Şimdi Ara

NASA, yeni nesil uzay giysileri için kolları sıvadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, yeni nesil uzay giysileri için kolları sıvadı



    NASA’nın insanlı uzay görevlerinin ilk ayağı olan Artemis programı geliştirilmeye devam ediliyor. Uzay ajansı, astronotlarının Ay’da kullanacağı uzay giysilerini üretimi için bir şirkette karar kıldığını duyurdu. Yeni nesil uzay giysileri NASA’nın Artemis 3 görevinde kullanılmaya başlanacak.



    Yeni nesil giysiler Ay görevinde kullanılacak



    NASA, 50 yılı aşkın bir süredir Ay’a ya da herhangi bir başka uzay cismine insanlı görev gerçekleştirmedi. Astronotların uzay yürüyüşünde kullanacağı kıyafetler Axiom Space tarafından inşa edilecek. NASA tarafından seçilen firma, uzay giysilerinin tasarımı, gelişim süreci, sertifikasyon ve üretim süreçlerinden sorumlu olacak. NASA ile Axiom Space’in anlaşması ise 228.5 milyon dolar değerinde.



    Ayrıca Bkz.Astronotların DNA’sının uzay görevlerinden sonra mutasyona uğradığı bulundu



    NASA, yeni nesil uzay giysileri için kolları sıvadı



    Axiom Space’in yeni uzay giysilerinin 2025 veya 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanan Artemis 3 görevine kadar test edilmesi ve gerekli teknik, güvenlik şartlarını sağlaması gerekiyor.



    Yaşanan arızalar nedeniyle ertelenen Artemis 1’in bu Ekim’de, Artemis 2’nin ise 2024’te gerçekleştirilmesi planlanıyor. NASA, Artemi 3 görevinde ise Ay’a ilk adın ve ilk siyahi astronotu indirecek. Uzay ajansı, bu görevler sonucunda sürdürülebilir bir Ay istasyonunun önünü açacak. Elde edilen bilgiler Mars misyonları için mihenk taşlarını oluşturacak.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/88359/nasa-selects-company-to-build-next-gen-spacesuits-for-moon-landing/index.html







  • İlk kadın ve ilk siyahi. Bu lafı buraya yazan editöre diyecek yok fakat bu bildiğin ırkçılık. Özellikle üstüne basa basa söylemeleri liyakate bakmadık , siyahiydi yolladık demekle eşdeğer. Peh.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.