Şimdi Ara

OLED panellerin yerini QDEL paneller alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OLED panellerin yerini QDEL paneller alacak
    OLED ekranlar siyahlardaki performansı, parlaklık ve canlı renkler sunmasıyla halihazırda endüstrinin en ideal çözümü konumunda. OLED ekranları TV’ler gibi ürünler ilk başlarda çok yüksek fiyatla alıcı arasa da artık fiyatların düşmeye başladığı görülüyor. Bununla birlikte MicroLED ekranların ise OLED’lerin yerini alması bekleniyordu ancak görünüşe göre çok yakında yeni QDEL ekranları konuşmaya başlayacağız.



    QDEL ekranlar geliyor



    MicroLED ekranların ticari olarak yaygın bir şekilde kullanılması için önümüzdeki en az 5 yıllık bir dönemin olduğu düşünülüyor. Bu ekranların akıllı telefonlardan VR/AR ürünlerine ve şeffaf ekranlara kadar geniş bir yelpazede kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte, QDEL adı verilen ve çok daha yakın olan başka bir ekran teknolojisi daha var.



    QDEL ya da kuantum noktalı elektrolüminesan, üst düzey televizyonlar, monitörler ve diğer cihazlarda yaygın olarak kullanılan OLED sonrası yeni teknoloji olabilir. NanoLED olarak da bilinen QDEL, halihazırda TV'lerde bulunan QLED teknolojisiyle karıştırılmaması gerek zira bu ekranlarda arka ışık bulunmuyor. Bunun yerine ışığın asıl kaynağı kuantum noktalarıdır. QDEL ekranların QD-OLED ekranlara karşı avantajı ise maliyet, parlaklık ve yanmaya karşı dayanıklılık noktasında ortaya çıkıyor.



    OLED panellerin yerini QDEL paneller alacak
    Aktarılanlara göre QDEL, önümüzdeki iki yıl için kullanıma hazır hale gelecek ve microLED’lerden daha erken bir sürede tüketicilere sunulacak. Panel teknolojileriyle yakından ilgilenenler esasında QDEL’i farklı isimlerle de olsa daha önce görmüş olabilir. Farklı boyutlarda farklı renkleri yansıtabilen forsforlu ufak kristaller olan kuantum noktalarının tedarikçisi Nanosys birkaç yıldır bu teknoloji üzerinde çalışıyor. Firma NanoLED olarak adlandırsa da teknolojinin süreç içerisinde QD-EL, QD-LED, EL-QD ve QLED (Samsung) farklı isimlere sahip olduğunu görüyoruz.



    Ayrıca Bkz.HP Omen ekonomik oyuncu monitörü duyuruldu



    Eğer bu isimleri daha önce duymadıysanız çok da önemli değil zira henüz bu teknolojiyi kullanan herhangi bir ürün piyasaya çıkmadı. Panel üreticileri de henüz prototip üretimi gerçekleştirmedi. Nanosys ise birkaç prototipe sahip ve teknolojinin 2026’da hazır olacağını belirtiyor. Bu arada Nanosys’in üretim ortağının Sharp olduğunu da belirtelim.



    Omdia Kıdemli Araştırma Direktörü David Hsieh’a göre QDEL paneller en çok TV, PC ve otomotiv endüstrisinde kullanılacak. Hsieh ayrıca QDEL’in OLED'den daha iyi bir maliyet-performans oranına sahip olacağını da belirtiyor. Bu arada aşağıdaki videoda QDEL panel prototipini görebilirsiniz.






    Kaynak:
    https://www.techspot.com/news/102729-qdel-technology-set-become-premium-display-replacement-oleds.html







  • Esasen kullanıcı dostu paneller Micro led panellerdir hem ömür süreleri bakımından vede tamiratı çok daha ucuz ve kolay öyleki,Micro led küçük
    modüllerden bir araya gelen bir yapıya sahiptir diyelim bu paneli oluşturan
    modüllerden biri bozuldu çok kolay bir şekilde kullanıcı bozuk olan modülü yenisi ile kolayca değiştirebilir.

