Şimdi Ara

Nedir Bu D&D Kuralları ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bu kış Baldur's gate 1 ve 2 enhanced edition -Icewind Dale- Planescape:Torment- Ve Neverwinter Nights 2 + ek paketleriyle birlikte bu oyunları kesin olarak oynayacağım zaten şuan pcdede hazır vaziyette oynanmayı bekliyorlar.Ancak Yabancı ve bazı Türk forumlarında oyunlara başlamadan önce D&D kuralarını bilmende fayda var diye özellikle uyardılar yoksa oyunun sisteminden zevk alamayacığımı tabiri caizse ruhsuz olarak oynamak zorunda kalacağmı söylediler.
    Nedir bu D&D kuraları bide 2 3 3.5 gibi terimler var bunlar nedir?
    Türkçe olarak ya da çok derinlemesine olmadan anlayabileceğim bir ingilizce dilinde açıklayabilirmisiniz?
    Özellikle eski frp'ciler konuya o değerli bilgi ve tecrübelerini aktarırlarsa bu kışın yukarıda bahsettiğim oyunlardan alacağım keyfi katlayacaktır.
    Her türlü yardım bilgi ve önerilerinizi dikkatle okuyup inceleyeceğimden emin olabilrsiniz şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 23 Ekim 2014; 1:48:43 >







  • Ben bu saatte dilim döndüğünce hatırladığım kadarı ile birşeyler söyleyeyim.

    İşin özü masaüstü FRP kurallarından geçer 2 3 3.5 4 versiyonlar olup her versiyonda bu kurallar biraz değişmiştir.

    Başlangıçta bir ırk seçersin. Irkların kendine has özellikleri vardır. Her oyunda farklılık gösterebilir ama özünde aynıdır. Kullandığı silahlar değişir büyüler değişir yetenekler değişir.

    Örnek olarak elf karakteri Uzun kılıç kullanır hertürlü yayı kullanabilir bazı büyülere dayanıklıdır dex ine +2 alır str den -2 alır gibi.

    dex str ye hiç girmiyecem.

    Karakteri seçtikten sonra yetenek puanlarını belirlersin. Burda zar atarsın dd kurallarında çeşitli zarlar vardır.

    tavsiyem oyuna başlarken 1 kere zar at kaderine razı ol değiştirme :)

    neyse zarları attın statların 16 15 12 10 10 12 gibi dağıldı dex str con int

    örnek olarak savaşcı bir karakter olsun diyorsun ezsin geçsin diyorsan str fazla olsun int az olsun
    büyü gücü fazla olsun diyorsan int fazla olsun gibi

    sonra sınıfını seçersin fighter barbar monk celeric gibi

    sınıflarında kendine göre özelliklei vardır.

    örneğin barbar diyelim savaş esansında özel yeteneğini kullanırsan str ye ve con +4 ekler gibi


    neyse bunları seçtikten sonra karakterine göre silah büyü geliştirmelerine geçersin

    örneğin tek elli kılıçtamı ilerlemek istiyorsun yoksa çift elli bir silahtamı yoksa twohand mi bunları seçersin

    sonra karakter kafa yapısını seçerisn evil natural yani şeytani bir karakter olmak istiyorsan evil seçiyorsun etliye sütlüye karışmam diyorsan natural seçiyorsun gibi

    sonra oyuna başlarsın.

    o heyecenla ilk dayağını yiyip tekrar karakter ekranına dönersin :) 2 saat karkter ekranında takılırsın ki takılma eğer oyunda hazır karakter varsa onları kullan yoksa başta dediğim gibi kaderine razı ol üzerine git yoksa zevk alamazsın

    zaten bu tür oyunları önce oynarsın daha sonra farklı bir şekilde oynamak istersin çünkü yüzlerce seçeneğin var.

    birazda savaş sisteminden bahsedeyim aklımda kaldığı kadarı ile

    aklımda kalmamış :)

    benden bu kadar bazı yerlerde hata yapmış olabilirim.

