Şimdi Ara

Online Piyano Dersi için Ekipman Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Online piyano dersleri veriyorum ve daha profesyonel ekipman kurmak istiyorum.
    Öğrencinin beni görmesi için laptop'ın kamerasını, klavyeyi göstermek için ise mikrofon sehpama web kamera yerleştirdim.
    Şimdilik idare ediyorum ancak webcam çok eski olduğu için görüntülerde ara sıra gecikmeler oluyor. Webcam yerine anlık görüntü alabileceğim bir video kamera veya fotoğraf makinesi alsam nasıl olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BATMESS -- 19 Mart 2022; 5:58:20 >



  • Amaç online ders ise kameradan ziyade upload hızınız önemli. Sonuçta bir çok kamera akıcı 30-60fps görüntü verebilir lakin upload hızınız düşükse takılma ve gecikmeler olur. twitch.tv'ye girin, müzik performans bölümünde canlı yayın yapan gençleri izleyin, çoğunda Logitech C920, Microsoft Lifecam gibi webcam'ler vardır ve görüntü kaliteleri fena değildir.

    Zamanında bir müzik merkezinde eğitmenlik yaptım o yüzden merakımdan soruyorum, online derslere ilgi var mı, ücretlendirmede yüzyüze yapılan özel ders ücreti mi talep ediyorsunuz yoksa online olduğundan rakamı daha mı düşük tutuyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Amaç online ders ise kameradan ziyade upload hızınız önemli. Sonuçta bir çok kamera akıcı 30-60fps görüntü verebilir lakin upload hızınız düşükse takılma ve gecikmeler olur. twitch.tv'ye girin, müzik performans bölümünde canlı yayın yapan gençleri izleyin, çoğunda Logitech C920, Microsoft Lifecam gibi webcam'ler vardır ve görüntü kaliteleri fena değildir.

    Zamanında bir müzik merkezinde eğitmenlik yaptım o yüzden merakımdan soruyorum, online derslere ilgi var mı, ücretlendirmede yüzyüze yapılan özel ders ücreti mi talep ediyorsunuz yoksa online olduğundan rakamı daha mı düşük tutuyorsunuz ?
    Öğrenciler çalıştığım kurumdan. Ara sıra beni internetten bulanlarla deneme ders yapıyorum ama devam eden olmadı henüz. Fiyatı aynı tutuyorum. Üniversite öğrencilerine ve durumu iyi olmayanlara indirim yapıyorum sadece.

    Logitech c920 güzel ama pahalı, belki ikinci el bakarım. Twitch yayınlarını da izlerim, teşekkür ettim.

    Derse başlamadan önce çözünürlük ayarını 640x480 30 fps yapıp deneme yapıyorum ama yine istediğim verimi alamıyorum, bahsettiğim takılmalar olmasın diye çok yavaş çalmam gerekiyor.
    Belki ayarları yanlış yapıyorumdur.
    Online Piyano Dersi için Ekipman Tavsiyesi

    Bu arada kullandığım kamera Piranha Tarantula B type diye geçiyor.
    Online Piyano Dersi için Ekipman Tavsiyesi




  • BATMESS kullanıcısına yanıt
    Kendi SSD/HDD'nize video kaydı yaptığınız zaman akıcı bir görüntü elde ediyor fakat yayında takılmalar oluyorsa bu yayın için kullandığınız yazılımla veya düşük internet hızıyla alakalıdır. Kendi bilgisayarınıza kaydettiğiniz görüntüde sorun varsa kamera, yetersiz ışık veya CPU kaynaklı olabilir. Skype, Zoom gibi yazılımlar kullanıyorsanız bunlar zaten görüntü kalitesi konusunda pek güvenilir platformlar değillerdir. Youtube veya benzeri bir siteden başkalarının göremeyeceği şekilde canlı yayın yaparsanız öğrenciye olabilecek en kaliteli görüntüyü gönderebilirsiniz lakin biraz gecikmeler olur ve öğrenciyi farklı bir platformdan izlemeniz gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.