Şimdi Ara

NASA, uzayda yaşam arayışında tarihi bir keşif yaptı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, uzayda yaşam arayışında tarihi bir keşif yaptı!
    Hayatı destekleyebilecek başka dünyalar arayışında büyük bir atılımın eşiğinde olabiliriz. Gökbilimciler NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'nun son derece gelişmiş araçlarını, Dünya'dan 26 ışık yılı uzaklıkta Başak Takımyıldızı'ndaki bir kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde dönen GJ 486 b adlı uzak ötegezegene yönelttiler. Bilim insanları, kayalık gezegenin etrafında su buharının olduğunu keşfetti.



    Uzak gezegende suyun ayak izi



    Dünya'dan 26 ışık yılı uzaklıkta olan GJ 486 b adlı bu ötegezegen Dünya'nın üç katı kütleye sahip olmasına rağmen gezegenimizin üçte birinden daha küçük. Kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde 1,5 Dünya gününden daha kısa bir sürede dönen GJ 486 b gezegeninin muhtemelen ev sahibi yıldızına gelgitsel olarak kilitlenmiş olabileceği söyleniyor. Dolayısıyla keşfedilen gezegen tıpkı Ay'ın sadece bir yüzünü görebilmemize benzer şekilde, bir tarafı sonsuza kadar kendi yıldızına bakıyor ve diğer tarafı da sonsuza kadar karanlıkta kalıyor.



    Peki, GJ 486 b gökbilimciler için neden bu kadar ilgi çekici hale geldi? Gökbilimciler GJ 486 b'yi gözlemlediler ve dış gezegenin etrafında gezegende bir atmosferin varlığına işaret edebilecek su buharı keşfettiler. Bunun doğru olduğu kanıtlanırsa, gökbilimcilerin evrende yaşanabilir dünyalar aramasını ve dolayısıyla Dünya dışında yaşam arayışına yaklaşımlarını değiştireceğinden, ötegezegen bilimi için büyük bir keşif olarak tarihe geçecek. Ancak gökbilimciler bu su buharının arkasındaki gücün kendi yıldızı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduruyor.



    "Su olduğu neredeyse kesin"



    NASA, uzayda yaşam arayışında tarihi bir keşif yaptı!
    Araştırmanın baş yazarı ve Arizona Üniversitesi astronomu Sarah Moran "Bir sinyal görüyoruz ve bunun sudan kaynaklandığı neredeyse kesin. Ancak bu suyun gezegenin atmosferinin bir parçası olup olmadığını, yani gezegenin bir atmosferi olup olmadığını ya da sadece yıldızdan gelen bir şey olup olmadığını henüz söyleyemiyoruz" diyor



    Ayrıca Bkz.Bilgisayar korsanları bir devlet uydusunu hackleyip kontrolü ele geçirdi



    Kırmızı cüce yıldızların galaksimizdeki en yaygın yıldız türü olduğunu belirtmek gerek. Bu nedenle kayalık ötegezegenlerin bu tür yıldızların yörüngesinde keşfedilme ihtimali daha yüksek. Ancak kayalık bir ötegezegenin su barındırabilmesi için yıldıza çok yakın bir yörüngede bulunması gerekir, çünkü kırmızı cüceler diğer yıldız türlerine kıyasla nispeten soğuktur. Ne yazık ki, kırmızı cüceler aynı zamanda kaotik ve şiddetlidir, her yöne X-ışını radyasyonu püskürtürler. Bu patlamalar, yeterince yakın olan herhangi bir nesnenin atmosferini sıyırır ve potansiyel olarak onları yaşanmaz hale getirir.



    Baş araştırmacı ve Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı araştırmacısı Kevin Stevenson, "Sıcak kayalık bir gezegenin atmosferindeki su buharı, ötegezegen bilimi için büyük bir atılım olacaktır" açıklamalarında bulundu. Webb'in sonuçları gezegenin yüzey sıcaklığının 430 santigrat derece olduğunu gösterdi ki bu da sıvı suyun varlığı için çok sıcak. Bununla birlikte, su buharı izleri de tespit edildi. Ekip, su buharı kaynağının ev sahibi yıldızdan mı yoksa dış gezegenin kendisinden mi olduğunu belirlemek için GJ 486 b’yi daha yakından inceleyecek.




    Kaynak:https://www.space.com/james-webb-space-telescope-exoplanet-water-vapor-atmosphere-or-star







  • james webb yakindaki ote gezegenlerin kimyasal analizini yapabilecek kapasitede. eger gorus alaninda teknolojik bir medeniyet varsa atmosferdeki endustriyel kirlenmeden bunu net bicimde tespit edebilir. yani bir sabah kalktigimizda dunyaya evrene bakisimizi temelinden degistirecek bir haberle karsilasmamiz hicde olasilik disi degil.
  • james webb yakindaki ote gezegenlerin kimyasal analizini yapabilecek kapasitede. eger gorus alaninda teknolojik bir medeniyet varsa atmosferdeki endustriyel kirlenmeden bunu net bicimde tespit edebilir. yani bir sabah kalktigimizda dunyaya evrene bakisimizi temelinden degistirecek bir haberle karsilasmamiz hicde olasilik disi degil.

