Şimdi Ara

OCP, INKTEC, KARTUSMATIK, CESCESOR, BK PIGMENT UV TESTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Canon kendi DYE baskılarına 100 yıl garanti veriyor..." denmiş. Canon bu garantiyi belli koşullarda veriyor, diğer yazıcı üreticileri gibi. Canon Pro fotoğraf kağıdı ile albümde-arşivde saklama kaydıyla bu garantiyi veriyor. Epson yazıcıyla yaptığım testte: Canon Pro fotoğraf kağıdı fiyatının çok pahalı(sınıfının en pahalı kağıdı) olmasına karşın solma direnci düşük bir kağıt olduğunu gördüm.Muhtemelen bu kağıt Canon yazıcıda(Belki, termal püskürtme yaptığından dolayı çok daha yüksek basınçla püsküren mürekkep kağıdın içine alt katmanlarına daha iyi nufus ediyor) daha iyi sonuç veriyordur.Ama bu durum, bu kağıdın fiyatına göre kalitesiz olduğunu değiştirmeyecektir.
    Test dye mürekkeplerin solma direncini göstemesi açısından güzel olmuş.Dye mürekkeplerin solma direncinin düşük olması gayet normal bir durumdur.Orjinal mürekkepde kullansanız bu durumla karşılaşırsınız(belki bu süre biraz daha uzun olabilir).Dye bazlı mürekkeplerle alınan çıktılar daha canlıdır, uygun-kaliteli bir fotoğraf kağıdı ile kullanılırlarsa orta ve uzun vadede solma yaşanmaz.
    Bk-pigment' in solmaması gayet normal.Pigment bazlı mürekkeple solma yaşanıyorsa; O mürekkepden şüphe duymak lazım.Solma testinde pıgment mürekkebin başarısı ortada fakat alınan çıktıların canlı ve parlak olmaması bilene başlı başına Dye mürekkebi tercih nedeni yapıyor.Dye mürekkebin açığını kaliteli fotoğraf kağıdı ile kapatabilirsiniz ama pigment mürekkebin açığını hiç bir kağıtla kapatamazsınız!Epson' un pıgment mürekkep kullanan 8 kartuş ve üzeri bazı yazıcılarını bu durumun dışında tututuyorum.Epson'un O yazıcılarında parklaklık verici kartuşlar bulunmakta...
    Testde kullanılan fotoğraf kağıdı piyasada bulunan en kalitesiz kağıtlardan biridir.Kağıdın kalitesiz olması Dye mürekkeplerin karşılaştırmalı testi için doğru sonuçları ortaya çıkarmıştır.Kaliteli-uygun bir kağıtla alınan çıktıda en kalitesiz ile kaliteliyi ayırt edemezsiniz.HP premium plus fotoğraf kağıdı ile İnktec mürekkeple(test deki en kötü sonucu alan mürekkep olmasına karşın) çıktı alınsaydı hiç solma gözlemlenmiyecekti


    civalı sokak lambası, sıra galiba fotoğraf kağıtlarının solma direncini test etmeye geldi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    quote:

    Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

    Şimdi şöyle bir durum var, bu fotografları alanlar en fazla camlı-camsız bir çerçevenin içine koyup evinin bir yerine koyacak. fotograf belki 6ay-1sene, belki daha uzun gün ışıgına maruz kalacak belki birazda direkt güneş alacak. bu durumda uv etkisi biraz daha az olacak ama uzun zamandan dolayı fotograflar en az bu testteki kadar bozulacaktır.

    Dye mürekkeplerle alınan baskılarda en önemli şey aslında kağıt kalitesidir. kagıdın özelligi; wp, rc ve yüzey gibi hususlar kalıcılık ve dogru renklerin elde edilmesinde en önemli faktördür dersek abartmış olmayız.

    Aynı mürekkebin değişik kagıtlar üstündeki etkisini de test etmek gerekir.

    kesinlikle katılıyorum, fotoğrafın kalıcılığında, güneşe rutubete vs. karşı dayanıklılığında, mürekkepten bile daha önemli olan husus kullanılan kağıdın kalitesi. Her pahalı kağıt kaliteli anlamına gelmiyor. Bir çok kağıt denedim hepsinin dayanıklılığını kendi çapımda yaptığım testlerle ölçtüm ve şu an kullanmakta olduğum kağıda karar kıldım. Çok da memnunum. Siz siz olun doğru kağıt kullandığınıza kanaat getirmeden mürekkebinizi yargılamayın zira en başta dediğim gibi; kağıt seçimi fotoğraf baskısında mürekkepten bile önemli bence.

    "Siz siz olun doğru kağıt kullandığınıza kanaat getirmeden mürekkebinizi yargılamayın zira en başta dediğim gibi; kağıt seçimi fotoğraf baskısında mürekkepten bile önemli bence."


    +1




  • dye bazlı mürekkepler için konuşmak gerekirse, aslında inktec mürekkeple yapılan baskının ilk çıktıgı andaki rengi çok güzel.. ama kagıt kalitesi düştükçe renkler özelliğini çabucak kaybediyor.
    kartuşmatik, cescesor uv , inktec bu mürekkeplerle yapılan baskılar ilk çıktıklarında renkler birbirine çok yakın.
    fakat "kartuşmatik" ve "cescesor uv"nin uv dirençleri "inktec"e göre çok iyi.. bir de tarama dan kaynaklanan renk kayıpları çok oluyor.
    aslında reel olarak bizzat incelendiginde kartuşmatik, cescesor uv den çok az farkla önde gibi (buradaki resimler biraz aldatıyor) cescesorde zamanla maviye çalma olayı çok daha fazla.
    bu testlerde inktec aslında en kötüsü değil, teste tabi tutulmuş fotografları reel olarak incelediğinizde ocp hem renk dogrulugu hem de solma direnci açısından en kötüsü.

    dye mürekkeplerde olay kağıtda bitiyor..




  • B.K'un sattığı OcP 1. kalite değil.(sattıkları OCP orjinal fakat 1. kalite değil kesinlikle!)
    1. kalite ocp mürekkeple Orjinal epson mürekkeplerin fiyatı neredeyse aynı.Bir zamanlar Osse ink vardı şimdi OcP var O da unutulacak...
  • Bursa kartuş dan 1281-1284 kolay dolum kartuşu aldım Epson yazıcı için, yanında Ocp mürekkep veriyorlar 50ml x 4 renk

    fakat Ocp den hiç ama hiç memnun kalmadım. daha önce kartuşmatik kullandığımı da belirtmek isterim.

    OCP renkleri hafifden maviye çalıyor. be biraz bulanık çıkıyor resim bir türlü çözemedim.

    diğer bir husus kartuşmatik ile ocp nin kırmızısı çok farklı. kartuşmatik kırmızısı kiraz gibi kıpkırmızı ama ocp nin ki resmen vişne rengi neden böyle anlamadım.
  • Hiç bir firma 100 yıl 200 yıl garantiyi direk güneş altında bekleterek vermiyor malesef. Kendi makinasıyla kendi kağıdına kendi mürekkebiyle basılan fotolara albüm içindeyken yani güneş ışığının direk fotoğrafa temas etmeyecegi bir şekildeyken veriyor.

    @Civalı sokak lambası test için ellerine sağlık =)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.