo.onlarıda deiştircem özelliklerine baktım 4*50 watt rms si 4*22 watt.şimdi naapcam ben .4 tane hoparlor taksam bunları pıoneer beslese.mecbur mid tiz i ampi besliycek heralde??
  • mid takımını zaten amfiyle beslersen verim alabilirsin,4 tane hoparlör takmaya gerek yok hatta arabanın üstündekileri de iptal etsen daha iyi olur,önlere takarsın mid.leri,arka hoparlörleri iptal etmek istemezsen teypten beslersin onları.
    başka bişeye ihtiyacım varmı demişsin,kullanacağın ürünlerin gücüne bağlı olarak capasitor e ihtiyaç duyabilirsin ve tekrar söylüyeyim mid.takımı teypten beslenmez hiç bir işe yaramaz böyle yaparsan.
  • abi son olarak bide kablo tavsiyesinde bulunda tavsiye ettiginden alıyım.bide ank da mısın bilmiorum da parçaları aldıktan sonra tavsiye etcegin bi yer varsa orda kurdurtuyum sistemi.başımız agrımasın sonra .tşkler
  • ankarada değilim bursadayım kabloyu montajı yaptıracağın yerden al sana daha hesaplı fiyat çıkarırlar,marka olarak stinger önerebilirim belki ass de olabilir,bağlatacağın yerde kullanacakları güç kablosunun kesitlerine dikkat et,bağlayacağın ürünlerin gücüne ve sigortadaki değerlere göre kablo kullanılacak.
  • kardesım bu marka genelde yabncı ulkelerde kullnılıyorrrrrr.. we ustun kalıte tesısatlarda..........

    cahıl olma pıyasayı ızle azcık...(yabancı)


    quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    Markalı bas kullanmadıkça asla kaliteli tesisat kuramazsın.Audiobahn saçma sapan bir hoparlördür.
    Pioneer Kenwood veya JBL bas tavsiye ederim.
  • bıde bu wooferdan 2 tanesını hangı amfı besler......ama fazla tuzlu da olmasın......max toplam 750
  • Erdal sen hala karar veremedinmi?ben sana bir ara ısrarla cadence demiştim emin ol pişman olmazsın,ordaki audiobahn ları besleyecek amfi senin bütçeni biraz aşabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.