Şimdi Ara

Nokia CEO değiştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rekabette geri kalan Nokia CEO değiştirdi

    Akıllı cep telefonu pazarında Apple ve Google'a karşı güç kaybeden Nokia, eski popülaritesini yakalamak için Olli-Pekka Kallasvuo'nun yerine Microsoft'tan Stephen Elop'u CEO olarak atadı.


    Dünyanın en büyük Cep telefonu üreticisi Nokia'nın başkanı Jorma Ollila bugün yaptığı açıklamada, "Şirkete dönüşüm gerçekleştirmek için daha fazla çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, Elop'un yazılım tarafındaki güçlü geçmişi ve yönetim değişikliğinde gösterdiği başarı bize değerli katkılar sunacaktır" dedi.

    Elop'un görevi Kallasvuo'dan 21 Eylül'de devralması bekleniyor.

    Hayatının yarısından fazlasını Nokia'da çalışarak geçiren Kallasvuo döneminde, şirket akıllı telefon pazarında Apple ve Google ile rekabet etme konusuna başarılı performans sergileyemedi. Görevine son verilen Kallasvuo, tazminat olarak 4.6 milyon euro alacak.

    Telekom sektöründe danışmanlık hizmeti veren Strand Consult'un başkanı John Strand değişiklikle ilgili olarak, "Nokia iletişim konusunda sıkıntı yaşıyor. Stephen Elop'un, Kallasvuo'dan daha iyi bir iletişimci olduğu şüphe götürmez bir gerçek" dedi.

    Nokia, 2006 yılında piyasaya sürdüğü N95 modelinin ardından tüketicilerin çok beğenisini kazanan yeni ürün sunamazken, Apple'ın iPhone ürünü karşındaki rekabette geride kaldı.

    Elop, Microsoft'ta çalışmadan önce internet altyapısında kullanılan cihazlar üreten Juniper Networks ve yazılım şirketi Adobe Systems'ta tepe yöneticiliği görevlerinde bulundu.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/15750276.asp?gid=303







  • nokia bu durumlara düşücek firmamıydı ! düştüğü hallere bakın , sonrada ortaya çıkan firmalara karşı aciz duruma düştü . vah vah vah . çareyi amerikada arıyor , ilacı amerikadan getirtiyor . artık kendi içinden geleceğini planlayacak adam çıkartamıyor . meydanı iphone , google , samsung ve HTCye bırakırsa olacağı budur . geçmiş olsun nokiaya .
  • bulunsun
  • Batsın bu nokia bitsin bu nokia zuhaha:)
  • tazminata bak 4.6...
  • Amerikan borsasında 77 milyar $ kaybetti O.P.K.'nın göreve gelmesinden bu yana. Bence yerinde bir karar.
  • her cıkısın bir inişi vardır
  • üste çıktım diye sevinme altta kaldım diye üzülme..
  • her inişinde bir çıkışı vardır.
  • her konuda yazdığım gibi eğer n8 de symbian işletim sistemini daha stabil bi hale getirirlerse ya da en azından yeni çıkacak cihazlara meego işletim sistemini koyarlarsa iPhone için ciddi bir alternatif olmayı başarabilirler fakat hala N97, 5800 ve x6 gibi GPU su olmayan ve sistemi yavaş cihazlar çıkarmaya devam ederlerse akıllı telefon pazarında ciddi bir düşüş yaşarlar..
  • bende söyleyecektim lafı ağzımdan aldın .. lg bile touchscreen'de bile nokiayı geçti , hadi onuda geç bu konuda piyasada diğer markalar pastada büyük dilimler sahibi oldu amma velakin nokia geç uyandı yeni yeni çıkardı ama eline yüzüne bulaştırdı . yok iphone'a rakip olucakmışta falanda filanda , yok şu özelliği olucakmışta ...ne oldu ! elde var sıfır .

    touchscreen pda'larıda geçelim , blackberry'e bile rakip olamıyor .
  • Nokia'nın en büyük kaybı yeni çıkarttığı cihaz ile eski cihaz arasında çok farklı özellik olmaması. İç aynı dış farklı. Ucuz fiyatlı modellerinin büyük çoğunluğunda zil sesi yüksekliği aşırı düşük. Telefon çaldığında sesi duyulmuyor. Pil performansı çok düşük. Müşteri kaybı N95 den sonra başladı. Özellikle parmak izi bırakan siyah kapaklı modelleri için alternatif renk üretmediği için millet farklı firmayı tercih etmeye başladı. Ayrıca kalitesiz kasalar, kalitesiz ürünler ardı ardına geldi. Nokia kendi sonunu hazırlamaya devam etti. Düşüş gayet normal ve beklenen bir durumdu.
  • İsabet olmuş değişmesi.
  • Eskiden rakipler iyi değildi nokia milleti takoz kısıtlı telefonlarla yıllarca oyaladi ama işin böyle gitmeyeceğini anladılar artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.