Şimdi Ara

OCZ 240GB ARC 100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ssdyi almayı düşünüorum sizce nasıldır? İlk ssdim olacak kendileri bu yüzden kararsızım vatanda inidirime girmiş

    http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-240gb-arc-100-serisi-sata-30-ssd-480mb-okuma-430mb-yazma.html

    sizce pişman olurmuyum bunun yerine silicon power ve hi-level gibi ssdler tercih edilirmi? crucial ler de tercihlerim arasında geçen günler de HB de inidirime girmişlerdi bx-100 ve mx100 250 gb serileri ama kaçırdım sizce onu tekrar mı beklemeliyim? lütfen yardımcı olun!!!!!

    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/OCZ-ARC-100-240GB-vs-Crucial-BX100-250GB/2603vs3145

    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/OCZ-ARC-100-240GB-vs-Crucial-MX100-256GB/2603vs2317

    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/OCZ-ARC-100-240GB-vs-Kingston-HyperX-3K-240GB/2603vs1818

    bide ocz kullananlar hep sıkıntılarında bahsetmiş çabuk bozuluyo gibi yorumlar yapmışlar please, help me!!!!!







  • yardım edecek yok mu?
  • Ayni şekilde bende kararsizim bu ssd yi benim gözümde isiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OCZ eski serilerde hatalar olmuş, ama onların da hepsi bozulmuş diye bir durum söz konusu değil; gayet memnun olup hala kullananlar da var. Kontrolcüsü yıllardır kullanılan kendini kanıtlamış Barefoot 3, mlc nand flash bellekleri de Toshiba. Forumda epey alan da oldu çoğu da memnun olduklarını söylüyorlar, amazon ve newegg yorumları da yüksek oranda olumlu. Crucial ler tekrar indirime girerler mi bilmiyorum ama mx200 serisi çıktı belki yakında onun satışına başlayabilirler. Diğer yazdığınız ürünleri tavsiye etmem, ARC 100 240GB fiyat/performans olarak gayet alınabilir bir ürün.
  • Vertex 3 aldım. bozuldu ve iade ettim. fark verip yerine vertex4 aldım. o da bozuldu. O yüzden sıcak bakmıyorum artık OCZ ye şahsen.
  • ocz arc100 alacağım gibi duruyor bakalım nolcak hayırlısı
  • bende çoğu kullanıcıdan böyle yorumlar aldım ama garanti var 3 yıllık sıkıntı olmaz gibi duruyor olumlu görüşlerde mevcut elbette avantajlı tarafı kendi sınıfındaki ssdlerden yazma hızının fazla olması diye düşünüyorum
  • Kitguru 5 tane arc SSD'yi öldürmeye çalışıyor OCZ'lerin ne kadar sağlam olduğunu göstermek için takip edebilirsin.http://www.kitguru.net/components/ssd-drives/zardon/ocz-challenge-kitguru-to-kill-5x-arc-100-ssd-drives/

    5 taneden 2 tanesi 22 TB garanti sınırını aşmış ama mefta olmuş.Sorun şu ki bu yine de iyi bir değer değil çünkü Techreport'ta buna benzer bir deney yapıyor bir yıldan fazladır süren,orada 2 petabyte'a ulaşan ssd'ler var.http://techreport.com/review/27436/the-ssd-endurance-experiment-two-freaking-petabytes

    Elektronik ürün şans işi ama OCZ deyince insan düşünüyor.Yaklaşık 5 tane vertex 4 kulandım 2 tanesi elimde sağlam kaldı.Tamamen kaybolan ssd,reallocated sector ve hızla düşen ssd ömrü nedir bu ssd'lerde öğrenmiş oldum.

    En azından buraya da yazarsan alınca,durum değişti mi değişmedi mi görürüz.








  • 2 yildir 2 adet OCZ Agility 3 ssd kullanmaktayim , en ufak bir hata olmadi bu güne kadar . Arkadaslarin da dedigi gibi sans isi . Benimle birlikte arkadas 3 adet almisti , biri bozuldu bir sene sonra .
  • aynen teknoloji birazda şans işi benim de başka cihazlarda başıma çok geldi öyle olaylar
  • sandforce olan hiç bir şeye bulaşma hocam.

    Testlerde OCZ güzel aslında özellikle yoğun kullanım altında ve dolu olarak hızını korumada hatırladığım kadarıyla ama insanı da düşündürüyor.

    Uygun crucial varsa ben olsam alır keyfime bakarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatti

    sandforce olan hiç bir şeye bulaşma hocam.

    Testlerde OCZ güzel aslında özellikle yoğun kullanım altında ve dolu olarak hızını korumada hatırladığım kadarıyla ama insanı da düşündürüyor.

    Uygun crucial varsa ben olsam alır keyfime bakarım.

    hocam şu anda fiyatlar böyle:

    ocz:http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-240gb-arc-100-serisi-sata-30-ssd-480mb-okuma-430mb-yazma.html

    crucial:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/crucial-ct256mx100ssd1-256-gb-mx100-sata-ssd-147520690?gclid=CjwKEAiAmaanBRCIt4364e2d6yUSJAA9VXTUj_HVoqGurht9JN2kk-eNj2Nq2tBw0E4QGAnCggGNshoCYvHw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    ocz ye daha yakınım ama




