Şimdi Ara

NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendi



    NASA’nın Artemis 1 görevi ile Ay’a göndereceği yeni uzay aracı planlandığı gibi bugün fırlatılacaktı fakat yaşanan sorunlardan dolayı fırlatma sekansı ileri bir tarihe ertelendi. Türkiye saati ile 15.33’te fırlatılması planlanan SLS roketi ve dolayısıyla Artemis 1 görevi sorunların çözülememesi ve fırlatma penceresine yetiştirilemeyecek olması nedeniyle gerçekleştirilemedi.



    SLS roketinin motorlarında sorun çıktı



    NASA’nın şimdiye kadarki en güçlü roketi olan SLS, insanlığı tekrardan Ay’a götürmek için tasarlanmıştı. Bu sabah Türkiye saati ile 07.00’da fırlatılacak olan roketin yakıt ikmali gerçekleştirilmeye başlandı. Sıvı hidrojen ve oksijen dolumu sırasında SLS roketinde yer alan dört ana motorun 3 numaralı motorunda sızıntı oluştuğu gözlemlendi.



    NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendi



    İlk olarak fırlatma işlemi beklemeye alınarak sorun hakkında daha fazla detay toplanmak istendi fakat araştırmalar sonucunda ilgili problem çözülemedi. NASA, bunun büyük bir sorun olmadığını Artemis 1 roketi ve uzay aracının istikrarlı ve güvenli bir durumda olduğunu aktardı.



    Bir sonraki fırlatma penceresi 2 Eylül ve 5 Eylül






    NASA tarafından açıklanan daha önceki fırlatma programlarına göre halihazırda 2 Eylül ve 5 Eylül olarak iki tane daha yedek fırlatma tarihleri bulunuyor. Yaşanan aksaklığın o zamana kadar çözülüp çözülemeyeceği hakkında NASA tarafından herhangi bir bilgi şimdilik verilmedi. Fakat mühendislerin an itibariyle sorun üzerinde çalıştığı aktarılıyor.



    NASA Artemis görevi nedir?



    NASA’nın Artemis görevi üç kısımdan oluşuyor: Artemis 1, Artemis 2 ve Artemis 3. Artemis 1 görevi mürettebatsız olarak gerçekleşecek olan bir test uçuşu olacak. SLS - Space Launch System (Uzay Fırlatma Sistemi) ve Orion kapsülü 42 günlük Ay yolculuğuna çıkartılacak ve tüm sistemler test edilecek.



    Ayrıca Bkz.NASA'nın tarihi Ay görevi için geri sayım başladı: Artemis 1 fırlatılıyor



    2024 yılında ise Artemis 2 görevi gerçekleştirilerek mürettebat ekibi Ay’ın yörüngesine gönderilecek ve tekrar Dünya’ya döndürülecek. Bu görevde de insanlı şekilde bir test süreci işletilecek fakat Ay’a iniş yapılmayacak. 2025 veya 2026 yılında ise Artemis 3 göreviyle birlikte mürettebat ekibi Ay’a indirilecek. Ay’ın Güney Kutup bölgesine inecek olan astronotlar çeşitli araştırmaların yanı sıra su ve su minerallerini keşfedecek.









  • 17.inci erteleme oldu galiba.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    aya 69 da gidildiğine inanıyor muydun yoksa ?



    sırf rusları geri atmak için amerikanın uydurduğu yalanlardan idi.


    2 mhzlik işlem gücüne sahip makinalar ile mi üst uzayda o kadar radyasyon arasında sistemler bozulmadan aya indiler ve döndüler?



    hayır bugün 20 ghz üretebilen işlemciler bile bu autonom araçlar için yeterli değilken, 144bitlik veri hızı ile uzaya gittik ama 100mibt bugün otonom araçların uzaktan pc tarafından yönetilmesi için yeterli değil? öyle mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Ağustos 2022; 17:31:11 >
  • Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    donanımın mhz bazında hangi işlem gücünün uzay şartlarına ve radyasyonuna dayanacağını nereden biliyorsun

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    şimdi şöyle ...


    alıyorsun telefonu, bir adette yüksek band mikro dalga...


    4 metre wifiden öteye uzaklaşıyorsun elinde telefon ve mikro dalga ile . sonra mikro dalgayı önüne alıyorsun çalıştırıyorsun, o esnada mikrodalgayı tam arana alacak şekilde rooter ile bağlanmaya çalışıyorsun...


    birde bu durumu uzayda uv ve x ile kendi sistemini kavuran güneşin radyasyonlarında kafandan kıyaslıyorsun.


    bugünki teknoloji ile uzaya gidiliyor. ama insanlı gidiş hala çok çok riskli. buna rağmen 69 74 vs inanan varsa bilemiyorum.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    yani tüm kaynağın bir "bence"

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    ac'de tesla'ya göre yani oca gelecek idi vs.


    yahu neler saçmalıyorsun o kafanla ? zaman kaybı şu yoruma yazdığım cevabım! evet bence ... anladın mı? kitaptan okuyarak yazmıyorum. kendim denedim, üstüne edindiğim bilgilerle vs bu kanıya vardım. evet bence ...

