Şimdi Ara

Opel Easytronic F Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocam öncelikle iyi günler. Şöyle bunun gibi hataların başlıklarını okudum ancak benim daha farklı bir sorum ve sorunum var.

    Öncelikle sorunun gelişimini anlatayım.

    Ablamı arkadaşına bırakırken sağa çektim vites 1 de arabayı manuel kullanıyorum. Sonra konuştuk vedalaştık ben gaza bastıkça sadece devir arttı ama araba gaz yemedi rölantide gaz veriyormuşum gibi oldu. Kontağı kapattım tekrar başlatıyım dedim vitesi N ye aldım ama ekranda F yazdı. Sonra internetten okuduğum hata aklıma geldi ve arabayı kenara çekip internetten hatayı araştırdım , servislerle konuştum. Yaklaşık yarım saat sonra arabayı tekrar bir başlatmayı deneyeyim dedim. Bu sefer motor çalışmaya başladı ama vitesi manuele atınca gördüm ki vites 4 te takılı kalmış. Ne 3 e düşüyor ne 5 e çıkıyor. Bir daha motoru kapatık servisi aradım adam mödül değişmeli dedi konuştuk kapattı. Bir daha denedim bu sefer araba tas tamam çalıştı. Gayet manuelde sürerek eve getirdim açığa park ettim bıraktım. Aynı hata olursa çekilmesi gerekir diye.

    Şimdi ne yapmalıyım. Araba tamamen düzeldi şimdi inip bir daha deneyeceğim onu da buraya yazarım. Bir arkadaşım şanzıman yağından alakalı olabilir dedi motor ısınınca olmuş olabilir dedi. Arabayla yaklaşık 20-25 km arası yol yaptıktan sonra hatayı verdi. Servise vermeli miyim ? Yaklaşık en az 1.000 tl den bahsedildi ki bu da biraz fazla. Şimdiden teşekkürler . Ne yapmalıyım ?







  • 1.2 2001 model corsa c easytronic aracı var kardeşimin. Bende kullanıyordum arada bir kendime araba alana kadar. Manuelde kullanırdım sürekli. Yolda giderken motor silkeledi F yazdı ekranda stop etti motor kaldım yolun ortasında. Çekici ile götürdük verdik bir özel servise şanzıman beyni değişti. 1400 lira masraf çıktı. Hata verdikten sonra bekleyince araç çalışıyor ancak her an tekrar yolda bırakabilir. Kendisi kronik bir sorundur. Geçmiş olsun.
  • Aman hocam bu easytronic bir nevi dsg gibi diken üstünde bi sistem. Bir daha vermez diye düşünmeyin direk servise gidin bence
  • ben 50bin km easytronic astra kullandım, böyle anlık F ler sıkça oldu ama hiçbirinde birşey değiştirmedim. benim tahminim şu; şanzıman hassas olduğundan birçok koruma koymuşlar, elektronikçiler anlar mesela brownout var gibi bu yüzden bazı gerilim dalgalanmaları, sıcaklık, gürültü gibi durumlarda korumaya hata durumuna geçiyor. aynı şekilde stop lambaları gibi birçok donanımdan etkileniyor. bu durum geçiciyse bence canınızı sıkmayın. kalıcıysa geçmiş olsun.

    böyle konulara forumlara bakarsanı dsg şöyle easytronic böyle diye tonla yorum görür, herşeyi kronik sorunlu sanmaya başlarsnız, bence fazla takılmayın. ustalarda pek anlamıyor, tek bildikleri "beyin yanmış değişmesi lazım".
  • 160 bin km de hiçbir hata vermeyen easytronic var. Kronik sorun olduğunu sanmıyorum. Duruş ve kalkışlarda frene basar basmaz vitesi n den a1 ya veya m1 ye alınca kafası karışıyor. Kontağı açmadan önce ışıkların sönmesini beklemekte iyi olur.
  • ciddi bir problem de olabilir ve büyük ihtimalle yolda bırakır.

    kendi astra' m 3 kez f çıkarmıştı ekranda. her seferinde çekiciyle servise gidip, beş yüz lira ile 2 bin 500 lira arasında masraf açmıştı. kötü haber gibi olmasın ama ...

    bence yolda kalmayı beklemeyin, bir servise gösterin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 5 Mayıs 2014; 3:38:23 >
  • Opelin bir forum sitesinde okumuştum. Forum üyesi bir arkadaş silkeleme ve "f" hatası nı kömür değişimiyle tamamen ortadan kaldırdığını söylüyordu. Nasıl tamir ettiğini gösteren fotoları falan vardı.
  • Felaket tellallığı yapmayayım şimdi en iyisi servise göster belki ufak bir sorundur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.