Şimdi Ara

(Önemli ) Video izlerken bilgisayar kapanması Ryzen 5 2600 - 5500 XT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, MSI B450M Pro, ryzen 5 2600, 5500xt, 16 gb ram, 128 gb nvme, 480 gb ssd, cooler master 600w psu ve wiewsonic 144 hz curved monitör kullanıyorum. Aktif olarak csgo, ets2 oynuyorum hiç bir şekilde problem yok. Csgo'da peşpeşe faceit çoğu zaman 5 maç atıyorum herhangi bir problem yok youtube de video izlerken ( her video değil ) işlemci fanı duruyor diğer fanlar çalışıyor yani bilgisayar kapanıyor reset atmadan tekrar açılmıyor sorunun nereden kaynaklandığını bulamadım günlerdir furmark, cpu-z gibi programlarla testler yapıyorum ve gpu ne cpu testinde herhangi bir kapanma söz konusu olmadı. Öyle ki aynı anda 3 stress test birden yaptım yine kapanmadı bu durumu çözemiyorum yardımcı olabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smtzngn -- 28 Şubat 2021; 2:21:16 >



  • Bende de hemen hemen aynı sıkıntı mevcut. Cpu fan soketini sys fan'a takmayı denedin mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır hocam denemedim, high ayarlarda csgo oynuyorum saatlerce kapanmıyor ama youtubede izlerken kapanıyor. Şuan opera ile izliyorum yaklaşık 1 saattir video açık kapanmadı. chrome ile alakalı olabilir mi acaba ?

  • İşlemci fanı çalışmaya devam ediyor mu video izlerken ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC açık kasadaki 4 fan çalışıyor işlemci fanı duruyor ekranda görüntü yok ez debug CPU ledi yanıyor
  • Cpu fanı çalışmadığı için sistem hata veriyor. Bios'un güncel olup olmadığını kontrol et. Bu şekilde çalıştırmaya devam edersen işlemcin yanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • video'yu izlerken cpu fanı çalışıyor hocam, ez debug verdiğinde pc kapanmış gibi oluyor cpu fanı duruyor görüntü yok diğer fanlar aktif oluyor ama.

  • smtzngn kullanıcısına yanıt
    Tarayıcıdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Anlamadığım nokta Operada video izlerken CPU Fan çalışıyor mu yoksa duruyor mu? Duruyorsa eğer BIOS ile alakalı olabilir. Güncellemeniz veya güncelse tekrardan repair etmeniz gerekebilir.
  • hocam her şekilde cpu fan çalışıyor ekran gidiyor bununla birlikte cpu fan duruyor ve siyah ekran kalıyor twitch'de de yaptı biraz önce. oyun oynarken herhangi bir sorun yok yalnız

  • Sorunum hala devam etmekte, B450M Pro M2 ve ryzen 5 2600 sistemlerde konunun bir hayli çok olduğunu gördüm lakin çözüm bulanı görmedim. Bilgisayarımda saatlerce oyun oynuyorum genelde csgo oynuyorum ne kadar zaman geçerse geçsin oyun oynarken arkadan youtube de video açtığım anda pc kapanıyor ve cpu debug led yanıyor. Fanlar dönmeye devam ediyor ama görüntü gidiyor reset atmadan bilgisayar düzelmiyor.


    Bios güncelle dediler yaptım, power değiştirdim test ettim sorun devam etti.


    Son olarak ram'leri deneyeceğim ve ekran kartını bu sorunla yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum yardım edebilecek kimse yokmu?

  • Sorun devam ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.