Şimdi Ara

Nintendo dsi R4 kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nintendo dsi cihazı aldım R4 kart almak istiyorum fakat kafam karıştı kimi r4 kartlar süreli ve bi süre sonra çalışmıyor diyor kimisi de dsi’de bu sorun yok diyor ben kime güveneceğimi bilemedim o kadar parayı R4 karta vermek istemiyorum (eğer daha sonra kullanılmayacaksa) ama cihazı kırmak da istemiyorum R4 kart konusunda bilgisi olan biri beni bilgilendirirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayar sorucusu -- 27 Mart 2024; 21:42:11 >



  • Konsolun tarihini geri alınca çalışıyor. En azından 3DS'te bende böyle. R4 SDHC Gold kart kullanıyorum ben. Belli aralıklarla kartın yeni sürümü çıkıyor. Sitesinden indirip R4 kartın hafızasına atıyorsun oluyor. Bunu yapınca da tarihi geri almak gerekiyor. Ben taa 2014 yılının R4 kartını kullanıyorum. Normalde her sene yenisi çıkıyor. Yeni versiyon çıkınca da tarihi geri alınca senin eski kartın da çalışıyor. Sen mesela 2024 yılınınkini alırsan tarihi geri alman gerekmez. Ama mesela 2026 yılında bu kartı kullanabilmen için tarihi geri alman lazım. Sanırım her sene kartın yeni çıkanını satın al diye son kullanma tarihi koyuyorlar. Biz de konsolun tarihini geri alarak bu durumdan kurtuluyoruz.


    Bende aşağıdaki resmini attığım kartın 2014 yıllı olanı var ve hala kullanıyorum. Sağ üstte yılı yazıyor.


    Edit: Hatta şuanda merak edip denedim. En son 6 yıl önce falan güncel kernel yükledim diye hatırlıyorum. Tarih olarak da bugünün tarihi. İçindeki kernel V4.0. Ve şuanda çalışıyor. Tarihi geri almama gerek kalmadı. 2014 yılının R4 kartı. 10 yıl önce almıştım. Çalışıyor.


    @bilgisayar sorucusu


    -----


    Nintendo dsi R4 kart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 2 Mayıs 2024; 17:32:8 >




  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Bende hali hazırda r4 kart kullanıyorum ama dsi da 3ds gibi sorun olmuyor tarihle oynamam gerekmiyor
    Ama sürekli oyun değiştirmem gerektiğinde menüye dön tekrar karta giriş yap bi zaman sonra sıkıyor cfw yapıp oyunları direk ana menüye indirmek istiyorum
  • bilgisayar sorucusu kullanıcısına yanıt

    İlk yıllar tarihi geriye almam gerekiyordu. Şimdi denedim tarihi geri almadan çalışıyor. İçindeki kernel 4.0 olduğu için olabilir. Belki son kullanma tarihi koymamışlardır.


    Edit: Veyahut 3DS'i güncelleyince mi tarih problemi oluyor bilmiyorum. Yıllardır 3DS'i güncellemedim. Normalde güncelliyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 2 Mayıs 2024; 17:35:22 >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olabilir bende dsi güncellemedim şu an güncelleme var
  • bilgisayar sorucusu kullanıcısına yanıt

    Bence şart değilse CFW'ye bulaşmayın. Bu sefer R4 işi patlarsa daha büyük sıkıntı. Haa DSI'ın CFW yapma işi kolaysa ve R4 kartın çalışırsa bilemem tabii. Ben şimdi diyelim ki 3DS'in CFW'sini güncellersem R4 kart çalışmazsa büyük sıkıntı. Çünkü R4 kartın güncel kernel'ini indirdiğim kendi resmi sitesi kapanmış. Oradan indiriyordum. Oradan kernel'i indirmeden 3DS'i güncellersem R4 kart çalışmayabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.