Şimdi Ara

nic.tr den sakın domain almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bin kere pişmanım oradan domain aldığıma
    ucuz diye aldım ama burnumdan getirdiler
    dns değişikliği yapmak sitediğim zaman tam 15 saat sonraya zaman veriyorlar
    sonra verdikleri saatten tam 15 saat sonra yönleniyor domain
    yani tam iki günüm zehir oluyor

    beş feda domain yönlendirmek zorunda kaldımbazı sunucu sorunlarından dolayı.
    her defasında aynı şey oldu bir günden fazla bekledim yönlenecek diye
    sakın nic.trden domain almayın







  • .tr uzantılı domainler için tek yer nic.tr

    nic.tr'den almayın diyorsun ama bir alternatif gösterirmisin nic.tr ile ilgisi bulunmayan bir .tr kayıt eden firma
  • .tr sadece ordan alınır evet. birde benimde bildiğim kadarı ile onlarda bu durum galiba 1 kez açıklanmıştı domainlerde yapılacak değişiklikler için belli bir zaman veriliyordu öyle hatırlıyorum ben. örneğin hafta sonu işlem yapamıyorsunuz. hafta içi örneğin pazartesi işlem yapsanız çarşambaya aktif oluyor gibi. bu durum nic.tr de zaten var. kötü bişey değilki.

    ( Yanlışda Hatırlıyor olabilirim )
  • TR domain için alternatif yok istikamet odtü baronluğu , güvenlik amacıyla düşünüyorlar bunu ama varsayın ki server çöktü başka servera geçeceksiniz siteniz kapalı mı kalacak.
    İnternetin ruhuna aykırı bu adamların yaptığı bürokrasi.
  • Doğru hatırlıyorsun... Tüm sunucularda DNS güncellemesi yapılabilmesi için belli bir süre geçmesi gerekiyor... Sanırım dünyada da anında bu işlemi yapan kimse yoktur...

    quote:

    Orjinalden alıntı: Webalsat

    .tr sadece ordan alınır evet. birde benimde bildiğim kadarı ile onlarda bu durum galiba 1 kez açıklanmıştı domainlerde yapılacak değişiklikler için belli bir zaman veriliyordu öyle hatırlıyorum ben. örneğin hafta sonu işlem yapamıyorsunuz. hafta içi örneğin pazartesi işlem yapsanız çarşambaya aktif oluyor gibi. bu durum nic.tr de zaten var. kötü bişey değilki.

    ( Yanlışda Hatırlıyor olabilirim )
  • Domain kaydı sırasında sunucu ayarı yapılmışsa kayıt bitince anında ayar olmuş olur. Bütün firmalar bunu başarabiliyor mu bilmiyorum ama ben moniker.com veya namecheap.com 'dan ne zaman domain alsam ya hosting aldığım şirketin sunucusuna ya da park ettiğim şirketin sunucusuna ayar yaparak kayıt ettiriyorum. 2 dakika içinde sunucular aktif oluyor.

    Eğer kayıt işlemi sırasında sunucu ayarı yapmayı unutursam kayıt bittikten sonra değiştirmem gerekiyor. İşte o zaman biraz bekletiyor. Çoğunlukla 2 saat sürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 19 Şubat 2007; 13:37:53 >
  • name.com dan bir domain tescil ettim denemek için , şu ana kadar memnunum , sizin tecrübeniz varmı name.com dan ?
  • .tr uzantılı domainler için nic.tr zaten bir tekel konumunda
    ayrıca oldukça standart bir hizmet veriyorlar
    DNS değişikliğini günde 2 kez yapıyorlar sanırım tek kötü yönü bu ama
    o kadar da önemli değil bence
  • evet DNS değişikliklerini günde 2 defa 06:00 ve 16:00 saatlerinde yapıyorlar.
  • Alanadını nereden alırsanız alın NS değişikliği işlemi gerçekleştikten hemn sonra tüm dünyada etkin olarak kullanılmaz.

    aradan bir süre geçmesi gerekir. Bunun açıklaması da şudur. Dünya'da Kıtaları ve Ana internet hatlarını birbirine bağlayan 13 adet Ana Router var.
    bu routerlarda ki yönlendirme tabloları anında yenilenmez. En kötü ihtimalle 24 saat sürer.



    ayrıca Nic.TR 'den başka TR uzantılı alan adı alacak bir yer yok.ama gidipte TurkTicaret.Net 'ten almayın yeter.
  • ben de onun tekelinde olduğunu biliyordum bunun için ordan aldım fakat geçen host firmam bizim firmamız başka yerde dediğinde alternatif olduğu halde oraya mahkum olduğum için sinirlenmiştim eğer her firma aynı şekilde geciktiriyorsa artık değiştirmem ama bu çok saçma resmen iki gün sitem kapalı kaldı.
  • Bugün bir domain aldım ve alırken dns'ler hosting firmasına ayarladım. Aldıktan 1 dakika sonra hosting hesabıma domaini addon domain olarak ekleyiverdim. 1 dakika içinde "yapım aşamasında" diye basit bir index.htm sayfası hazırladım. 1 dakika daha geçti bu sefer ftp üzerinde index.htm'yi aktardım.