  • webb teleskobunun camı, ısınmadan dolayı buhar yapmış olmalı. NASA, uzayda yaşam arayışında tarihi bir keşif yaptı! 


    su var ise oksijen var demektir. oksijen var ise fotosentez var demektir. fotosentez var ise.. uzaylı var demektir. dağılın.. NASA, uzayda yaşam arayışında tarihi bir keşif yaptı! 

  • Dünyadan hangi görüntüyü photoshoplamışlar 10 güne çıkar 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Palavra palavra palavra NASA demek palavra demektir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi halkından bile milyonlarca kişi nasanın yalanlarına artık inanmadığı halde ağzının suyu akarak bu haberleri takip edip inanan bir kitle var ülkemde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • öztin kullanıcısına yanıt
    ???

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzaylılar geliyorlar.😃

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet tarafından :/

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bana ne

  • Dünyamızın çevresinde ve güneş sistemimizde kimliği açıklanamayan uzaylılar kaynıyor fakat biz onları sadece insan gözü ile görebilecek teleskoplarla aramaktayız. Youtuber UFO HUNTER Erkan Sevimli'nin kızıl ötesi kamera ile çektiği videoları izleyin. Doğru konuştuğuma şahit olacaksınız. NASA'nın insan dışında bir canlı türünü keşfedememiş olmasına hayret etmekteyim. Ya yalan söylüyorlar yada olmadığına inanmak istiyorlar. Çevremizde gezinen UFO'ların bilinmeyen yaşam türlerine ait olmadığını kim söyleyebilir? Ben artık şundan kesinlikle eminim, zaten daha önceleri de aynısını düşünmekteydim; gelişmiş uzaylılar kendilerini ve uygarlıklarını gizlemeyi çok ciddi olarak önemsemektedirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 4 Mayıs 2023; 15:23:02 >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Kirlenmeyi tespit eder ama bunun endüstriyel mi yoksa doğal mı olduğunu anlayamaz. Dünyada da insanlardan çok çok önce sera etkisi, zehirli kirli atmosfer kolulları yaşandı ve tekrar etti, CO2 patlaması, kükürt ve NOx gazları, metan.. hepsi biz daha dünyada yokken yaşandı. Bilemezsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 4 Mayıs 2023; 21:46:16 >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    teknolojik medeniyetler dogal yollardan olusamiyacak kirlenmeleride yaratirlar. ornegin kloroflorokarbon gazlari cfc. dunyada ozon tabakasini deldigi farkedilmeden once cok yuksek miktarlarda uretiliyordu, bugun uretimi yasak ama hala bir yerlerden atmosfere siziyor ve mevcut cfc lerin yuzlerce yil atmosferde kalacagi tahmin ediliyor. diger ornek klimalara, buzdolaplarina doldurduklari sogutucu gazlardan hic biri dogal yollardan olasabilecek seyler degil. bunlar sadece bir kac ornek, aklima gelmeyen ve bilmedigim daha binlerce cesidi atmosferimizin ust tabakalarinda birikiyor. yakinlarimizdaki gelismis bir medeniyet atmosferimizden gecen isigin tayfini analiz etse bu gazlarin kimligini isik tayfinda yarattiklari band bosluklarindan hemen tespit ederler. tek bir cfc yada benzeri tek bir gaz tespit edilirse bunu uretebilecek bilinmeyen dogal bir process varmi tartismasi olur ama yuzlercesini binlercesini tespit ettiginde geriye tek bir cevap kalir.

  • BU kadar ezik olmayın be kardesim.. Nasa'yı boşver hindistan'da bugün uzay da çin'de var birleşik arap emirlikleri de var. Bu ülkeler sizi kandırmak için o kadar emek dökmüyorlar. Uzaya hakim olan herşeye hakim olacak. Sistem zaten sizin böyle düşünmenizi istiyor. Aslında uzay çalışmaları yalan vs diye sizi inandırarak kendileri sizin bu konular hakkında düşünmenizin önünü kapatıyorlar.

  • "Uzayda yaşam" tabiri aslında fizik boyutu kastediyor. Farklı boyutlarda zaten yaşam olmadığını kim söyleyebilir ki? Buna dünya da dahil.

    Kendileri farklı boyutlardaki varlıklarla iletişim kurdukları halde, kendileri dışındaki insanların böyle bir gerçeğe inanmaması için uğraşan yapılar var. Bunu bir güç olarak sadece kendi tekellerinde tutmak istedikleri açık.

    Ayrıca yaşam belirtisi olarak su ve havayı görmeleri çok saçma. Belki su ve hava ihtiyacı olmadan yaşayan varlıklar var. Bunlar başka canlı değil de bildiğin başka gezegenlerde insan arıyor gibiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen hemen her hafta futbol sahası büyüklüğünde bir göktaşı nasaya göre dünya yörüngesine çok yakın geçeceği hatta çarpışma olasılığı hakkında haberler yapılıyor bu sefer çok ciddi filan diye hiç bu haberlerin 1 inin bile gerçekleştiğini duyan bilen varmı yıllardır cgi teknolojisi ile insanları kandırıp durdular hala daha buna devam ediyorlar aya gitmeye gelmeye teknolojilerini daha düne kadar kaybettik diyen don petit i konuşmuyorum bile madem bu kadar teklonojiniz varda okyanusların altını neden hala %100 keşfedemediniz neden hala yerin sadece 12 km altından fazlasına ulaşamıyorsunuz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.