Şimdi Ara

New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Kardeş trollük mü yapiyorsun? Reaksiyon sonunda isi açığa çıkıyor onunla da su buharlastirilip elektrik üretiliyor. Kömür santralinin aynısı sadece kömür fırını yerine reaktör var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Kardeş İngilizcen var mı? Fotoğrafa iyi bak.

    New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı!

    San Onofre nükleer santrali 2013te kapatılmış ama çıkışındaki pilonların altından geçen yaya ve sürücüler tellerde yüksek
    gerilim gürültüsü geldiğini belirtiyor. Nükleer kapalı, elektrik var demek ki nükleer elektrik üretmiyordu. Üretiyormuş gibi yapılıyordu.

    New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı!

    İngiltere Galler'de de 2 nükleer santral kapatıldı, çıkışındaki tellerden gürültü geliyor. Elektrik başka bir yerde üretiliyor.

    Nükleer santraller maket. Elektrik işinde oyun dönüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Evet kardeş dünya da düz zaten. Hep israyılın işleri bunlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Düz dünyacılarla hiç işim olmaz. Kapalı nükleer santral çıkışındaki yerüstü kablolarda 100bin Voltluk elektrik gürültüsü nasıl gelir onu açıklamak zor geldiği için mi gasgele kafadan sallamaya mı başladınız? Enerji işindeki oyunun İsraili Amerikası yok. Tüm ülkelerde oynanan bir oyun bu. Enerji fiyatlarını her ülkede hükümetten ayrı bir kuruluş belirler. Sebebini hiç düşündünüz mü? Tamam, medya mansetlerinde cıkanlar dışında birşey araştırmıyorsunuz, bari biraz düşünün, bilin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Ya güzel kardeşim x memleketindeki y santralinin sahibi olan şirket herhangi bir sebeple böyle bir şey yapmış olsa bile bu nükleerin fizibil olmadığı falan anlamına gelmez. Her baktığınız yerde küresel oyunlar görüyorsunuz.


    İngilizcen varsa buyur bak:

    Maybe a free thinker but not a critical one: High conspiracy belief is associated with low critical thinking ability


    New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı!onlinelibrary.wiley.com
    Just a moment...
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/acp.3790

    Şair diyor ki komplo teorilerine inanların daha az gelişmiş kritik düşünme kabiliyeti var. Başka şeyler de diyor da burada önemli olan kısım bu.

  • Artık elektrogaz var

  • New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı! 

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Kritik düşünme diyorsan onu önce sen göster. Nükleer santraller kapalı olduğu halde, önündeki yüksek direklere (pilon) asılı kablolardna yüksek gerilim gürültüsü neden, nasıl gelir? Tabi ki bunun mantıklı açıklaması o hatlara elektriğin başka bir yerden gelmesi. Burada bir ikilem var. Kapalı santrale neden yüzbinlerce Volt'luk elektrik gönderilir? Yaygın bilinen bilgi ile bunun mantıklı açıklamasını yapabilir misin?

    Kendi açıklamam:

    1- Yaygın bilinen güç santrali yada ulusal şebeke söylemine göre o kablolara uzaklardaki hidrolik, termik, rüzgar vs, bir santralden 100binlerce Volt elektrik geliyor. Bu açıklamada, santralde üretilen faydalı elektrik neden konutlara değilde kapalı bir nükleer santrale gönderilir, israf edilir sorusu var dolayısıyla bu açıklama kendi içinde mantıksız.

    2- Yaygın bilinmeyen atmosferik elektrik söylemine göre: Yerden 30-50m yükseklikte pilonlara asılı kablolar, nükleer santral açık veya kapalı farketmez, atmosferik elektriği çekiyor, çektiği için nükleer santral dibindeki o pilonlara kadar geliyor. Bu açıklama kendi içinde mantıklı.

    Kritik düşünmek, dilin ucunda söylemekle olmaz. Kritik düşünme, beyinle düşünerek olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bak şimdi sana en can alıcı soruyu soruyorum:


    Pilonlardaki gürültüyü kendin mi ölçtün? Eğer cevabın evetse yerden göğe kadar haklısın. Ama hayırsa standart bir komplo teorisi tüketicisisin.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Kapatılan San Onofre nin çıkışındaki pilonlardan elektrik uğultusu geldiğini, bir Kaliforniyalı Youtube'ta

    Gilded Templates Are Secretly Atmospheric Electricity Mastshttps://www.youtube.com/watch?v=WE4uoNz2okA

    The importance of atmospheric electricityhttps://www.youtube.com/watch?v=8sFLvmDjTcQ

    videolardan birinin altında iletmişti. Sorun şu ki videolar Youtube tarafından kaldırılmış,videoların kaldırılması manidar. Linkteki videoların gerçek olduğu archive.org gibi kaynaklardan incelenip doğrulanabilir belki. Videolar 2018 bilemedin 2017, 2016 da yayınlanmıştı. San Onofre diye bir nükleer santral olduğunu zaten o yorumdan sonra öğrendim.