    Halbuki oled lcd panellerde böyle birşey mümkün değildir.Neredeyse panel
    fiyatı kadar tamir masrafı çıkarabilir.

  • Tam oled tv alacakken bu haber düştü bomba gibi, 2 sene daha bekler tüplüden buna geçerim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    Bence daha bir 10 senesi var dostum😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    Hocam teknolojide hiçbir şeyin ilki olmamak lazım bence. Yine siz bilirsiniz ama ucuz oledimsi kalite yakalama çabaları bunlar. Oled'in üstüne koyma değil. Qd-oled ve microled gibi bir basamak olsaydı hadi neyse. Her ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun. Hatasız gelir umarım. İyi günler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu ekran ve işlemci konusunda neden hiç yatırım yok bu ulkede....Hayır neye güvenipte arge kurmuyoruz hiç bilmiyorum.

  • Organik olmamasını bekledim izledim ve evet organik değil! Klasik OLED/ AMOLED saçmalıkları dezavantajları yok ! Üretimi de LCD tvler gibiymiş ve vakum havasız ortam da gerektirmiyor OLED/AMOLED lerde vakumlu ortam maliyeti en yüksek kalemlerdenmiş bu yeni nesil QDEL ekran teknolojisi tutar üstelik kısa sürede ürünleri de göreceğiz. Yeni sil baştan fabrikalar kurmaya da gerek yokmuş .

    IPS te IGZO panel den sonra bu QDEL aşırı pahalı olan MicroLED e denk ve alternatif olacaktır .

  • Şimdi bekle ki son kullanıcıya ürün olarak çıksın 2-3 seri geçsin teknoloji otursun. Kim öle kim kala ekonomi de malum zaten, parayı denkleştirdiğim gibi oled monitör çekeceğim bir tane yanarsa da yansın ben pes ediyorum.

  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar olan gelişmeleri hiçe sayıp CRT'de kalabildiysen senin için bundan sonraki teknolojilerinde bir anlamı olmayacak, nasıl bir düşünce ile CRT'den geçebilirim diyebiliyorsunuz hiç merak etmiyorum aslında. :)))

  • TV yada Monitör alacak olanlar haberin sizin satın almanızı etkileyecek bir kıymeti harbiyesi yok alın kullanın, bu tip haberlerde geçen teknolojilerin hacimli üretim aşamasında dahi olsa mevcut teknolojilerin yaygın olmasından sebep asla tüketicinin tercihi olacak kadar ucuz olmayacak.
    Qled ve türevleri daha uzunca bir süre ekonomi/kalite ortalamasında zirveye yakın olacak.

  • Göz sağlığı açısından Elektronik mürekkep hepsinden iyi ama gelişimi kısıtlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan x1 sony var 4k 120 fps daha iyi doğal görüntü veren bir cihaz görmedim. sharp zaten sony böyük babası patent koleksiyonu olan markalar. umarım ülkeme bu modeller gelir dandik lg ve samsung dan kurtulur millet. kaliteyi hissederler.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Adam şaka yapıyor bence ama yine de sen bilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcebi001 kullanıcısına yanıt
    İşlemci için geç kaldık bile. Ama bu ülkeden olmayacak, belli oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcebi001 kullanıcısına yanıt
    İşlemci konusunda Tubitak, Katar’dan aldığı makinalar ile 65 nm’de savunma sanayi için çip, işlemci filan üretebiliyor sanırsam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Microled bile daha piyasaya gelmedi ki çalışmalarının başladığı en az 6-7 sene olmuştur.

    Bunun gelmesi için 15 senemiz vardır muhtemelen. Microledi satmadan bunu piyasaya sürmezler sanırım.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Onun haberini bende okudum,fotografta vardı ama bunun bir sanayisi olmalı.

    Günün birinde hem telefon hem bilgisayarlar için işlemci üretmek zorunda kalacagız ki bir sürü kullanılacak sektör de var,ekran ise komple sıkıntı bi ara oled ekran çalışması başlıyor dendi sonra ses yok

  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    yazık kafana

  • mcebi001 kullanıcısına yanıt
    tübitakta çok var

  • Sawasson kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.