Şimdi Ara

Nintendo NX, PS4 ve Xbox One Gibi Zararına Satılmayacak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    Bilip bilmeden milletle dalga geçmeyin, sizin itham ettiğiniz arkadaşın verdiği rakam daha az hatta. PS3 ünite başına yaklaşık 200 dolar zararla satıldı, o dönemler bir bluray'in fiyatının ne olduğundan haberiniz yoktu herhalde. Zaman içinde fiyatı düşen donanımlar sayesinde konsollar daha ucuza mal edildi ve bahsedilen fiyatlardan satılabildi.

    http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/
    http://www.cnet.com/news/sony-still-losing-on-every-playstation-3-it-sells/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 3 Mayıs 2016; 20:27:49 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: d3vstator

    Bilip bilmeden milletle dalga geçmeyin, sizin itham ettiğiniz arkadaşın verdiği rakam daha az hatta. PS3 ünite başına yaklaşık 200 dolar zararla satıldı, o dönemler bir bluray'in fiyatının ne olduğundan haberiniz yoktu herhalde. Zaman içinde fiyatı düşen donanımlar sayesinde konsollar daha ucuza mal edildi ve bahsedilen fiyatlardan satılabildi.

    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=116589085&url=http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/" data-href="http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/">http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/</a>
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=116589085&url=http://www.cnet.com/news/sony-still-losing-on-every-playstation-3-it-sells/" data-href="http://www.cnet.com/news/sony-still-losing-on-every-playstation-3-it-sells/">http://www.cnet.com/news/sony-still-losing-on-every-playstation-3-it-sells/</a>


    Donanım parçalarını sıradan bir vatandaş tek tek almaya kalksa belki dediğin rakama ulaşabilirdi ama firmalar toplu olarak milyonlarca sipariş verip en az 6-7 sene de sipariş edeceğini belgelerse gayet uygun fiyattan satın alabilir. Ayrıca blu-ray sürücüsü ve cell işlemci Sony'nin geliştirdiği teknolojiler ve kendi konsoluna satış fiyatından eklemeleri komik olmuş. Neyse senin verdiğin ne idüğü belirsiz linke karşılık bende Gamespot gibi saygın bir siteden link vereyim de maliyet fiyatında bir orta yol bulalım, ne dersin?
    http://www.gamespot.com/articles/report-ps3-to-sell-for-399-cost-494-to-make/1100-6128295/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Nintendo kar etmesi için marioyu en azindan luigiyi sony e satsın.Nintendo yoksa kepenk kapaticak.konguda kiraya versin meat boy bisure idare eder onlari


    Yorumunu görünce Cem Yılmaz aklıma geldi, hani bir gösterisinde ''beyni yok fikri var'' diyordu ya, harika bir uyuşma. Özel isimler yani Mario'yu ve Sony'i yazarken tırnak işareti ile ek ayrılır. Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk verilir ve noktadan sonra başlayan cümle büyük harfle başlar ve dahi anlamındaki -de -da ekleri ayrı yazılır. Bir süre alıştırma yaparsan okuyanlar için daha iyi anlaşılabilir saçmalıkları şiveli yazabilirsin.
    Yıllardan beri ''Nintendo battı, aha batıyor'' diyenleri meğer yanlış anlamışım. Batma şekli mali yönden değilmiş.




  • nintendo nun diğer konsolların çıkış dönemleriyle aynı ve aynı zamanda internet altyapısıyla birlikte..en önemli olarak multiplatform desteğinin olması gerekıyor .. bu durumlar zor gözuktugu için artık nintendo nun yaratıcı bir şekilde başarılı olucagını hiç düşünmüyorum..ne ile gelebilirler ki yani ? şuan oyun dünyasının herkesin takip ettiği yenilikçi gelişmesi vr .. ondada herkes birşeyler yapmaya çalışıyor.. ama onunda tutacagı yok gerçekten pahalı olucak çunku

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    CNET

    Neyi idugu belirsiz link

    Haykirarak guldum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stun

    nintendo nun diğer konsolların çıkış dönemleriyle aynı ve aynı zamanda internet altyapısıyla birlikte..en önemli olarak multiplatform desteğinin olması gerekıyor .. bu durumlar zor gözuktugu için artık nintendo nun yaratıcı bir şekilde başarılı olucagını hiç düşünmüyorum..ne ile gelebilirler ki yani ? şuan oyun dünyasının herkesin takip ettiği yenilikçi gelişmesi vr .. ondada herkes birşeyler yapmaya çalışıyor.. ama onunda tutacagı yok gerçekten pahalı olucak çunku