    Galler'deki Wylfa çıkışında elektrik uğultusu geldiği ise başka bir videoda iletiliyordu, o video laptopumda, onu söylediği kısmı alntılayıp iletmeye çalışacağım.

    İddiam saklı gizli değil: San Onofre halka açık bir yerde, önünden otomobiller ve yayalar geçiyor, elektrik uğultusu gelip gelmediği, her an doğrulabilir. Bu konuda Internette kampanya açılabilir, emin ol katılımda bulunacak birçok Kaliforniyalı da çıkar.

    Sözkonusu kapalı nükleer santral önündeki pilonlara asılı kablolar orada durduğu sürece bu konu doğrulanabilir.

    New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Kardeş bir şeyin doğrulanabilir olması o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Kimsenin o şeyi henüz yalanlamamış olması da o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Gelen bir bilgiyi kontrol edemiyorsak kaynağa itibar ediyor olmamız gerekir. Sarı çizmeli Mehmet Ağa tarafından yapılmış bir video güvenilir bir kaynak değildir. O video kaldırılmışsa bu "güç sahiplerini rahatsız etmiş olduğu" ve dolayısıyla ortada bir komplo olduğu anlamına gelmez. Yükleyenin canı silmek istemiş olabilir, video ile alakalı bir telif sıkıntısı olabilir, daha aklıma gelmeyen yüzlerce sebep olabilir.


    Youtube'da belki yüzmilyonlarca video var, hepsi bir şeyler anlatıyor kardeş. Kaynağa güvenmen gerekiyor. Mesela bilgisayar donanımı inceleyen bir sürü kanal var fakat ben gamersnexus'a ve hardwareunboxed'a güveniyorum, LTT de fena değil ama GN çok daha iyi yapıyor bu işi, HWU'da monitörler konusunda rakipsiz, diğer donanımlar konusunda belki GN'den biraz daha az iyi. Ama gene de tek bir tanesiyle yetinmiyorum mesela, aynı donanıma mesela bu üç kanaldan da bakıyorum, bakıyorum ki birinin gözünden kaçan bir şey olursa diğeri yakalar veya birinde piyasada satılandan daha kötü veya daha iyi bir numune vardır. Bilgiyi farklı kaynakları mukayese ederek doğrularsın (yani doğrulayabildiğin kadar) bizzat kendin ölçmek imkanın yoksa zaten.


    Ortada çok ciddi bir sıkıntı var ama kendimi değinmek zorunda hissettiğim; komplo teorileri.


    Komplo teorileri yapıları gereği kişinin normal bilgi olarak sayacağı şeylerden farklı. Onları kontrol edip "açığa çıkartmaya" gücünün yetmeyeceğini bilen kişi o bilgileri "ispat edilme mecburiyetine" tâbî tutmuyor. Bütün komplo teorileri yanlıştır demiyorum bu arada ben, benim söylediğim şey herhangi bir komplo teorisinin, biz buna "teori x" diyelim, doğru olma ihtimalinin çok çok, ama gerçekten çok düşük olması itibariyle kişinin varlığına inandığı bu teori x'in doğru olmasının istatistikî olarak muhtemel olmadığı. Dolayısıyla bunlarla uğraşmak en iyi ihtimalle zaman kaybı. Reptiliyanlardan bahseden insanlarla "delil var mı kardeş" diye sorduğun zaman delillerin nasıl X-files'daki sigara içen adam tarafından yok edildiğini falan anlatırlar (yani işte buna benzer şeyler). Bu örtbasın delili var mı diye sorunca "onlar iş yapar da delil mi bırakır" gibi şeyler derler. Bu kişilerin reptiliyanlara inancı vardır ama delilleri yoktur çünkü, çünkü reptiliyanlar onlara kendilerini özel hissettirir. Bu konuyu açacağım aşağıda.

