Şimdi Ara

odtü - itü endüstri mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
9.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkeze iyi akşamlar..

    ben seneye öss ye gircek bir türk genci olaraktan gelecekteki hayatımı kökünden etkileyecek bir kararın eşiğinde bulunmaktayım.. uzun süredir düşüyordum ve en sonunda endüstri mühendisliğinde karar kıldım.. tabi bu öss öncesi 2 sene içinde değişebilir ama aranızda odtü veya itü endüstri mühendisliğinde okuyan var mı ? varsa bana bölümü - çalışma alanını okul hayatını vs vs anlatabilir mi ?




    Not : İTÜ işletme mühendisliği de gözde tercihlermin arasındadır..
    Not 2 : Hiç olmazsa bi Odtü - İTü lü arkadaşımız varsa okulu fln anlatsın lütfen
    Not 3 : Çok resmi oldu galiba ..
    Not 4 : Oha ne kadar çok not oldu







  • Ufak bi bilgi vereyim ODTÜ- endüstri için: bölüm Türkiye'de kurulan ilk endüstri mühendisliği bölümü,Dünya çapında saygı duyulan bir çok hocaya sahip ve sanırım artık her yıl 70 kişi alıyor. Bölümün eğitimi diğer ünilerin farklı alanlarda ağırlık verdiği(mesela bilkentin ekonomi,boğaziçinin yönetim,yıldızın information tech. gbi -itü hakkında malesef bir bilgim yok) gibi kendsinin ağırlık verdiği bir "yön-eylem araştırması" yönü var ki endüstri mühendisliğinin temelinin atılıdığı disiplin desek çok da yanlış olmaz herhalde. Çalışma alanlarını burada yazsam çok uzun olur ama ; insan ve makinenin bir arada sistemleştiği faliyet alanları asıl hedefimiz diyebiliriz. Araştırmışsındır gerçi ama matematiği çok severiz endüstri müh. olarak dikkat et. İlk yıl için genel müh. dersleri verilir ki tekinik üni olduğu için itüye de gitsen buraya da gelsen dersler ve sınavlar diğer (teknik olmayan) ünilere göre gayet zor.İlerleye sınıflarda belki dersler kolay gelebilir ama çan eğrisi olduğu için ve zaten kazananlar dişli rakiplerin olduğu için yata yata geçmek yalan olur. Diğer bölümler ( makine , elektrik-elektronik, bilgisayar) çalışılıp yapılabilecek derslerin yoğun olduğu bölümlerdir ancak bizimkinde yaratıcılık çok daha fazla gerekli olduğundan başarıya ulaşman sana bağlı diyebiliriz.

    Yeter bu kadar iç kararttık biraz da kampüs:
    Kampüse geldiysen ve gezdiysen güzelce farkedersin ki bu güzelliği ve muazzamlğı içeren başka bir kampüs Türkiye'de çok çok az ( Benim şahsi görüşüm Boğaziçinin güney kampüsü yarışabilir oda boğazdan yırtıyor :P ) Bölüm binası okulun diğer bölüm binalarının tam ortasında ve insan yoğunluğunun ders saatlerinden 4- 5 saat sonra bile en fazla olduğu yerde. Tek bir kampüs olduğumuzdan, gerek öğrenci sayısı, gerek personel gerek okulun öğrenciye sağladığı imkanlar herhalde başka hiç bir okulda bulunamaz. İlk yıllarda okul dışına çok fazla çıksan da (okuldaki yurtlarda kaldığını varsayıyorum) sonradan buna çok fazla gerek duymamaya başlayacaksın, okulun neredeyse bütün ihtiyaçlarını sağladığını görecekesin. ( okul yakınlarında pub gibi bişi yoktu artık oda dibimizde oldu , tam oldu). Zaten endüstriyi kazanırsan okulun en iyi fiyat/performans sahibi yurtlarında kalmaya hak kazanacaksın(Demiraylar) ki sanırım "okulun" ibaresi az oldu, iddialıyız bu ülkedeki desek doğrudur bence. Açıkta kalma ihtimalin yok zaten. Ya sen bi gel gez ODTÜ'yü (yürüyerek tamamını gezmeni tavsiye edilmez..) zaten söz söylemeye gerek kalmıyor. Tanıtım günlerini web sitesinden takip et kaçırma derim.

    Faaliyetler ? : Okulda nerden baksan 90 tane aktif öğrenci topluluğu var. Bunlardan muhakkak 5-6 sı senin ilgini çekecektir. Bunların faaliyetlerinin yarısına bile gitmeye yetişemezsin zaten. Spor olanakları dersen neredeyse adım başı tenis sahası, 3 kapalı spor salonu, kapalı-açk yüzme havuzu vs vs Bildiğin stadyum var içinde (spor faaliyetinden cok içmeye gidilr :D ) Sudan ucuz halı sahalar fln.. Su demişken gölümüz var kampüsten biraz uzakta. Ya daha çok azını anlattım sen sor ben söyleyim..