    Haklısın, Nintendo asgari olarak rakiplerinin seviyesine her türlü çıkması gerek. Bu donanım olarak da internet altyapısı ve multiplatform oyunlar içinde geçerli. Adam gibi rekabet yapıldığı zaman her türlü biz oyunseverlerin işine yarar, mesela Wii U zirveyi zorlayan satış rakamlarına ulaşsaydı PS4'ün en az 3-4 özel oyunu daha piyasada olurdu. En basitinden geçtiğimiz yıl Wii çok büyük satış rakamlarına ulaştı diye rakiplerinde belki 6-7 defa fiyat indirimine gidildi ve rekabet herkese fayda sağladı. El konsolunda artık rakipsiz sayılan Nintendo değişen vizyonu ile kaliteli oyunlarını bildiğim için başarılı olacaktır ama önündeki en büyük engel daha önce oyunlarını oynamamış oyunseverlerin önyargısı. Einstein bile ''İnsanların önyargılarını yıkmak atomu parçalamaktan zordur'' demiş.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: d3vstator

    CNET

    Neyi idugu belirsiz link <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt="">

    Haykirarak guldum...


    Aslında tek link verdiğini düşünüp ''arstechnica'' olana tıkladığım ve 800 dolar saçmalığını detaylı olarak bölüştürdüklerini görünce ne idüğü belirsiz link demiştim. Mantıksızlığa hiçbir resmi kaynak olmayıp hepsi söylentiden oluşan iki link ekleyeceğini düşünmemiştim, ayrıca birilerinin öne sürdüğü saçma fikri savunmak gibi bir durumunda olmamış, herhalde sende milyonlarca alımda gayet uygun fiyatla alışveriş yapılabileceğini anladın sanırım. Yoksa Sony üretimi Blu-ray sürücüyü fahiş fiyattan konsola eklersen 1000 doları da aşar o fiyat, demek ki her konsoldan 200 dolar savı sadece birilerinin varsayımlarından ibaret sonucu ortaya çıkıyor. Hangi konsol firması 5 tane 1. parti oyunun satış gelirini sermayesinden vererek milyonlarca konsol(hack riskiyle) satmaya kalkar mantığını yürütseydin bile saçma olduğunu anlayabilirdin. Fiyat indirimine gidene ve özel oyunları çıkana kadar ilk birkaç yıl pek satmayan sonrada jailbreak ile kırılan PS3'ün bu sava göre fiyatı 400 dolara düştüğünde tanede 400 dolar zarar ettiği... Neyse sonuç olarak Sony bizlere konsollarını satabilmek için batabilmeyi bile göze alan delikanlı bir firmadır. Japon ne de olsa. ;)




  • İlk önce PS4 ve Xbox One zararına satılmadı hatta 100 dolar karla satıldı diye biliyorum. Neyse asıl ilgilendiğimiz NX'e geçeyim. Konsol büyük ihtimalle PS4 gibi 399 dolar olacak. Ben Nintendo'nun zararına olmasa bile kâr olmadan satabileceğini düşünüyorum yani 399 dolarlık bir sistem yapabileceğini düşünüyorum. Nasıl derseniz bence PS4 Neo ve Xbox One'ın yeni versiyonu kadar iyi yapacaklar ama sistem maliyeti kadar bir fiyatla satacaklar. Sonra maliyet düşünce kâr yapacaklarını düşünüyor olabilirler. Şu an sadece bekleyip görme durumundayız.

    Bu arada Nintendo NX'in haberlerinde Playstation ve Xbox hakkında konuşmasanız güzel olacak. Geçen başka bir konuya baktığımda konsoldan çok PS4 şöyle ezer bunu falan diye yorumlar görmüştüm. Konsol hakkında düşüncelerinizi söyleyip geçin.

    Ha birde Mario'ya bebe oyunu diyen varsa ben oyuncuyum demesin hiç. Açın az okuyun dinleyin oyun tarihini. Burada Mario'nun flash oyununu bile oynamayıp ''Konsol mario mu oynatçak ehehehe çok komik demi'' diyenler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin Garnett -- 4 Mayıs 2016; 10:35:10 >




  • zararına sattığı ülkelerin farkı ve hatta karını bizim ülkeden bolca çıkartıyorlar.gerek cihazdan gerekse 300tl lik oyunlardan...!

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • tvnin altına yakışacak

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Konsolu zaten bir defa satın alacağım. Parasına değsin, exc.leri çok olsun yeterli. Nintendo yu Sony kadar seviyorum. :) Japon işi iyidir. Japonlar onurlu insanlar.
  • Online altyapısı biraz daha güzel olsun yeterli.
  • Alkan kardeş yeni editör arkadaşlarınız PS4'ten başka birşey görmüyor sanırım o yüzden üretici firmaya dayalı NX söylentisini haber yapmanı rica ediyorum.
    http://www.nintendolife.com/news/2016/05/rumour_rom_chip_maker_macronix_drops_hint_nintendo_could_be_abandoning_optical_storage_for_nx
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.