    Domaini kaydettikten tam 3 dakika sonra adrese girip baktığımda kendi hazırladığım sayfayı gördüm.

    MaviAteş,
    DNS değişikliği için söylediğin kısmen doğru. Bende genellikle 3-5 saat arasında dns değişikliği aktif oluyor. İstersen sen de namecheap.com adresinden girip bir domain al kendin dene. 5 saati geçmiyor.

    Alan adını nereden alırsanız alın beklemen lazım demişsin ama asıl önemli olan şu "alan adını nereden alırsan al alırken dns'leri ayarla, sonradan değiştirme".

    Alan adını alırken yazdığım dns'ler anında aktif oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 28 Şubat 2007; 0:09:24 >
  • Pardon ama başlığa çok güldüm,Arkadaşım domain alırken sözleşme koyuyor adamlar onu okumadan es geçiyorsunuz...Orada neyin nasıl nezaman hangi hususlarda yapılacağı yazar ve domainini bugün alduysan 3 4 güne faturası eline gelir.Emin ol nic.tr kadar da sağlam yer yoktur Türkiye standartlarında.
    Bu arada arkadaşlardan birisi hangi firmada hemen nsler yönlenir demiş enom ve mydomain.com da 5 dk içinde hangi Nameserver adresini girerseniz girin aktif oluyor. Kendi kullandığım hiç değişmeyen 2 firmawww.enom.comwww.mydomain.com




  • quote:

    Orjinalden alıntı: arızalı

    Pardon ama başlığa çok güldüm,Arkadaşım domain alırken sözleşme koyuyor adamlar onu okumadan es geçiyorsunuz...Orada neyin nasıl nezaman hangi hususlarda yapılacağı yazar ve domainini bugün alduysan 3 4 güne faturası eline gelir.Emin ol nic.tr kadar da sağlam yer yoktur Türkiye standartlarında.
    Bu arada arkadaşlardan birisi hangi firmada hemen nsler yönlenir demiş enom ve mydomain.com da 5 dk içinde hangi Nameserver adresini girerseniz girin aktif oluyor. Kendi kullandığım hiç değişmeyen 2 firmawww.enom.comwww.mydomain.com



    DNS sunucu değişikliği alan adının teknik sorumlusu tarafından "DNS işlemleri" menüsü altında bulunan "DNS sunucu değişikliği" linki kullanılarak gerçekleştirilir.
    DNS Sunucu değişiklikleri, isteğiniz üzere en erken bir, en geç onbeş gün içerisinde gerçekleştirilecektir.
    Alan adınıza/ adlarınıza hizmet verecek DNS sunucularından en az birinin isminin girilmesi zorunludur.
    Alan adı sunucularının IP numaralarının girilmesi zorunlu değildir. Ancak, DNS sunucularını değiştirmek için başvurduğunuz alan adlarından herhangi biri, alan adı sunucularınızla aynı ise, IP numaralarını girmeniz gerekmektedir.
    Eğer, alan adınızı hemen kullanmayı planlamıyorsanız, DNS sunucu bilgilerini boş bırakabilir ve "Rezervasyon Yaptırmak İstiyorum" seçeneği ile alan adınızı rezerve edebilirsiniz.




  • Arızalı'nın söylediği doğru. Enom'da alan adını alırken yaptığınız ayarlar anında etkili oluyor (dikkat edin satın alırken yapılan ayar diyorum aldıktan sonra yapılan değişiklik demiyorum). Zaten namecheap bir enom bayisi.
  • Arızalı kardeş neden nic.tr yi savunup duruyorsun anlayamdım. Gerçek gerçektir kardeişm
    onun bu saçma uygulmasından kimse memnun değil. Ben kaymakalık sitesini kendi servere me taşıyıncaya kadar tam bir hafta bekledim. Domain deki dns leri değiştirinceye kadar. Yani adamlar kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar. Sözde güvenlikmiş bu ne saçma güvenlik. Valla ben kismeye imakını olduğu sürece nic.tr yi tavsiye etmem.
  • nic.tr 'den almazsak nerden alacağız ki

    Ayrıca en kaliteli yer orasıdır bir kaç kere domain alıdım oradan hiç problemde çıkmamaıştı..
  • www.isimtscil.net de yaptığım dns değişikliği 5dk da gerçekleşiyor. ayrıca oradan tr alan adlarını da alabiliyorum.
  • Nic.tr'de rezillik yaşadım beyler. Şifremi unuttum. Şifre hatırlatma için güvenlik sorumu girdim. OK dedim. Adamlar gitmişler mail hesabıma yeni şifreyi göndermişler. Halbuki mail hesabına aktivasyon / şifre SIFIRLAMA linki atmaları lazım. Bunun yerine direkt yeni şifreyi atmışlar kafalarına göre random olarak. Mail hesabımda eski olduğu için kapanmış, erişemiyorum. Faks çektim şimdi.

    Neresinden baksan ilkellik, rezillik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Ağustos 2017; 18:48:48 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Artı olarak kayıt olduktan sonra şifreyi açık olarak mail adresime gönderen firmalar da hiç güven vermiyor. Muhtemelen de MD5 le şifrelemeden saklıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.