    Komplo teorilerinin içerisinde yaşadığı dünyaya anlam vermeye çalışan ortalama insanlar için acayip bir çekiciliği var. Bu söylediğim bilimsel değil anekdotal bir veri, ben hayatımda hiç, ama hiç "gerçekten kafası çalışan" bir insanın komplo teorilerine itibar ettiğini görmedim. Bu illetin pençesinde olan insanlar her zaman, ama her zaman ortalama zeka aralığında oluyor. Nasıl ölçüyorsun diyebilirsin, sana açıklayamam ama anlayabiliyorum. Anlayabilen başka insanlar da belki okurlarsa onlar benim nasıl açıklayamayacağım bir şekilde anlıyor olduğumu anlayabiliyorlardır. Bu söylediklerimin hiçbiri bilimsel veri değil, hepsi söylediğim gibi anekdotal. Herhangi bir bilgiye itibar etmek için bilimsellik aramadığının farkındayım ama gene de bu söylediklerimin tek bir kelimesine bile itibar etmene gerek yok. Ha mesela bu söylediklerimi kısmen destekleyecek çalışmalar bulup kendi kişisel fikirlerimi bilimsel veriler ışığında oluşturulmuş bir hipotez, hatta çok daha ileri gidip bir teori olarak sana sunabilirdim de ama ben öyle şeyler yapmıyorum.


    Şimdi bunun nasıl işlediğini burada uzun uzun yazamayacağım ama bu komplo teorileri insanlara grandiyöz delüzyonlar veriyorlar, yani sizlere kendinizi büyük ve güçlü hissettiriyorlar. Başkalarının göremediği, fark edemediği, bilemediği şeyler ya bunlar, işte o yüzden kendinizi üstün ve farklı hissediyorsunuz. Bu dozunda olduğu zaman sorun olmuyor fakat dozu aştığında çok ciddi sıkıntılar oluyor. Ben öyle şeyler hissetmiyorum diye beni kandırabilirsin, belki gerçekten hissetmiyorsundur, ama eğer hissediyorsan kendini kandırma kardeş. Ha sende bu durum genel bir hal değildir ve sadece bu komplo teorisine inanmışsındır, o zaman dediğim gibi ortada bir sorun yok. Ama ben şu ana kadar öyle bir insan görmedim açıkçası. Hepinizin kafasında en az birkaç tane oluyor bu saçmalıklardan. Bu kadar yazıyı sadece senin için yazmıyorum bu arada. Pek çok insan okuyacak bunu, belki birileri faydalanır, inşallah sen faydalanırsın en başta, öyle bir şey olursa ne mutlu bana.


    Bu yazdıklarımın hiçbiri sana uymak durumunda değil. Bir istisna olabilirsin. Benim bunu bilme imkanım yok. Elimdeki veriler beni şu ana kadar yanıltmadı, benim bildiğim şey bu. Şimdi özetle israyıl zekerimizi kurutmak için domates çekirdeğine estrojen koyuyorsa da birileri bunu BİLİMSEL YOLLARLA ispatlamadığı sürece kafamızı bu konuyla yormuyoruz kardeş senin anlayacağın. Sevgiler, saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 13 Mayıs 2023; 3:50:0 >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu kapatılan nükleer santral çıkışında YG uğultusunun doğrulanması zaman meselesi.

    San Onofre'de tam o noktada videolar çekilecek.

    Videolar geldiğinde konuyu yeniden değerlendirmek zorunda kalabilirsin.

    Komplo teorileri illüzyon yaratma amaçlı diyorsun. Şu konuya bak:

    https://forum.donanimhaber.com/ruzgar-olmadigi-halde-bu-ruzgar-turbinleri-nasil-donuyor--146339135

    Rüzgar olmadıgı halde 7x24 dönen rüzgar türbinleri, illüzyon yaratma amaçlı olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    O türbinleri pervanelerinin niçin hep o kadar büyük olduğunu merak ettin mi mesela sen? Acaba senin benim "rüzgar" demeyeceğimiz kadar zayıf meltemler tarafından da dondurulebilmeleri için olabilir mi? Ben mesela duranini gördüm daha önce bu arada. "Rüzgarsız havada" dönemini de gördüm. Ha diyorsan ki bunu reptiliyanlar İlluminati israyil ve kilişdar yaptı sana diyebileceğim bir şey yok.

    Delil ortaya çıktığı ve doğrulandıgi zaman itibar ediyorum kardeş ben. Bu işler o öyle dedi bu böyle dediyle ile olmaz.

    Bir taneniz bile daha beni şaşirtmadi. Bir ya, bir bir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.