  • ben aslında meslek olarak yöneticilik yapmak istiyorum bu yüzden de endüstri mühendisliği ya da işletme mühendisliği bana en uygunu diye düşünüyorum..istanbul da oturuyorum ama çevrem bana istanbul dışına çıkma diyor.. arkadaş çevremin çoğu da itü istiyor kararsızım aslında ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartuC -- 5 Ekim 2007; 21:44:05 >
  • eczacıllık yaz 8-10 sene sonra bana bi teşekkür etsen yeterli
  • Şimdi kimse seni çıktığın gibi yönetici yapmayacak, oraya ulaşman için işin bir yerinden tutucaksın.. İşletmeden mezun olursan marketing gibi bir yerden büyük ihtimal işe başlayacaksın ve yükselmesi senin elinde ama yönetici pozisyonu 5 ile 10 yıl (çalıştığın yere bağlı) olarak alt kademelerden başlar. Endüstride çok farklı değil ama kendisi üretimle yada gittiğin okuldaki ağırlıklı programa göre işe başlar. İstanbul muhakkak en fazla iş olanağına sahip, hatta bir çok İstanbuldaki arkadaşm 3 ve 4 ten çalışmaya başlıyor. Ankarada bukadar kolay olmuyor işler. Ama hiç bir zaman çok büyük bir kayıp olmayacağını düşünüyorum. Çevreni çok fazla düşünme nereye gidersen git muhakkak kendine göre iyi arkadaşlar bulacaksın(hele bizim okulda garanti ) Benim şahsi görüşüm üniversite ailenin yanında okunmamalı,kendi ayaklarının üstünde biraz da olsa durmak öğrenilmeli (ist de farklı eve çıkarm diosan tamam ama büyük ihtimal yurt verilmeyecek okuldan).




  • quote:

    Orjinalden alıntı: NePhThYs

    Şimdi kimse seni çıktığın gibi yönetici yapmayacak, oraya ulaşman için işin bir yerinden tutucaksın.. İşletmeden mezun olursan marketing gibi bir yerden büyük ihtimal işe başlayacaksın ve yükselmesi senin elinde ama yönetici pozisyonu 5 ile 10 yıl (çalıştığın yere bağlı) olarak alt kademelerden başlar. Endüstride çok farklı değil ama kendisi üretimle yada gittiğin okuldaki ağırlıklı programa göre işe başlar. İstanbul muhakkak en fazla iş olanağına sahip, hatta bir çok İstanbuldaki arkadaşm 3 ve 4 ten çalışmaya başlıyor. Ankarada bukadar kolay olmuyor işler. Ama hiç bir zaman çok büyük bir kayıp olmayacağını düşünüyorum. Çevreni çok fazla düşünme nereye gidersen git muhakkak kendine göre iyi arkadaşlar bulacaksın(hele bizim okulda garanti ) Benim şahsi görüşüm üniversite ailenin yanında okunmamalı,kendi ayaklarının üstünde biraz da olsa durmak öğrenilmeli (ist de farklı eve çıkarm diosan tamam ama büyük ihtimal yurt verilmeyecek okuldan).



    3'ten 4'ten mi




  • 3. sınıf 4. sınıf
  • istanbul erkek lisesi nde okuyorum 2 yabancı dilim var ( yüksek derece ) bir de itü işletme mühendisliği falan bitirirsem kolay iş bulurum gibi geliyo bana.. hatta hemen yöneticiik bile yapabilirim.. yanılıyor muyum ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: throlll

    eczacıllık yaz 8-10 sene sonra bana bi teşekkür etsen yeterli




    Cidden yau İtü Endüstri puanı yapana kadar zaten Tıpa girersin 3-5 puan fazlasına. Eczacılık o puana kesin olur. Sağlıktan şaşmamak lazım. He ille de ikisinden biri dersen de İtü derim ben.
  • bende iel mezunu abin olarak üç beş birşey söyleyim

    hemen yönetici olmak gibi bir fantezin olmasın hayal kırıklığına uğrarsın harvard mezunu bile olsan belli bir tecrüben olmadan kimseyi yönetici yapmazlar iş yaşamında biraz pişmen lazım kimse gelsinde falan okulun mezunu bizi yönetsin diye beklemiyor

    ailen istanbuldaysa ankaraya okumaya gitmen gereksiz. odtü endüstri özellikle yüzde yüz ingilizce olması nedeniyle itü den daha iyi olsada aralarında ciddi bir fark yok.

    ayrıca ielde öğrendiğin ingilizce yüksek seviye değil kendini geliştirmen lazım ama almancada gerçekten rakibimiz yok

    tüm iş piyasası istanbuldadır odtülü elemanlar dahi staj yapmak için istanbula gelirken istanbuldan ankaraya giden bir elin parmaklarını geçmez piyasaya yakın ol okul zamanında part time işlerde çalışmaya başla ,hedefine ulaşman kolay olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BartuC

    istanbul erkek lisesi nde okuyorum 2 yabancı dilim var ( yüksek derece ) bir de itü işletme mühendisliği falan bitirirsem kolay iş bulurum gibi geliyo bana.. hatta hemen yöneticiik bile yapabilirim.. yanılıyor muyum ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BartuC

    istanbul erkek lisesi nde okuyorum 2 yabancı dilim var ( yüksek derece ) bir de itü işletme mühendisliği falan bitirirsem kolay iş bulurum gibi geliyo bana.. hatta hemen yöneticiik bile yapabilirim.. yanılıyor muyum ?


    en fazla 2500e(ki bu da çok iyimser bir tahmin) çömez mühendis olarak başlarsın yöneticilik falan bekleme

    ki ayrıca belki 20 sene geçse dahi yönetici olamayabilirsin çünkü endüstri müh. okuyan yönetici olacak diye bir kural yok yönetici olmakta çok sayıda faktör var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.