    Bu konuyu açtığın iyi oldu çünkü oynamaya devam etmiyorsan unutuyorsun :)




  • Valla çok iyi açıklamışsın zaten bazı terimler MMo oyunlar sağolsun çokda yabancı sayılmam.Yabancı olduğum kısım bu Aligment dedikleri Chaotic good ne bilim Lawful Evil filan yada lawful good yada neutral 1.si bunlar.
    2.side Bu Turn based-Zar atmalı dediğimiz yani savaş esnasında zarmı atıyoruz gerçekten yada oyun otomatik zarmı atıyor?Ona göre sen Crit yada düşük hasar yada ıskalama şekindemi hasar veriyorsun?Yoksa farklı şekildemi oluyor :D
    Ayrıca bu saatte ilgilenip anlayabileceğim dilde tek tek açıklamalarıyla yazdığın için çok teşekkür ederim :)
  • Çok uzun bir cevap olur, öncelikle hangi versiyonu oynadığına göre değişiyor zaten. PST, BG1-2 ve IWD 1 D&D 2nd Edition dır. (BG2 de 3rd Edition ile gelen alt sınıflar vardır gerçi) IWD2 ve NWN oyunları ise 3rd Editiondır. Ek bilgi olarak yeni çıkan MMORPGlerden Neverwinter 4. versiyon kurallarına yakındır (birebir değil tabi sadece andırıyor) ve 5.versiyonda çıktı yakın zamanda.

    Aligmentlar karakterlerin moral ve ahlaki yapısı oluyor diyelim, dünya görüşleri bir nevi. Lawful; kanunlara ve düzene uymaya çalışan kısım, chaotic se tam tersi kafasına eseni yapan oluyor. Good-evil-neutral zaten kendini açıklıyor :) Kombine ederek karakterlerin kişilikleri oluşuyor bir nevi. Lawful evil bir karakter ne kadar kötü olursa olsun bunu bazı kurallar çerçevesinde yaparken, chaotic evil karakter kimsenin gözünün yaşına bakmaz, yakıp, yıkar ve öldürür.
    Lawful good (paladin :)) kurallara ve düstura bağlı iyi karakterleri kapsar, düzenden ve iyilikten yanadırlar, kurallara ve yasalara karşı çıkmamaya özen gösterirler. Chaotic good ise iyiliği yapar ama özgürlüğüne düşkündür, kafasına buyruk hareket eder.
    Naturallerde bunların oratası oluyor diyebiliriz kabaca.


    Zar atma kısmında, oyunlar otomatik yapıyor bunu neredeyse hepsinde açabilirsin bu özelliği gösterme kısmını ve detaylı olarak görebilirsin. Her şey zarlara bağlı bu oyunlarda 1d6-2d4 teki "D" zar anlamına gelen "dice" ın kısaltmasıdır. Mesela kritik hasar olayı en yüksek rakamı atma ile olur vurma şansında, 1d20 lik zar diyelim (20 yüzü olan 1 zar, 1 den 20ye kadar gelebilir) 20 gelmesi demek kesin vuruş ve kritik hasar demektir. Bazı silahlar ve yetenekler bu aralığı indirir mesela bazı silahlarda yazar 19-20 diye. 1 gelirse de kritik bir biçimde ıskalarız, masa üstü oyunda bu genelde oyuncuya hasar verir ama bilgisayarda pek uygulanmıyor. IE oyunlarında sadece o turu kaybediyoruz.

    Iskalama ise genelde (2nd hariç), attığımız zar+saldırını bonusumuzun düşmanın zırh değerinden düşük olmasından meydana gelir. Karşıda 10 AC biri varsa ve bizde 2+7=9 atarsak toplamda, ıskalamış oluruz (veya zırhından sekmiş oluyor) BG1-2, PST ve IWD de ise Thac0 dediğimiz olay var, "To hit armor class 0". 2nd da AC yüksek başlar ve giydiğimiz zırhlar ile düşer ve AC eksi değerde olmadığı sürece saldırıyı yapana bonus sağlamış olur bir nevi.

    Stat kısmını şu esprili paragrag güzelce anlatıyor :)

    "Strength is being able to crush a tomato. Dexterity is being able to dodge a tomato. Constitution is being able to eat a bad tomato. Intelligence is knowing a tomato is a fruit. Wisdom is knowing not to put a tomato in a fruit salad. Charisma is being able to sell a tomato based fruit salad."

