Şimdi Ara

Netmaster Modem ve Router ile internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Evimde Turksat kablo internet ve Netmaster CBW-383Z4 modem kullanıyorum.


    Genel olarak modemin ethernet ve wifi performansından memnunum fakat evin arka odalarında zayıf çektiği için aşağıda anlatacağım yöntemle wifi ağını uzattım.


    Netmaster modemin ethernet portlarından birine 5mt'lik Cat5 kablo bağlayıp evin arkasına doğru uzattım. Kablonun bir ucunu evde hali hazırda bulunan TP-Link TD-W9970V3 modeme bağlayıp router özelliğinden faydalanıyorum. Sorun olmaması için modemin adsl özelliğini kapattım. Yani sadece Router olarak çalışıyor. Her iki modem içinde farklı isim belirledim yani köprüleme/tekrarlama yapmayıp kablo ile yeni wifi ağı oluşturdum.


    Problemime gelecek olursak. Çalıştığı zaman süratle ilgili hiçbir sorun yok fakat TP-Link modemde wifi sık sık kopuyor sonra geliyor. Sanki modemi resetlemiş gibi. Çoğunlukla IP adresi alınamadı hatası veriyor. Evde bu modemden (TP Link) 3 tane olduğu için hepsiyle denedim hep aynı sonuç


    Bildiğim Netmaster modem belirli aralıklarla / sürelerle ip adresi veriyor. Buradaki sürenin sıklığı ile ilgili bir problem olabilir mi?

    Yoksa benim gözden kaçırdığım farklı bir ayar olabilir mi?


    Ek bilgi: Net master modemin diğer ethernet portlarından birine TV diğerine playstation bağlı ve hiç kopma olmuyor.


    Teşekkürler








  • Ne yalan söyleyeyim, birebir aynı sistemi tplink router la kurmuştum. Ben de çok benzer sorunlar yaşadım. Bir fikri olan varsa aydınlatsa çok güzel olur. Çözememiştim bir türlü.
  • Benim kablo modem ile router farklı ama kurulum şöyle olmalı. Netmaster modemin WiFi özelliğini komple kapatın. Ağ arasında dosya paylaşımı vs. sorunu yaşamamak için kablo ile bağlandığınız cihazlarınız varsa hepsini TP-Link modeme bağlayın. Kablo modeme sadece yönlendiriciyi bağlıyorum. Tüm cihazları yönlendirici üzerinden kullanıyorum. TP-Link modemi WAN girişi ile kablo modeme bağlamak lazım. Kablo modem ile VDSL modemin arayüz IP adresleri aynı alt ağ geçidinde ise değiştirmek gerekir. Yani kablo modem 192.168.0.1 ise VDSL modemi 192.168.1.1 olarak ayarlamak gerekir. Zaten farklı ise sorun yok. Ekstra bir çok ayar yapılabilir.

    Kablo modem köprü moduna geçiyorsa en iyisi o şekilde kurulum yapmak. Bendeki köprü moduna geçmiyor maalesef.
  • Bridge modu hiç aklıma gelmemişti ben en iyisi onu deneyeyim. Bridge modu çalışıyorsa hiç uğraşmadan çözerim.


    Burada çok güzel bir kılavuz yazmışlar;



    İkh forum
    KabloNet ve Keenetic Örneği̇nde Köprü Modu
    https://forum.internettekalite.com/t/kablonet-ve-keenetic-ornegi-nde-kopru-modu/1008



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakavuz -- 7 Kasım 2022; 15:53:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.