Şimdi Ara

Nvidia hdmi audio driver ve realtek driver karmaşası Acil kafayı yemek üzereyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar
    Öncelikle bir amfi ses sistemi sahibiyim laptobumu amfiye bağlıyorum hdmi aracılığı ile realtek iptal oluyor ses nvidia hdmi audioya geçiyor. Ama nvidianın ses driverı kaliteesi oldukça kötü ben sesi realtekten almak istiyorum fakat ona geçiremiyorum. Hdmi ile bağğladığım için sesi inatla nvidia ile vermek istiyorr. Realtek ses kartından ses almam için na yapabilirim tv ye bağlı iken .



  • Bir şey yapamazsın. Grafik birimi ne ise onun ses sürücüsü ile görüntü ve ses aktarırsın. Nvıdıa kartın varda nvıdıanın intel grafik ise intel audio ile ses verir hdmı üzerinden. Realtek üzerinden ses alacaksan aux kablosu ile bilgisayara bağlarsan o zaman alırsın realtekten sesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum hocam nvidianın herhangi bir equalizer ayarı falanda yok mu acaba ? Ses kalitesi bu kadar vasat olmamalı yani. Görüntüden feragat edip auxla bağlıyorum ses geldi günbür gümbür ama hdmi ile bağlayınca nvidia ses konusunda resmen çuvallıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muro1234321

    Anlıyorum hocam nvidianın herhangi bir equalizer ayarı falanda yok mu acaba ? Ses kalitesi bu kadar vasat olmamalı yani. Görüntüden feragat edip auxla bağlıyorum ses geldi günbür gümbür ama hdmi ile bağlayınca nvidia ses konusunda resmen çuvallıyor.
    Nvıdıanın equalizeri falan yokta windowsun kendi equalizer ayarlarından değişiklik yapabilirsin mesela az tiz çok tiz bas fazla düşük falan gibi bu ayarları yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windowsun kendi equalizer ayarı yokki hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muro1234321 kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım da bulamadım. Fakat eminim vardı bir yerlerde. Öyle frekans değiştirmeli falan değil benim dediğim belirli seçenekler vardı mesela bassları arttırma gibi falan fakat bende bulamadım. Denetim masasından girince vardıda bulamadım maalesef.

    Equalizer yazılımı indirip denedin mi peki harici bir yazılım? Mesela dfx audio enhancer adlı bir yazılım vardı çok iyi bir programdı zamanında çok kullanmıştım sesi çok güzel iyileştiriyordu. Dfx kullanırsan hdmı aux falan farketmeden tüm ses çıkışlarına ayar yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 16 Şubat 2020; 3:21:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.