    Daha detaylı açıklamalar ve yeni sürümler hakkında bilgi için;

    http://www.dandwiki.com/wiki/Main_Page




  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Alinmentleri anladım sayılır ama ya misal paladin oldum lawfull good olarak oynuyorum diyelim.Görev aldım hani iyiyim ya ama altına ihtiyacım var diyelim ve görevi altın karşılığı yapıyorum.Sonra görevi teslim ederkende yok bu altın çok az fazlasını ver gibi bir sçenek çıkarsa onu seçersem yine lawful good mu olmuş olurum?:D yoksa bu olay değişiyormu birde bu lawful evil filan bonuslara statlara etkisi varmı yoksa sadece karakterin kişiliğimidir seçimler esnasındai partiyle konuşma üslubu olarakmı sadece .
    Birde su Thac0 dediğiniz olay misal 5 AC varken atıyorum 10 hasar aldım 0 yada -1 ac varken aldığım hasar 3e 4e kadar düşermi yada missmi olur yoksa dahadamı artar?:D
    Yani kısaca Thac0 0 olmasımı iyi -lerde olmasımı?

    Ayrıca stat kısmını özetleyen int ve charisma hakkında söylenen domatesle ilgili olan kısmı mükemmel:D Ironi'nin dibine vurmuşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 23 Ekim 2014; 13:20:33 >
  • Şimdi bildiğimi söyleyim ben de yanlış ise düzeltin.

    Thac0 = to hit armor class zero yani zırhı 0 ratingli olan birine vurmak için atmamız gerek min sayı

    yani senin thacon 8 karşıdakinin armoru 2 sonuç olarak 8-2=6 atman yeterli çünkü neden zaten senin thacon 0 a göre ayarlı ama 2 armorlı olan biri daha düşük armor olduğu için ( armor düşük olursa aslında 0'dan pozitife doğru uzaklaşıyor) daha küçük sayı etkili oluyor.

    ya da thacon 3 olsa karşıdakini armoru -2 3- (-2) = min 5 atman lazım.

    yani kısaca vurabilmen için min atman gereken zara thaco - ( AC) diyebiliriz.


    Ekstra bilgi: silahlarda 1d6 2d6+1 yazar
    bunalrın örnekleri

    1d6 soldaki sayı katsayı 1 olduğu için direk 1-6 arası vurur diyoruz.

    2d4 soldaki katsayı 2. normalde 1 olsa 1-4 arası vuracaktı. 2 ile çarpıyoz 2-8 vuruyor.

    3d6+3 normalde 1 olsa 1-6 vuracaktı. 3 olduğu için 3-18. +3 olduğu için 6-21 vuruyor.

    Masaüstü frp hiç oynamadım. İnternetten kendim öğrendiğim bilgiler o yüzden yanlışsa dediğim gibi düzeltin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 23 Ekim 2014; 14:36:19 >




  • utku191 U kullanıcısına yanıt
    Işte lazım olan en gerekli bilgilerden biri:D Galiba bu şekilde anca anladım denebilir.Baştaki katsayı Zar atışını katlıyor o zmn.Yani 3.örnekteki 3D6+3 bu örnekle anladım denebilir:D
    Oyun içinde çünkü alttan yazılar geçtiğinde vurdummu vurmaıdm nedn vurmadı silahtaki bu D6da neyin nesi gibi şeyler kafama çok takılıyordu.Şimdi anlamış oldum:D

    Çok teşekkürler. Yaklaşık 1 saat oldu hala karakter yaratma ekranındayım.Kendi ruhumu yansıtan oyun içinde kendimi onun yerine koyabileceğim bir karakter için uğraşıyorum ama oyunu oynamaktan daha çok zevk alıyorum nedense:D Birde oynayabilsek neler olcak acaba.
  • yalnız thaco vurabilmen ile ilgili.

    Siberarminin dediği gibi zarı 20 atarsan(eğer dediği gibi 18/19-20 diye belirtilmediyse) critical hit vurursun silahta yazan x2 x3 neyse o kadar kat vurursun.

    Diğeri silahların vurduğunda yapacağı zarar.

    Yukardaki dediğimle ilgili olarak genelleme yaparsak;

    biz saldırırken bizim thacosumuzun olabildiğince küçük olması, karşıdakinin armor classının da yüksek olması lazım bizim rahatça vurabilmemiz için

    bize saldırırlarken de bizim armorlar ile armor classimizi düşürmemiz lazım.

