Şimdi Ara

Opel Astra Far Ampulü Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selam,


    2008 Opel Astra H 1.6 model bir aracım var.


    Aracımda orijinal sarı ışık veren halojen ampullü farlar var. Yılların yorgunluğu ile gece aydınlatması çok kötüleşti. Gece görüşünü iyileştirmek yani ampulleri değiştirmek istiyorum. Bu yüzden yeni bir far ampulü arıyorum.


    Hem kısa hem de uzun huzmeli ampulleri değiştireceğim.


    Yağmurlu havada bazı beyaz ampullerin yanmadığını söylediler. Benim için, yağmurlu hava dâhil her türlü hava koşulunda yol aydınlatmasının kalitesi önemlidir. Farların dışarıdan nasıl göründüğüyle ilgilenmiyorum. Farların yolumu ne kadar iyi aydınlattığıyla ilgileniyorum.


    Biraz araştırma yaptığımda kendime 3 ampul belirledim. 


    1) Bosch Gigalight Plus 120

    2) Philips X-treme Vision veya Philips White Vision

    3) Osram 55W Night Breaker



    Bu 3 modelden hangisini önerirsiniz? Kullananlar varsa normal havada ve yağmurlu havada görüş ve ampul ömrü deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


    Sağlıklı günler dilerim 😊

    Opel Astra Far Ampulü Değişimi







  • Bunlara ekstra para vermeyin aman aman bir işe yaramıyor, klasik seri alın geçin ya da mercek montajı yaptırın en iyi verim öyle alınır. Astra H lar led takınca problem yaşıyor o yüzden önermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ampullerden önce cam/reflektör temizliği yaptırmayı deneyin ömürleri bitmiştir. gerekirse farları değiştirin. xteme vision kullanıyorum fakat 2 far grubunu da değiştirmeden ve değiştirdikten sonra kullandım aşırı fark oldu. değiştirmeden önce far ve mercek temizliği yaptırmıştım merceklerin ömrü bitmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Selamlar

    Led değil, beyaza yakın halojen ampül bakıyorum. Led vs taktırmam asla.
  • Gücü yükseltilmiş ampullerden çok fazla bir şey beklemeyin. Standart ampullerden çok az daha iyiler. Beyazlıkları da bir xenon, led gibi asla değil. Standart ampule göre hafif beyazımsı oluyor.


    Philips xtreme vision, night breaker kullandım. Nb 1 senede, philips ise 1.5 senede ömrünü tamamladı. Geçenlerde ucuz diye General Electric Tungsram Megalight aldım. Ömrü ne zaman biter bilmiyorum.

  • Philips extreme vision kullandım memnun kaldım. Otobanda uzun farları açmaya gerek kalmadan yol kenarındaki reflektörleri aydınlatıyordu. Ama şehir içinde çok farkı olduğunu söylemek zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağmur - sis ve karda beyaz ışık ile önünüzü göremezsiniz, 4300 veya 5000 kelvin far hafif sarı bandına kaydığından kötü yol koşullarında daha avantajlı,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.