Şimdi Ara

Nasıl Devam Etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben hobby olarak directx üzerinden 2d oyunlar yapmak istiyorum ve işe c++ ı öğrenmekle başladım.Şuanda sınıflar ve nesneler konusundayım ve hazırlık sınıfında olduğumdan dolayı baya vakit harcıyabiliyorum programlamaya ,o yüzden 1 aya kalmaz kitap bitecek ve büyük ihtimal kalıtım-giriş çıkış akışları na kadar konuya hakim olıcam.Bu arada çalıştığım kitapta sadice konsol üzerinde program yapmayı öğretiyor yani görntülü (sanırım ona GUI programlama diyolar) yapmıyorum.Bu kitap bittiğinde nasıl devam etmeliyim bilgisi olanlar yol gösterirse çok yardımcı olurlar.Bu arada öyle çok iyi ingilizce bilgim yok ve hazırlığım almanca.Yani türkçe kaynak lazım.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunterangel -- 25 Aralık 2012; 23:01:55 >



  • 435h fcfch jyj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 18:29:25 >
  • Elimdeki C++ Kitabı bittikten sonra GUİ programlamayamı başlamalıyım yoksa directx e mi direk geçmeliyim ?
  • Kitabı okuyunca öğrenmiş olmuyorsun ama, çok program yazarak pratik yapman gerek. Bunun için de bir ay çok kısa bir süre (0 dan başladığını varsayıyorum). Ayrıca detaya indikçe türkçe kaynak bulman imkansıza yakın hale gelebilir.
  • 5 hcfhcfyhj drysrj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 18:30:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rob dö şambır

    daha GUI nedir bilmiyorsun. "konuya hakim olacam" gibi cümleler kuracak halde değilsin, neyden bahsettiğini bilmiyorsun, bilmediğini de bilmiyorsun. işin zor. senin gibiler ne okusa kârdır.
    hobby değil hobi yazacaksın, artistlik yapma.

    Arkadaşım bilmediğim için soruyorum saten 1
    Artistlik Yapmak istesem neden böyle bi konu açayım 2
    Ayrıca senin derdin nedir bunuda anlamış değilim...Ben burda soru soruyorum sen ne artistlik yapıyosun diyosun... Eğer yardım etmek istemiyosan hiç cevap yazmazsın istediğin başka bi konuya geçersin ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunterangel -- 28 Aralık 2012; 1:45:40 >
  • Bu işin sırası bellidir aslında. Önce konsolda yeterince piştiğine emin olmalısın. Bu iş sandığından uzun sürer. C++ ta üstünkörü geçilemeyecek konular var, bunları iyice anlamalısın. Sanal fonksiyonlar, kalıtım, şablonlar gibi. Gui ve oyunlarda bunlar çok yoğun olarak kullanılır. Ayrıca orta seviyede veri yapılarına da aşina olmalısın. Veri yapılarından anlamayan taşıyıcı sınıfların (container) hiçbirini verimli kullanamaz. Bunlar olmadan da program yazılamaz zaten.

    Konsoldan sonra durağın iyi tasarlanmış bir gui kütüphanesi olsun (tercihen Qt). Böyle bir kütüphane kullanarak yukarıda saydığım konulara ek olarak olay güdümlü (event drive) programlama olayını da çözmüş olursun çünkü seni bu özellikleri kullanmaya mecbur bırakıyor.

    Oyun konusunda yorumsuzum. Bu konuda hepimiz boşa ahkam kesiyoruz gibi geliyor artık. Bu kadar konu açılıyor, bu kadar anlatılıyor ama ortada bi cacık yok. Başka şeyler lazım. En önce bu işi sevecek, ne yaptığını bilecek, gerekirse uzun süre bedava yapacak takım arkadaşları bulmak, iyi bir ekip lideri ve ekip ruhu. İşin teknik kısmını geçtim artık. Maymun iştahıyla olmuyor bu işler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.