Şimdi Ara

Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar

    İsmim ahmet öncelikle Bir konuda önerinize ihtiyacım var çocukluğumdan beri yazılım geliştirme ve kodlamaya çok meraklıyım lisede bölümüm alakasız ve şuan çalıştığım işte çok alakasız . merak ediyor ve vakit harcamak istiyorum amacım para kırıp köşeyi dönmek değilde daha çok sevdiğim mesleği hobi olarakta olsa öğrenmek bilmek çok yaratıcılığa müsait bir sektör gibi geliyor bana yazılımcılık ve programlama . 12 13 yaşındayken visual basic üzerinden Ufak tefek şeyler yapmaya çalışıyordum . Asıl size sormak istediğim konu Bu işi öğrenmek için nereden başlamalıyım .

    Ben ufak ufak turkcell geleceği yazanlar projesinden HTML kodlama hakkında paylaşılan şeylerden birşeyler kapmaya çalışıyorum acelem yok öneriniz nedir.

    Fikirlerinizi bekliyorum , teşekkürler .



  • Javascript ile başlamanı öneririm. Javascript ile işi öğrenmek açısından hem yapısal hem de nesneye yönelik programlama yapabilirsin. Ayrıca Syntax olarak Java, C#, C, C++ gibi dillere ve hatta PHP gibi Scripting dillerine de çok benzer. Farklı bilgiler olmasına karşın GitHub ve StackOverflow verilerine göre dünya üzerindeki en fazla kullanılan dildir ayrıca. Başlangıç için Python da olabilir ancak işleri fazlaca hazıra bağlamak gibi bir yönü olduğu için genelde tavsiye etmem.

    https://hackernoon.com/top-3-most-popular-programming-languages-in-2018-and-their-annual-salaries-51b4a7354e06
    https://www.businessinsider.com/the-10-most-popular-programming-languages-according-to-github-2018-10#1-javascript-10
    https://www.fullstackacademy.com/blog/nine-best-programming-languages-to-learn-2018



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stack -- 7 Mart 2019; 17:49:59 >




  • Html ile başladım ama yanlış bir tercihmi oldu sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hescerr kullanıcısına yanıt
    HTML bir programlama dili değildir fakat bu işlerle uğraşıyorsan eninde sonunda öğrenmen gerekiyor. Benim önerim python ile başlamana yönünde.
  • html eğitimlerini turkcell programından bitirip ya pyton yada javascript ile devam etmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web programlama ile ilgileniyorsan, ilk önce javascripti öğreneceksin. Onsuz olmaz, Js en fazla kullanılan dil olmasının sebebi, java olsun python olsun php olsun ne olursa olsun hepsinde ortak olarak javascript kullanılıyor olması. Html ve css üzerinde çok vakit harcamamalısın, javascripte yönelip ardından bir library ile çalışmalısın, jquery ve ajax eski ama güncel kütüphanelerdir, daha gelişmiş komple bir framework angular var, react ve vue gibi çok daha populer ve kolay frameworklerde var. Eğerki frontend taraflı web projeler yapmak istersen bu bahsettiğim teknolojileri bil yeter çokda güzel işler yaparsın. Bunlara ek ufak kütüphaneleride ilerde karşına çıkar öğrenirsin, mesela axios.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    ozaman javascript ile başlamak daha mantıklı olur , turkcellin eğitiminde basit html kodlarını öğretiyor yüzeysel anlatılan bir çok şeyi somee.com üzerinde site açarken kullanıyordum . Yüzeysel olarak html'e bir göz gezdirip daha sonra javascript'e başlamam faydalı olacak sanırım önerebileceğiniz kaynaklar varmıdır ? abim elektronik haberleşme okudu onun ufak tefek bilgisi vardı kim korkar javadan diye bir kitap önerdi sizin öneriniz nedir
  • hescerr kullanıcısına yanıt
    Ben kitaplardan öğrenmiyorum. Her teknolojinin kendi tutoriali oluyor, en iyi kaynak oracle java tutorialdır. Ama burda java önermemiştim ben, javascript önermiştim, o da web programlama için. Ayrıca ben çeşitliliğide tavsiye ediyorum, mesela ben birşey öğrenirken, youtube yada google da, o şeyi yazıp birkaç farklı kişinin nasıl yaptıgına bakarak öğrenirim. Mesela bu sayede önceden bir araştırma yapmadan proje katmanlamayı keşfetmiştim, sonra baktım ki bunun patternleri bile var. Ne biliyim örnek veriyorum veri çekeceksin bir yerden, her videonun yada yazının farklı yöntemi olabiliyor, sende bu sayede çeşitlilik görüyorsun. Yani uzun lafın kısası internetten daha güzel bir kaynak bulamazsın. Mesela yazarsın internete bir butona nasıl animasyon veririm dersin, kimisi bunu pure css ile yapar, sen başta öyle denersin, sonra başka birisi hazır kütüphanesi vardır onu kullanır, bir anda aydınlanırsın. Bazen iki farklı çözümü harmanladığım bile oldu ve bu da benim çözümüm oldu. Öyle veya böyle güzel şeyler öğreniyorsun. Bu yazdığım şeylerde insanın keşfetme yönünü kuvvetlendiriyor. Zira tek bir kitaptan kaynaktan vs öğrenince keşfetmiyorsun, yazanı alıyorsun.
    Burada yazılan her yorumada saygım var, naçizane fikrim böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.