Şimdi Ara

Nokia’nın değeri yarıya indi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CEO, ‘Yanan platform’a benzetti, Nokia’nın değeri yarıya indi

    11 Haziran 2011

    Rakipleri karşısında zor günler geçiren Finlandiyalı mobil telefon şirketi Nokia, Microsoft’un desteğiyle darboğazdan kurtulmaya çalışırken, bir yandan da değer yitiriyor.

    Nokia CEO’su Stephan Elop’un şubat ayındaki “İlk iPhone 2007’de piyasaya çıktı ve bizim hâlâ iPhone’a yaklaşabilecek bir tecrübemiz yok. Yanan platformun üzerindeyiz” açıklamasından bu yana şirketin değeri yarı yarıya eridi. Şirketin piyasa değeri şubat ayından bu yana yarıdan fazla düşerek 25 milyar dolara geriledi.

    Satılık değiliz

    CEO’nun notunun sızması sonrasında şirket değerinin düşmesiyle Nokia adeta satın alma hedefi haline geldi. Ancak Elop, satılık olmadıklarını açıkladı. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde zarar açıklaması beklenen şirketin, mobil biriminin Microsoft tarafından satın alınacağı da konuşuluyor.

    Nokia’nın hikayesi 1865’te Fredrik Idestam adlı mühendisin, bir kağıt hamuru değirmeni kurmasıyla başladı. O dönemin en önemli iletişim teknolojisi olan kağıdı üretirken 2000’lerin başında GSM devi olan Nokia’nın bu zorlu süreci nasıl atlatacağı merak konusu. Kibrit ve çizme de üreten Nokia’nın Finlandiya ekonomisi için rolü büyük. Ülkenin milli gelirinin yüzde 40’ını Nokia oluşturuyor.


    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18007038.asp







  • Stephan Elop'un yanan platform benzetmesinin sızması, aynı zamanda bu kişinin MS'un büyük hissedarlarından biri olması, bu olayların akabininde Nokia'nın MS ile anlaşması.

    Buradaki ayak oyunlarını fark ediyorsunuzdur sanırım. Son dönemde çıkan Nokia'nın satılacağı vs. haberleride MS'un çıkardığını düşünüyorum.

    Umarım gelecek Nokia için hayırlı olur. Şahsen ben Nokia'nın olmadığı bir mobil dünya düşünmek istemiyorum.
  • şu an en değerli marka hangisi biliyormusunuz ?

    ben söyleyeyim HTC 45 milyar dolar
  • Ayni haber daha once paylasildi zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K_Spartakus

    şu an en değerli marka hangisi biliyormusunuz ?

    ben söyleyeyim HTC 45 milyar dolar

    marka değerini bilmem benide ilgilendirmiyor hisse senedim olmadığı için.
    ama htc bayağı bayağı iyi gidiyor ve yaptıkları cihazlar çok iyi.
  • tabiki marka değeri önemli değil ve hiçbirmizin hissesi yok yalnız nokia gibi tasarımdan çok teknolojiye önem veriyorlar ve bus ayede dünyanın en çok tana birkaç markasından birisi oldu . genelde htc ye hep aynı tasarımda model çıkardığı konusunda eleştiriler yapılıyor ama teknolojik anlamda rakiplerinin bir adımda önünde olmasıdır.

    htc son 3 yılda %300 oranında büyüme sağladı ve son 3 yıldır tarafsız teknoloji yarışmalarında rakiplerine fark atarak her konuda birincilikler aldı ve hala alıyor .

    tabiki rakipleri kötü demiyorum

    motorola bu sene çok büyük atağa geçti

    samsung yeni galaxy 2 ile büyük bir iddası var

    lg rakipleirnin gerisinde kalmıyor

    ve acer yeni girdiği pazarda iddiaı olduğunu bu sene başında gösterdi ama ülkemizde birçoğu hala nokia destekli turkcell mağazaları yüzünden hala gün yüzüne çıkmıyor

    vodafone olmasa yeni cihazlarla tanışmayacaktı türkiye .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.