    Onun dışında yukarda 1d6+1 +2 +3 olan silahlar yanı artısı olan silahlar magical weapon diye geçiyor. Örneğin genellikle katana 1d6 vuruyorsa katana +1 çıkyıor item oalrak o genelikle 1d6+1 oluyor katana +2 çıkarsa 1d6+2. Magical weaponlar da bazı silahların normalde vursa bile zarar veremediği yartıklara zarar vermeye yarıyor.

    daha da detaya girmek gerekirse 3 çeşit silah var bludgeoning ( siberarmi gibi açıklarsak; domatese vurdu mu püresini çıkartan) , slashing (domatesi dilim dilim doğrayan), piercing ( domatesi cadılar bayramı bal kabağına çevirebileceğin) . armorların ekstradan acsinin yanında bu tip silahlara karşı da özel olarak defans özellikleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 23 Ekim 2014; 14:54:41 >




  • Bazı sınıflar için çok önemlidir bu aligmentler, paladin belli bir seviyenin altına inerse good veya lawful da paladin özelliklerini kullanamaz ve fallen paladin olur. Çoğu IE oyununda bu rep ve bazı görevler ile alakalı, belli bir rep in altına düşmek veya belli görevlerde kötü seçimler yapmak bu sınıfı değiştirir.
    Barbarlar mesela Lawful olamaz doğaları gereği, Lawfula doğru yaklaştıkça Rage özelliklerini kayderler. Aynı şekilde bard ve thieflere de çok terstir Lawful. Paladin ve Rangerlar good olmak zorundadır (ranger için kalktı bu sanırsam yakın zamanda) Dengenin koruyucusu druidler kesinlikle "True Neutral" olmalıdır.

    Thac0 nun hasarla hiç alakası yoktur, sadece vurma şansı. Zarar kısmı silahta yazar mesela 1D6, 1 ile 6 arası bir zarar verirsin şansına, STRden gelen bonuslar sonradan eklenir, ayrıca bazı silahlar +1/+2 diye gider, bunlar hem vurma şansına hem de hasarına etki eder artısı kadar. Bu hasar toplandıktan sonra, eğer düşmanın koruması varsa hasar karşı (barbarlar ve monklar mesela 3rd den itibaren) o kadar düşer. Ama IE nin IWD2 dışındaki bütün oyunlarında korumalar hasarı direkt sıfırlıyor. Bazı yaratıklara vurabilmek için güçlü silahlar gerekiyor, iblis lordlarına en az +3 gerekir, elementallere de +1 gibi, BG2 de +5 isteyen bir kaç ruh hastası var :)
    Thac0 arttukça AC düştükçe iyidir, ne kadar düşük o kadar az hasar vurabilirler sana. 10 sa eğer kör adam bile vurur sana :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 23 Ekim 2014; 15:18:11 >




  • Wikiden filan araştırıyorum zaten bu D&D 2 ~3 ve3.5 kurallarını ufak tefek farklar ve sınıflar dışında çok fazla değişiklikleri yok.Birde Bu Thac0 dediğiniz şey Şimdiki rpglerde kullanılan Hit rate yada Accuracy gibi birşey anladığım kadarıyla bu aslında ne kadar yüksek olrsa okadar iyi.Ama D&D kurallarına ve anlattıklarınıza göre ne kadar düşük olrsa ve vuracağımız mob'un armor Classıda ne kadar yüksek olrsa okadar fazla ve Miss yapma olasılığımız olmadan vururuz..
    İnş yanlış anlamamışmdır:D Çünkü armor yada silah taktığımda Thac0 veya AC düştüğünde armor zırhımı düşürdü diye değiştiriyordum .
    Önce Siberarmi'nin TR yamasıyla Icewind Dale de şu mantığı iyice kavrayıp Sonra Neverwintera el atıcam Son olarak korkarakda olsa baldur's gate 2 enhanced editionu oynamaya çalışıcam ama öncesinde baya bir hazırlık gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 23 Ekim 2014; 15:13:21 >




