Şimdi Ara

Nvidia G84 ve G86 Yongaları Arızalı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bende 25 aydır 5920G T7500 - 8600GS kullanıcısıyım. Makinemden genel olarak memnunum taki ekran kartı problemi cıkana kadar. Neyse ki bu konuyu bi şekilde hallettim ( Ati HD4650 1 GB DDR2 ) takarak.. Yanlız mesele şu ki Nvidia nın kullandıgı G84 ve G86 yongaarında bir üretim hatası oldugu ve konun şu mahkemelik olduğudur. Dolayısıyla bu yonga setlerine sahip arkadaşların dikkatli olmalarını ve pc leri bozulmadan yada garanti süreleri bitmeden gerekli değişikleri yapmaları sanırım ileride cıkabilecek sorunlara engel olacaktır. Konuyla ilgili olarak basında buldugum bir kac haberi buraya eklemek istedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evranoz -- 4 Mart 2010; 19:55:19 >



  • Nvidia'ya bozuk yonga davası

    Kara bulutlar dağılmıyor: Nvidia'ya karşı, grafik işlemcilerdeki sorunu sakladığı için dava açıldı.
    Nvidia'nın üzerinde dolaşan kara bulutlar bir türlü dağılmak bilmiyor.



    Kaliforniya'da, Nvidia'nın grafik yongalarında yaşanan önemli bir ısınma sorununu sakladıkları gerekçesiyle ve Amerikan güvenlik yasalarına karşı geldiği iddiasıyla bir dava açıldı.

    Nvidia'nın CEO'su Jen-Hsung Huand ve Marvin Burkett, bu kusurdan ve sonucunda ortaya çıkabilecek sorunlardan sekiz ay boyunca haberdar olmalarına rağmen kusuru bilerek saklamakla suçlanıyor.

    Şirket 2 Temmuz'da bu kusuru halka duyurmuş ve satışların düşmesi, yeni ürünlerin gelişiminin gecikmesi ve sorunlu yongaların masrafları gibi sebeplerden dolayı zor bir duruma düşmüştü.

    Nvidia sorunlu yongaların tamiri veya değiştirilmesi için 150-200 milyon dolar civarında masraf öngördüklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından şirketin hisse değerinde %31'lik bir düşüş izlenmişti.

    Dava New York'lu avukatlık bürosu Shalov, Stone, Bonner & Rocco tarafından açıldı. Dell ve Hewlett Packard gibi bilgisayar üreticileri Nvidia'nın bu açıklamasından sekiz ay önce bu sorunu giderebilmek için BIOS güncellemeleri geliştirmişlerdi.



    Alıntıdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evranoz -- 4 Mart 2010; 19:37:46 >




  • Geçenlerde Nvidia'nın başının hatalı yongalarla dertte olduğunu ve şirketin bunu itiraf ettikten hemen sonra hisse değerinin büyük oranda azaldığını söylemiştik. Her ne kadar Nvidia'nın ağzından hangi bilgisayar şirketlerin hatalı yongalardan etkilendiği konusunda tek bir kelime bile çıkmazken The Inquirer adlı site tüm G84 ve G86 yongalarının söz konusu problemden (aşırı ısınma sonucu hatalar oluşması) etkilendiğini iddia ediyor.

    Nvidia, yapmış olduğu resmi açıklamada sadece en son üretilen bir kısım "end-of-life" GPU'ların etkilendiğini bildirmiş. Fakat Inquirer'in başvurduğu kaynaklara göre tüm G84 ve G86'lar aynı ASIC'i (application-specific integrated circuit) paylaşıyorlar. Yani, Nvidia'nın sadece "bir kısım" GPU için tüm araçlarını ve kurulum prosesini değiştirmek gibi bir lüksü söz konusu olamaz.

    Ufak bir hatırlatma: G84 grafik işlemcisi GeForce 8600GT'nin, G84M grafik işlemcisi (mobil) 8600M GT ve 9500M GS'in temelini oluşturuyor. G86 ise 8500GT ve G86M grafik işlemcisi 8600M GS ekran kartına ait.

    Dahası firmadan çıkan bazı sesler sadece HP'nin mağdur durumuna düştüğünü söylese de görünüşe göre Dell ve Asus bilgisayarlarda da bununla ilgili bazı sorunlarla karşılaşılmış. Şimdi Nvidia'nın resmi bir açıklama yapıp tam olarak hangi ürünlerin etkilendiğini bildirerek sorumluluk sahibi olduğunu göstermesi gerekiyor.



    Alıntıdır...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.