Şimdi Ara

Ön çapraz bağ kopması sonrasında futbolcunun futbol hayatı bitebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ön çapraz bağ ameliyatı sonrası ne kadar süre sonra spora dönülebilir? Ön çapraz bağ kopması sonrasında futbolcunun futbol hayatı bitebilir mi?




  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    1. Ön çapraz bağ ameliyatı sonrası ne kadar süre sonra spora dönülebilir? 2. Ön çapraz bağ kopması sonrasında futbolcunun futbol hayatı bitebilir mi?
    https://www.youtube.com/watch?si=uNzpXC1bN76NICAQ&v=QQt-qE3vaYQ&feature=youtu.be
  • merhabalar, ön çapraz bağı kopmuş bir fizyoterapist olarak şunları söyleyebilirim  ameliyat sonrası dönem tamamen değişken ve bir sürü faktöre bağlıdır en önemlileri ameliyatın başarısı ve fizyoterapi ve rehabilitasyon süreci ameliyat sürecinin başarılı geçtiğini varsayarsak ciddi düzgün düzenli bir fizyoterapi süreci alındıysa evet 6 ayda futbola dönmek iyi ve hedeflenen bir süre(fifa çapraz bağ kopmalarında 6 aydan önce müsabakaya çıkma yasağı koymuştur) fakat reelde böyle olmayabiliyor kuvvet yeterli olsa bile korku hissi dengesizlik hissi uzun sürebiliyor.

    Ben kendim rehabilitasyonumu kendim yapmaya çalıştım her şeyi bildiğim halde 8 aydan önce futbol oynamam söz konusu bile değildi ve doğru düzgün döndüm dediğim süre kesinlikle 1 yılı aştı,insan bazen kendi söküğünü dikemiyor gerçekten acılı ve zor bir süreç olduğu için ister istemez biraz aksattım ve gerçekten çok geç döndüm bunları fikir olarak söyledim ÖÇB ameliyatı sonrası futbolcunun futbol hayatı çok yüksek ihtimalle bitmez fakat eski performansa kavuşabilir mi bunu zaman ve kişinin çabası gösterir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.