Şimdi Ara

olan oldu borç battı D:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hayırlısı diyelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola_Tesla_ -- 12 Haziran 2019; 12:52:28 >



  • 1-) Şimdi 2 soruya birden bir yerden cevap vermek isterdim ama kafanız karışmasın diye ayrı ayrı cevaplayacağım, şimdi hocam banka size herhangi bir şekilde söz vermediyse yani işte şuan kredini kullan 3 ay sonra öde yok işte bahar kredisi yaz kredisi gibi kendisi bu kredinin ödeme tarihini öteleyeceğini beyan etmiyor ise banka Türkiye'de yaşıyor olsaydınız 2.aydan sonra yasal işleme başlar 3.ayda donunuza kadar alırdı yada hapse attırırdı fakat genelde insanlar ihtiyaç kredisini ev araba için çekiyor ödeyemeyince banka bir mal varlığı görüyor ve direk alıyor yani demem o ki Türkiye'de yaşıyor olsaydınız hapse düşmeden kredi mevzusu kapanırdı ve birdaha 5 yıl boyunca kredili ürün kullanamazdınız bunuda eklemek gerek. Şimdi siz diyorsunuz ki Almanya'da yaşıyorum haliyle İşbankası orada sizden ücreti tahsil edemez fakat dahada kötü bir kozu var elinde 3 ay da mahkemeye veriyor demiştik yazının başında 1 yılın sonunda ise kredinin faizini absürt arttırarak kredinin kendisi kadar faiz koyuyor ve direk Türkiye'ye girer girmez karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani 60 bin tl garanti ödersiniz hatta dahasıda olabilir onu bilemem, forumda Vakıfbank'tan kredi çekip 16 bin lirayı ödeyemeyip bütün uyarılara rağmen ekstra 2 ay geciktirip bankaya 41 bin ödeyen bir abimiz vardı evet yanlış duymadınız son anda kitlemişler bu ücreti ve itirazda edememiş.

    2-) Üstte yazdıklarım aynen geçerli fakat faiz konusunda kredi kartı için emin değilim, tekrardan belirtmek isterim bu 2 maddeyi uygularsanız ALmanya'dan gerekirse 500 bin tl ile dönün 5 yıl minimum hiçbir bankaya selam bile veremezsiniz, hapse girmezsiniz ödedikten sonra fakat dediğim gibi unutun bankaları. Faiz konusu ise göreceli kredi kartında ne olur ne olmaz bilemem ama 20 bin i gözden çıkarın.




  • 1.SORU için

    Almanyada ikamet edip TR'ye geldiğinde iş bankasından kredi alabilirsen ne kadar güzel süper bişi

    kredilerde öyle bir şey vardır.2 ay ardı arkasına ödemesen isen 30.000 tl anaparayı komple faizi ile birlikte senden geri talep edebilir banka. 30.000 tl borcun bir anda 60.000 tl olabilir.
    TR'ye dönüşte seni hapse atamaz ama bir şekilde bankada paranı bulur bir şey yaparsa sana zorluk çıkarır.

    5 sene kredi de alamazsın .

    Sen Almanya'da ikamet edip nasıl TR'de 30.000 tl kredi çekeceksin onu anlamadım
    TR'de bir iş yerinde çalışman gerekli :BORDRO ister banka
  • valla çektim bile :D ihtiyaç vardı ... iş cepte kredi başvurusunda bulundum onlarda verdi... ne bordro ne bişi sordular... 1 sene ödeme yapamayacağım kesin... sonra yavaş yavaş öderim yine öderim ayrı mesele :) ileride euro kazanabilirsek :D ama bu 1 senelik süreçte ne kadar katlanacak borç onu merak ediyorum bende...

    kredi kartı için ayrı kredi için ayrı merak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berat256

    1-) Şimdi 2 soruya birden bir yerden cevap vermek isterdim ama kafanız karışmasın diye ayrı ayrı cevaplayacağım, şimdi hocam banka size herhangi bir şekilde söz vermediyse yani işte şuan kredini kullan 3 ay sonra öde yok işte bahar kredisi yaz kredisi gibi kendisi bu kredinin ödeme tarihini öteleyeceğini beyan etmiyor ise banka Türkiye'de yaşıyor olsaydınız 2.aydan sonra yasal işleme başlar 3.ayda donunuza kadar alırdı yada hapse attırırdı fakat genelde insanlar ihtiyaç kredisini ev araba için çekiyor ödeyemeyince banka bir mal varlığı görüyor ve direk alıyor yani demem o ki Türkiye'de yaşıyor olsaydınız hapse düşmeden kredi mevzusu kapanırdı ve birdaha 5 yıl boyunca kredili ürün kullanamazdınız bunuda eklemek gerek. Şimdi siz diyorsunuz ki Almanya'da yaşıyorum haliyle İşbankası orada sizden ücreti tahsil edemez fakat dahada kötü bir kozu var elinde 3 ay da mahkemeye veriyor demiştik yazının başında 1 yılın sonunda ise kredinin faizini absürt arttırarak kredinin kendisi kadar faiz koyuyor ve direk Türkiye'ye girer girmez karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani 60 bin tl garanti ödersiniz hatta dahasıda olabilir onu bilemem, forumda Vakıfbank'tan kredi çekip 16 bin lirayı ödeyemeyip bütün uyarılara rağmen ekstra 2 ay geciktirip bankaya 41 bin ödeyen bir abimiz vardı evet yanlış duymadınız son anda kitlemişler bu ücreti ve itirazda edememiş.

    2-) Üstte yazdıklarım aynen geçerli fakat faiz konusunda kredi kartı için emin değilim, tekrardan belirtmek isterim bu 2 maddeyi uygularsanız ALmanya'dan gerekirse 500 bin tl ile dönün 5 yıl minimum hiçbir bankaya selam bile veremezsiniz, hapse girmezsiniz ödedikten sonra fakat dediğim gibi unutun bankaları. Faiz konusu ise göreceli kredi kartında ne olur ne olmaz bilemem ama 20 bin i gözden çıkarın.
    Malum 25 Temmuzda faiz toplantısı olacak. Gerçekleşecek bu toplantıda sadece mevduat faizleri mi görüşülecek? Acil düğün ihtiyacım için kredi çekmeyi düşünüyorum. Eğer 25 temmuzda kredi faizleri de düşecekse biraz daha bekleyeyim. Bilgim olmadığı için soruyorum. Aydınlatırsanız iyi olur, Teşekkürler




  • hsyn_911 kullanıcısına yanıt
    Konu ile alakalı çok bir bilgim yok maalesef hocam, son sıralar yapılan görüşmelerde vatandaşın avantajına hiçbirşey görmedim. Zam diye gittikleri masadan bile ne rakamlar teklif edilmesine rağmen 60TL zam çıktı şimdide faizleri arttırcaklarını düşünmüyorum da düşeceğini de sanmıyorum.
  • hsyn_911 kullanıcısına yanıt
    Kredi faizlerinin düşme ihtimali var bence biraz daha bekleyin bu son merkez bankası olayından sonra ne olacağı hiç belli olmaz belki sert bir faiz düşüşü bile olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.