  • Thac0 yu yüksek, AC yi ve saving throwları düşük tutmaya bak :) Sıfır veya eksi rakamlar mümkünse.
    Icewind Dale 1 ile NWN farklı yalnız ama dediğin gibi çok büyük farklar yok. NWN 3,5 kurallarını kullanıyor. IWD2 ve NWN serisini en son oynamanı öneririm. BG1 ve2 ardından IWD 1-2 sonra NWN 1ve 2. Araya bir yere mutlaka Planescape Torment i sıkıştırmanı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 23 Ekim 2014; 15:22:51 >
  • siberarmi belki işteyim beynim yanmış olabilir de thac0'yu düşük tutmak lazım değil mi mesela zaten bir item aliyon eline +2 thac0 veriyor ama mesela thac0 16 iken 14 yapıyor.

    mesela ilk durum itemi almadık thac0 16, benim 0 armorlu birisne vurabilmem için 16 17 18 19 20(critcal) atmam lazım.

    ama thac0 14 iken 14 ve 15 de ekleniyor bunlara dolayısıyla düşük tutmak mantıklı değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 23 Ekim 2014; 15:38:33 >
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Haydee:D Gene gitti o zmn daha açıklamalı yazmak gerekirse bu thaco dediğimiz şey;
    rakibin yada mobun herneyseD armor class ini (ac) bizdeki thacomuzdan çıkararak atıyorm 10 luk zarda kac uzerinden vurabilecegimizmidir.
    Einstein Mode: ON
    misal
    benim th:15
    ac ise: 2
    rakibin th su:16
    ac si:0
    bu durumda benim ona wurabilmem icin 20 lik zarda 14 ve uzeri atmammı lazım yani oyun otomatik atarsa??
    Th- olursa daha fazla atmam lazım dimi yoksa dahamı az?:D
    Bir örnek daha vermek gerekirse
    Gene benim th:15 diyelin
    bu sefer ac: -5 olsn zırhtan dolayı
    Mobun th:-1
    ac si:-2 diyelim
    bu durumda benim ona vurabilmem icin 20 lik zarda 17 ve ustu atmam lazim? Yanlış ta olabilir:D
    oda bana 3 veya 5 üstü mi vurmuş olacak bu thaco ve aclere göre?
    Einstein Mod: OFF

    Birde Baldur'S gate 2yi Sona koymamın nedeni aslında bir ara act 2 hatta act 3 kadar gelmiştim act3ten sonra Main quest side quest birbirine girmişti herşey allak bullak olmuştu tamamen hikayeden kopmuştum kim nediyor hiçbirşey anlamıyordum diyalogları hızlı hızlı geçmeye başlamıştım.Birde bunların üstüne 1 tane moba bile tüm party'i yatırıyordum act2den rahatlıkla keserken act3 de yerlerde sürünüyordum.O yüzden orada bırakmak zorunda kaldım oyunu ve dahada başlamadım:D
    Birazda o yüzden korkuyorm tekrar oynamaya hikaeyede ipin ucunu kaçırrım diye ve partyi sağlam geliştiremezsem emekler boşa gider korkusu:D
    Aslında bir tr yama olsa:D
    Buradan ilgililere duyurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 23 Ekim 2014; 15:43:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aterici

    Haydee:D Gene gitti o zmn daha açıklamalı yazmak gerekirse bu thaco dediğimiz şey;
    rakibin yada mobun herneyseD armor class ini (ac) bizdeki thacomuzdan çıkararak atıyorm 10 luk zarda kac uzerinden vurabilecegimizmidir.
    Einstein Mode: ON
    misal
    benim th:15
    ac ise: 2
    rakibin th su:16
    ac si:0
    bu durumda benim ona wurabilmem icin 20 lik zarda 14 ve uzeri atmammı lazım yani oyun otomatik atarsa??
    Th- olursa daha fazla atmam lazım dimi yoksa dahamı az?:D
    Bir örnek daha vermek gerekirse
    Gene benim th:15 diyelin
    bu sefer ac: -5 olsn zırhtan dolayı
    Mobun th:-1
    ac si:-2 diyelim
    bu durumda benim ona vurabilmem icin 20 lik zarda 17 ve ustu atmam lazim? Yanlış ta olabilir:D
    oda bana 3 veya 5 üstü mi vurmuş olacak bu thaco ve aclere göre?
    Einstein Mod: OFF