  • Micron'a (crucial) güven gerisini merak etme sen.
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun, benim ürünüm de bozulmuş olsa ben de sıcak bakmam, ama bahsettiğiniz serilerin çıktığı tarihlerde OCZ zaten sıkıntılı süreçler geçirmiş ve bir çok kullanıcıyı maalesef mağdur etmişler; sizin bahsettiğiniz serilerde Toshiba bünyesine girilmeden önceki eski seriler onlarda kullanılan kontrolcüler ve nand bellekler şu anki serilerdeki kullanılan kontrolcü ve bellekler değiller; lakin OCZ Toshiba tarafından satın alındıktan sonra yeni bir sayfa açtı, kontrolcülerini yeni firmware lerle geliştirdiler ve nand flash bellekleri de Toshiba. Yeni adıyla OCZ Storage Solutions Toshiba bünyesine girdikten sonra çıkardığı ürünlerdeki kullanıcı geri dönüşleriyle de geçmişin izlerini silmiş görünüyor. Sadece sizin için demiyorum, geçmişte sorun yaşadığı için, her OCZ gördüğünde kötülemeyi, değişen ve güçlenen bir firmanın yeni ürünlerine de aynı gözle bakmayı doğru bulmuyorum.

    Yeni seriler:
    Vector 150
    Radeon R7
    Vertex 460A
    ARC 100

    Nand kontrolcü: Barefoot 3
    Nandlar: Toshiba MLC flash




  • Micron'a (crucial) güven gerisini merak etme sen.
  • bnymn188 kullanıcısına yanıt
    O sitenin test sonuçları sağlıklı değil çünkü, anakart portu sata1 ya da sata2 olan da aynı ssd yi test edebiliyor. Oradaki diğer ürün istikrarlı bir seri değil ve 0 ken bile benchmarklarda vadettiği değerlere ulaşamıyordu.

    Yukarıda bir mesajda da yanlış ve eksik bilgiler verilmiş.

    KitGuru tarafından yazma testine tabi tutulan 240GB ARC 100 serisi 5 ssd de 300TB yazmayı geçtiler. Ki bu OCZ nin vadettiği ~ 22TB nin 12-13 katı. İlk ssd 322TB de ikinci ssd 352TB de öldüler. Diğerlerinin testi devam ediyor.

    Firma günde 20GB yazsanız 3 yılı garanti ediyordu, bu hesapla, teste tabi olup 322/352TB de ölen ssdler yaklaşık 44-45 yıl çalışacaklardı. Kaldı ki çoğu son kullanıcı ssd yi depo olarak kullanmadığından günde 20GB yazması da olanaksız. Netice olarak sizin 300TB yazma ömrü olan bir ssd niz olsa miras olarak bile bırakabilirsiniz.




  • bnymn188 kullanıcısına yanıt
    Aynı ürünü aynı yerden aldım. Vatandan ARC-100 240GB

    3 gün önce taktım 1. slot SSD + dvd yerine 500GB laptobun HDD'sini.
    Şu anda sorunum yok. Zaten 14 günlük deneme süresi var online alışverişlerde.

    Sistemim Asus K53SV 2. nesil i5 2430M 2.4 Ghz> 3.00 Ghz+ 4GB Ram +540M Nvidia 1GB + intel 3000HD Graphic + 500GB 5400 Rpm HDD ( Dvd söküp oraya taktım veri depolamak için )

    Aşağıdaki videoda uygulamaların açılış hızları var birkaç tanesi.

    Şöyle birşey daha diyeyim" Android studio da HDD deydi uygulama kodları. O kodları SSD'ye taşıyınca açılışı daha kısaldı. 14-15 saniye gibi şimdi."

    400 TL'ye Samsung evo 850 sersi 250GB takıldı aklıma sadece. Diğerlerini de bilmiyorum. İlk defa SSD kullanıyorum. 8-9 gün içerisinde sorunum olursa zaten vatanbilgisayar mağazasına teslim edeceğim tekrar tabi öncesinde vatanbilgisayar.com sitesinden iade formunu doldurduktan sonra...

    Ha şunu da ekleyeyim : windows 8.1 pro ile sistem tamamen kapalıyken açılıp Google Chrome'dan herhangi bir siteye girmem 8-10 saniye anca sürüyor. Çooookk kısaldı açılış süresi. Tabi UEFI kurulum yaptım.

    Yorumlarım bu kullanıcısı olarak.







    Ekleme: 3-4 günde ilk windows kurduğumda normal kurmuşum yanlışlıkla 1 gün sonra tekrar Windows kurulumu yaptım ve UEFI yaptım yani. Bayağı bir test yaptım.
    Sonuç: 8 yıl gibi süre kaldı diyor, ama hergün de format atıp test yapmayacağım yani

     OCZ 240GB ARC 100



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 22 Şubat 2015; 21:06:24 >




  • @anticor hocam yaptığın inceleme için teşekkürler benim için çok aydınlatıcı oldu bende zaten vatandan alcam aksi bir durum olursa iade ederim. testteki performansı bana gayet iyi geldi büyük ihtimal yarın alcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnymn188

    @anticor hocam yaptığın inceleme için teşekkürler benim için çok aydınlatıcı oldu bende zaten vatandan alcam aksi bir durum olursa iade ederim. testteki performansı bana gayet iyi geldi büyük ihtimal yarın alcam.

    Al dene aynen bence de. Ben muhtemelen hafta içinde iade edebilirim cihazı... Birkaç gündür araştırıyordum da samsung 850 EVO 250 GB alabilirim . . .
    Kutusundan falan çıkarırken sorunsuz çıkarmaya bakın. ve mümkünse internetten sipariş verin. bildiğim kadarıyla eline ulaştıktan sonra 14 gün içerisinde ürünü iade edebiliyorsun her sitede her üründe.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.