Şimdi Ara

Ön far çatlağı Tüvturk'den geçermi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
39.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fiat2001brava

    Arkadaşlar araç muayenedengeçti. Hiçbir sıkıntı olmadı bile hatta hafif kusur bile saymadılar far çatlağını.


    Bendede aynısı olmuştu yazmıştım hafif kusur dahi yazmadılar norma elemanın insafına göre değişir demiştim
  • Geçer,geçti diyen arkadaşlar hangi il ve hangi istasyonda geçtiklerini yazarsalar sevinirim.Her halde plaka farketmeksizin her ilde muayene yaptırabiliyoruz.Bu arada bir istasyondan geçmeyen araç,omline olarak diğer istasyonlara bildiriliyor mu acaba.Ayrıca bu ADİ art niyetli sopalık ....'lar talep etmemiz halinde muayene paramızı iade etmek zorunda değiller mi.Kendim doktorun muayenehanesinden memnun kalmadığımda para ödemiyorum.Kendi ilimdeki istasyondan memnun kalmaz isem paramı alıp başka bir istasyonda muayene yaptırmam mümkün değil mi?
    200 model corsa aracım var,200 yılında farı çatladı.10 yıldor ne muayenelerden geçti.En ufak sorun yok.Hep tam puan alarak geçmeye devam ediyor.Şimdi geçeyim başıma gelenlere.
    Bugün aynı istasyona motosikletimi götürdüm.Otomobilimdeki çatlağın yarısı kadar,yani yaklaşık 5 sm eninde saç teli inceliğinde farımda bir çizik mevcut.Hemen yapıştırdı ağır kusur.Tabi tutuş tum kavgaya.Bu defa o kadar saçmalamaya başladı ki.Kendini trafik polisi falan sanmaya başladı.Motorun amortisör sertliğinden,zincirin gerginlik durumuna kadar kontrol etti düşünün artık.Bir şey bulamadı,tuturdu kaskın nerde senin.Tabi ben her şeyine ters cevaplar veriyorum.Neyse kask bagajdaydı.Açtık baktı.Bu kaskın camı çok pis demez mi.Orada koptum artık.Eğer devlet memuru olmayıp,serbest meslek erbabı olsam,iş çıkışını takip edip eşek sudan gelinceye kadar döverim açıkçası.Bir şey değil bir de kulaktan dolma motosikletten anlayan bir herif.Motosikletin far yüksekliğini dahi kontrol etti düşünün artık.Farın tek ya da çift kişi binmeye göre sürekli ayarlandığını dahi idrak edememiş.Onda da hata bulamadı tabi.Gitti bir de arka lastik ekledi hesaba.Lastiğe bir şey demiyorum,her ne kadar daha en az 10 000 km ömrü olsa ve milli serevet olsa da sorun etmiyorum.Ama saç teli inceliğindeki bir çatlak yüzünden ağır kusur vermek.Hele sizin burada yazdıklarınızı okuyunca çok kanıma dokundu.
    Daha maceram bitmedi tabi.Götürdüm servise.Bu camı değiştirin dedim.Bu cam değişmez farla bütündür demezler mi.Bİr de üstüne montaj dahil 1200 lira fiyat çıkarmazlar mı,üstüne bir de 250 lira da lastik eklemezler mi.Motoru benzin döküp yakacam herhalde istasyona götürüp.Şu an başka bir şey düşünemiyorum.Bir kendini bilmez züppe yüzünden 1500 lira,en az 2 ay çocuğum sütünü içemeyecek.Hayırlı olsun.
    İnceledim,farın camı plastik yapıda.Şimdilerde bu çatlağı tamir edebilmek mümkün mü diye araştırıyorum.
    Lastiği de geçici olarak 80 liralık çin malı bir lastikle geçiştirip,muayeneden sonra orjinal lastiğime dönmeyi planlıyorum.
    Çatlak tamir olmazsa herhalde motoru trafikten düşürüp,uçurumdan sallayacağım.
    Farklı önerilerinizi de bekliyorum.Benim meselem 31.08.2010 tarihinde Adapazarı/Sakarya istasyonunda gerçekleşti.Eğer istasyonlar online bağlı değilse ve şu istasyonda kesin geçer diyorsanız varsın 65 liram yansın o istasyonda şu işi halledeyim.




  • konu hort
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mayko33

    İnceledim,farın camı plastik yapıda.Şimdilerde bu çatlağı tamir edebilmek mümkün mü diye araştırıyorum.
    Lastiği de geçici olarak 80 liralık çin malı bir lastikle geçiştirip,muayeneden sonra orjinal lastiğime dönmeyi planlıyorum.


    Kloroform. Suluboya fırçası veya kulak pamuğuyla çatlağın bir ucundan yedirin. O kadar ince bir sıvıdır ki çatlağın içine kendiliğinden dolar ve çatlağı görünmeyecek hale getirir. Polikarbonat malzemelerin endüstriyel yapıştırıcısıdır. Bir şansınızı deneyin.

    Kloroformu şeffaf polikarbonat levha reklam işleri yapan yerlerde veya laboratuvar malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.
  • Arkadaşlar özür dileyerek konuyu hortlatıyorum. Benim aracımın son alt köşesi çatlak . Hani Eski pul yapıştırılan yer diyeyim fikir vermesi açısından. Sıkıntı çıkar mı yok sa geçer mi muayeneden.
  • Bugün benim motosiklet 6cm saç teli kadar çatlak yüzünden ağırt kusurlu olarak muayeneden geçemedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.