Şimdi Ara

Nvidia 301.42 - Adaptive V-Sync ve FXAA deneyimleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-geforce-301.42-whql-drivers-released/

    Bu özellikler sonunda betadan çıkarak, WHQL sürücülere geldi. Bu konuda deneyimlerimizi paylaşalım.

    FXAA: Control panelden açılıyor. Evrensel olarak açabiliyorsunuz ya da exe'ye özel açabiliyorsunuz. Arkadaşım birkaç oyunda deneme yaptı. X4 MSAA'ya göre performans artışı getiriyor cidden. Ancak söylediğine göre X4 MSAA kalitesi vermiyormuş, kalitesi konusunda bir takım endişeler var yani. Ben henüz denemedim.

    Sniper Elite'de GTX 570 ile No AA: 122 fps, x4 MSAA: 109 fps, FXAA: 116 fps aldı arkadaş.

    Ama en büyük sorun, tüm uygulamalara açık hale getirdiğinizde Messenger ya da Outlook gibi programlarda da uygulanıyor olması. Bu durumda yazılar bulanık hale geliyor, göz yoruyor. Kısacası exe'ye özel uygulamak gerekecek gibi FXAA'yı. Genel olarak pek tatmin etmedi beni.

    Adaptive V-sync: Bu da kontrol panelden açılıyor. D3DOverrider konusunu açtığımdan beri hala bu programı kullanıyordum kaliteli V-Sync için. Adaptive V-Sync gelince uninstall ettim onu. Ancak sonuçlar şimdilik iç açıcı değil. Diablo 3'de ekranımda stuttering oldu, SSFIV'de de aynı şekilde. Demek ki stutteringi tam olarak engelleyemiyor. Hatta oyun içinden V-Sync açıktı her iki oyunda da. Nvidia Control Panel'den Adaptive V-Sync'i force yapınca, bunları muhtemelen geçersiz kıldı. Sonuç olarak, bundan da memnun kalmadım.

    Eski D3DOverrider'a dönmeyi düşünüyorum.

    Deneyimleri olan varsa yazın. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 24 Mayıs 2012; 11:54:41 >







  • Kartın gücünün yettiğini oyunlarda 4X MSAA açmak bana daha mantıklı geliyor FXAA'ya göre. Performans olarak götürüsü yok gibi bir şey, güzel bir teknoloji ancak biraz daha gelişmesi gerekiyor bence. FXAA'nın en güzel kısmı GTAIV gibi AA desteklemeyen oyunlarda kullanabiliyor olmanız.

    Adaptive V-Sync'i Skyrim'de kullanıyorum 8XAA, 16XAF ve 4X Adaptive Anti Aliasing açarak. Normal Vsync'de eğer 60'ın altına az da olsa düşerse rahatsız edici bir his oluşturuyordu. Adaptive V-Sync bunu baya bir önlüyor. Ayrıca güzel bir artısı GPU gücünü daha verimli kullandırıyor, güç tüketimi de düşüyor. Adaptive V-sync ile Skyrim'de %100 TDP değerine hiç gelmedim. Hem ısınmayı azaltıyor hem de güç tüketimini. Diablo III'de V-Sync ile Adaptive V-sync arasında bir fark göremedim ikisi de aynıydı. Bir ara vakit bulursam daha detaylı bakcam.
    Bu arada 302.59 Beta sürücüsünü kullanıyorum. 301.42'ye göre daha stabil, daha sorunsuz.




  • Valla Nvidia'nın bu özellikleri eski kartlarına da vermesini kıskanmıştım ne yalan söyleyim.

    Görünüyor ki yazılar bulanık dediğinize göre bizim yazılım özürlü AMD'lerdeki MLAA ile aynı mantık çalışıyor. Hatta global açsam sadece 3D'lerde etkili oluyor, tarayıcıları messengerı etkilemiyor güzel tarafı.

    Adaptive V-sync de tearingi tam anlamıyla engelleyemiyorsa pek işe yaramaz. Bu arada stutter değil tearing olacak sanırım karıştırdınız. Stutter anlık ufak takılmalar.
  • AA desteklemeyen oyunlarda FXAA cidden işe yarıyor, güzel bir hadise. Adaptive Vsync ise benim için çok önemli değil, zira orta sınıf bir kartım var. Ama işe yaradığı eski oyunlar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    AA desteklemeyen oyunlarda FXAA cidden işe yarıyor, güzel bir hadise. Adaptive Vsync ise benim için çok önemli değil, zira orta sınıf bir kartım var. Ama işe yaradığı eski oyunlar var.

    evet mesela arx fatalis cam gibi oldu
  • FXAA 2x-4x AA arasi kalite veriyor ama daha gelistirilmesi lazim uzak cisimler uzerindeki duzeltme etkisi garip bir bulaniklik yapiyor ayni zamanda ekranin tumune uygulamasi aydinligin azalmasina sebep oluyor , AA nin olmadigi uygulamalarda sonuc mukemmel ama AA nin oldugu uygulamalarda FXAA ya gerek yok ikisini birlikte kullanmak fazladan bulanikliga sebep oluyor. Biraz daha gelistirilirse cok cok iyi olacak. Kesinlikle amacina hizmet ediyor AA siz oyunlar cok iyi hale geliyor performansi 4xAA ya gore %60 daha iyi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim deneyimlerime göre Nvidia Control Panelde Adaptive V-Sync açınca oyunlardaki V-Sync = Off olmalı, On olduğunda sıkıntı çıkarıyor.
  • Vsync ve fxaa nın bıraz daha yol katetmesı gerekıyor bence.Hersey drıverda bıtıyor ısteseler sorunsuz yaparlar ama olmaz 7xx serısı ıle yapacaklar kı kartları satsın

    Tearing: ekranda gorulen yatay cızgıler (ekranın hz ınden fazla fps alındıgında ortaya cıkar) or: ekran 60hz ıse vsync off ıse 80-90 fps alındıgında tearıng olusur.

    Mıcrostutterıng : en ıyı anlayabılecegınız oyunlar araba yarıslarıdır.Sabıt 60km ıle gıderken 2-3 sn de bır anlık takılmalar seklınde hıssedılır.Yada frame atlaması gıbı 100fps gosterır ama aslında 30 fps akıcılıgında oynatır.Crossfıre yada slı kullanan oyuncuların genel sıkayetıdır.

    Not: Tamamen bilgi amaçlıdır bılmeyenler ıcın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 24 Mayıs 2012; 22:55:35 >




  • Stuttering = takılma arkadaşlar.

    Bahsettiğim olay olduğunda 60 fps gösteriyor yukarıda ama ben FPS'nin normalin altında olduğunu hissediyorum. Ekranda yırtılma olmasının yanı sıra, anlık bir akıcılık kaybı da oluyor. O yüzden o terimi kullandım.
  • bu adaptive vsync nerde kontrol panelde ben bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cy_x

    bu adaptive vsync nerde kontrol panelde ben bulamadım.

    Ekran Kartı gigabyte 5850 1gb

    kartın buysa çıkmaması normal çünkü nvidia kartlara özel ayarlar.

    Eğer nvidia kullanıyorsanda 300 serisi driver indirmen gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 25 Mayıs 2012; 15:04:38 >
  • Ekran kartını yenilemiştim, nvidia ayarlarında vsync seceneginde auto olan bi yer var orası galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.