Şimdi Ara

New York nehre yüzen havuz yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • New York nehre yüzen havuz yapıyor
    Nehirde yüzme zevki biz onları kirlettiğimizden beri pek mümkün değil. Şehir dışına çıkıp temiz nehirler göller bulmak mümkün ama buna ne gerek var! +Pool ismindeki kar gütmeyen girişim, bunun çaresini buldu.



    New York nehre yüzen havuz yapıyor
    Özel duvarları sayesinde etrafındaki nehir suyunu filtre ederek içindeki suyu devamlı temizleyen sistem, hiçbir elektrik tüketmeden havuzun kullanılmasını sağlıyor. 



    New York nehre yüzen havuz yapıyor
    İlk olarak 2011 yılında ortaya atılan fikir, zamanla kendini ispatladı ve devlet desteği sayesinde 2024 yaz aylarında inşa edilmesi ve 2025 yılında halkın kullanımına açılmasına karar verildi. New York şehri yönetimi proje için 4 milyon dolar verirken, New York eyaleti ise projenin geliştirilmesi ve ölçeklenmesi için 12 milyon dolar ayırdı. 



    Ayrıca Bkz.Uzaya giden bir astronot geri dönmeyeceğini söylerse ne olur?



    Havuz 4 bölgeden oluşacak



    New York nehre yüzen havuz yapıyor



    İnşa edilecek yüzme havuzu artı şeklinde tasarlanmış 4 bölgeye ayrılmış. Bölgelerden en büyüğü yüzme turu parkuru olarak kullanılabiliyor. Diğer bölgeler ise çocuklar için bir alan, dinlenme alanı ve su sporları için de ayrı bir alan bulunuyor. Havuzlar birbirine bağlantılı olsa da yüzen dubalar ile birbirinden ayrılıyor..



    Toplam 185 m2 alana sahip havuz, ilk aşamada test havuzu olacak. Sonraki etaplarda 830 m2’yi bulacak. Havızın duvarlarından geçip temizlenen su miktarı günde 3,7 milyon litreyi bulacak. Filtre sistemi sayesinde havuzdaki su kalitesi her daim yüzmeye uygun olacak. Üstelik bu suya hiç bir kimyasal madde eklenmeyecek.



    New York nehre yüzen havuz yapıyor



    Havuzun belki de en dikkat çeken özelliği, nehir üzerinde yüzebildiği için çok değerli New York arazisinden su çalmamasıdır.Üç aşamalı filtrasyonda ilk olarak deniz canlıları, büyük parçalar, yağ, çökeltiler ve asılı kalan parçacıklar ayıklanıyor.



    İkinci aşamada ise yine suda asılı katı parçacıklar, organik maddeler, algler ve bakteriler eleniyor. Son aşama olan üçüncü aşamada ise tekrar bakteriler ve virüsler filtre edildikten sonra temiz su, havuza aktarılıyor.




    Kaynak:https://www.dezeen.com/2024/01/09/testing-floating-pool-new-york-city-summer-2024/







  • Bu da bir şey mi .. Ekremidis , her şey güzel olsaydı boğaza çöp mavnasından mini golf sahası yapacaktı. Reklam giderleri , aç büyükelçilere yemek masrafları ve lMF faizleri izin vermedi .
  • Onionbud kullanıcısına yanıt

    Her şey güzel zaten. Paraların cemaatlere yedirilmemesi zorunuza gitmiş sanırım  

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle   Paralar cemaatlere tarikatlere vakıflara gitmiyor ya çıldırıyorlar.

  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Soğan beyinli birinden anca bu kadar kudurma beklersin işte ne yapacaksın New York nehre yüzen havuz yapıyor 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.