    Benim görüşüm

    sen birisine vururken senin thacon -( karşıdakinin armoru ) = dolayısıyla 15 - 0 = 15 yani 15 16 17 18 19 20 (critical) yani 20 yüzlü zarın bu 6 sayısını atarsan vurursun yani 0,3 olasılıkla vururyon karşıdakine ilk örnekte.


    ikinci örnekte 15- (-2) = 17 yani 17 18 19 20 atmanlazım ki 20 yüzlü zarın bu 4 yüzünü atarsan vuruyon o da 0,2 olasılıkla vurman demek.

    bizim armorumuz ve onun thac0 su o bize saldırıken geçerli oluyor.


    Yani şu denklemde

    senin thacon -( karşıdakinin armoru ) = min atmamız gerekn sayı. eşitliğin sonucu ne kadar düşük olursa bizim için o kadar iyi olur o yüzden eşitlikteki thaconun düşük olması ve karşıdakiknin armorunun pozitif değerlerde olması biizm için daha iyi.


    Bir de Baldurs gate enchanced edition'la başla bence işcewind dale biraz daha aksiyon ağırlıklı. hem baldur's gate 2 ye karakter hazırlarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 23 Ekim 2014; 15:58:51 >




  • utku191 U kullanıcısına yanıt
    Baldur's gate ile başlamam mantıkı aslında ama birde şöyle birşey var bazen hikayeyi anlayamayabiliyorum çunkü üstüme alınmadik görev bırakmıyorm kim ne derse hop ben yaparım deyip atlayan biri oldğumdan bir süre sonra ortalık panayıra dönüyor Görevler birbirine giriyor Partide bozulmalar başlıyor Moblara ölmeye başlıyorum filan:D Çok ince eleyip sık dokuyarak adım adım oynamak lazım 1-2 diyalog atladınmı yada görevi yarıda bırakıp üste başka görevler aldıkça ipin ucu kaçıyor iyice:D
    O yüzden Hazır Tr yama varken nede olsa aynı grafik motoru aynı kurallar sayılır.Biraz alışayım die Icewind Dale başladım:D
    Grubumu Tr yamanın cıktıgı konuya yazdım zaten.1-2 ufak tefek sorun kaldı onlarıda çözebilirsem daha rahat oynayacam inş.
    2.seri olarak NeverWinter nights'a geçmemin sebebi aslında oyunu aşırı Merak ediyorum:D Icewind dale oynarken bile kafam NWye gidiyor ama sabredicem bir oyunu bitirmeden diğerine atlamayacam bu sefer:D




  • Bence neverwinter nihgts 2 ile başlamalısın ki baldur gibi ice wind dale gibi klasikleri sistemi çözdükten sonra oyanayasın ve zevk alasın
  • DrkAvenger kullanıcısına yanıt
    Nwnye az önce bi bakım dedim Okadar çok sınıf detay varki bilemedim ne seçim ne oynum:D Yani 13 14 tane Race- 15 Adet Sınıf fighter mon barbar warlock wizard say say bitmiyor.Bi bukadarda hatta daha fazlada 2.sınıflar var misal Drow-Warlock/Eldritch knight gibi sonra bide bunların aligmentleri onlarıda geçtim Tanrı seçiyorsun +ları eskileri var bunların.Bide Background seçiyorsun işte bullydir veterandır filan iyice kafam karıştı saçma sapan uyduruk bir class yapmam an meselesiydi:D
    Bide her ırkın özelliklerini iyi okumak gerekiyor türkçede deil ingilizce olduğu için çok detayada inemedim.O yüzden Icewind dale oynuyorum.
    ilk Görevimde Tavernanın sahibi kadınn mahzeninde haşereler vardı onları temzledim Altın istemedim ve sağlam exp verdi:D
    2.görevimdede Bir çocuğa balığını geri alması için yardım ettim. Karşılıksız
    En son işte hrothgarın evini arıyordum Kiliseye filan gırdım baya konuştum cıktm tüm evlere grdim cıktım hrothgarı bulamadm:D Ondan sonrada nwne girmiştim işte:D




  • Bilgileri tazelemek hoş olur :)

    Yenilenmiş versiyonları da denemesi de...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.