  • Nasa'nın bir işi zamanında becerebildiği görülmemiştir (webb teleskopu) özel şirketlerin girişimleri olmasa Abd/Nasa uzay yarışından çoktan kopmuştu.

  • khaos kullanıcısına yanıt

    o şirketlerde genelde rus ve eski sovyet ülkelerinden topladıkları ile iş yapıyorlar. düşün sen aracına benzin koyuyorsun, bu anasının gözündeki amerikalı conniye yarıyor... işte insanlar bunu çözebildiği zaman neden şu anda sağda solda savaş çıkarılmaya çalışıldığını daha iyi anlayacaklar.

  • daha önce gidildiğine inanan varsa şunu izlesin; "American Moon, 2017"
    https://www.bitchute.com/video/eZramDBFkXRU/

  • bazen aksamalar olabiliyor.

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt

    millet o kadar aptak li , bilmediğine bile inanıyor aptallar.


    69 yılında 3 boyutlu çizim yapamıyorduk ama adamlar 3 boyutlu korrdinatlarda otomatik iniş yaptılar aya??????




    buna inanmak için salak olmak lazım!

  • Umarım bir dahakine sorun çıkmaz da, daha fazla ertelenmeden ay görevleri tekrar başlayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktorlar bile gerekmedikçe röntgen çektirmiyor. lakin üst uzayda Dünya'da sana çekirmedikleri röntgenden yüzlerce kat fazla güneşten gelen x ışınları varken, üst uzayda geçirdiğin 1 dakika ortalama 60 röntgene eş değerken, ben hala anlayamıyorum bu insanları uzayda ne koruyacak? hadi titanyum kaplı altın veya kurşun kafeslerde elektronikleri koruyabiliyorsun ki güçlü bir ışımada onlar dahi koruyamıyor. sen insanları o 4 cmlik duvarlarla mı koruyacaksın? eski bir belgeselde izlemiştim ortalama bir insanı uzayda xraydan korumak için 20cm kalınlığında kurşun ancak koruyabiliyordu. 20cm kalınlığında 4m3 oda kaç kilo gelirdi?


    hayır bunları düşününce apollo görevi ne kadar gerçekti ? işin teknoloji tarafını geçtim, insani sağlık risklerini nasıl telafi ettiler? manyetosfer aya kadar uzanmıyor sonuçta... hala nasıl inanıyorlar ?

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Benim bu konuda bir fikrim var fakat denenmesi gerekiyor. Yeterli kalınlıkta kullanılırsa yapay elmas tozunun koruyuculuğu işe yarayabilir. Bu bilgiye nasıl ulaştığımı da belirteyim; dışı elmas kaplı nükleer piller yapıldı. İşe yararsa eğer kurşundan daha hafif olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 30 Ağustos 2022; 20:40:35 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    sorun burada bence maliyet. elmas en dayanıklı maddedir. nükleer atıkları yakıta/pile dönüştürme muhabbeti vardı japonların. sanırım bahsettiğin olay bu. bunun da maliyeti var. düşün koskoca uzay aracına ürtmek ne kadar zaman ve maliyet alır.



    aya gidebilseler zaten helyum'u buraya getirmek için uğraşacaklar. bana göre musk'ın mars olayı bahane. amaçları önce aya üs kurmak. sonrasında ay toprağını 800 derecede ısıtıp içinden helyum atomlarını alıp, dünya'ya getirmek. böylece Murika kendi enerjisini bedavadan üretip dünya'ya kazık fiyata satabilecek.



    amerika aya gidebilseydi insanlı olarak, ayı çoktan kuşatmıştı coni çocukları!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Ağustos 2022; 21:6:50 >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Siz daha Ay'a çıklıdığı halde inanmayanlardansınız. Size benim verecek hiçbir cevabım yok. Dilerim gün gelir bu konulardaki fikirleriniz değişir, nokta.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    değişeceğini sanmam. bence sen biraz teknolojik konularda , diğer arkadaşlar gibi bilgini geliştir. daha 3 boyutlu düzlem çizmek için 90ları beklerden insanlık, 69 yılında biz otomatik uçuşla aya gittik öyle mi? Türk girişimcileri dinlemiştim ilk 3d işlemci tasarlayan opengl 'in temellerini atan... 2 000 hz yani 2khz makine ile uzaya çıktıklarını idda ediyorlar. 2khz nedir ya? bugün erişen güç tek çekirdekte 2.6 ghz yani 2600mhz yani 2 600 000 khz o da 2 600 000 000 hz ki bundan tek işlemci zarı üzerinde 30 adet var mesela. biz buna rağmen hala aya gidemiyoruz insanlı. ama 2khz işlemci ile , rotalarını 3 boyutlu olarak 2khz lik bilgisayarda işletip mekiği aya indirdiler yani?


    adamlar şu radyasyonda aydan canlı yayın yaptılar NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendi 



    NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendiNTDyoutube
    Neil Armstrong, the first man to set foot on the moon, said, "That's one small step for man, one giant leap for mankind." ------------------------------- 💎Sign the petition to investigate, condemn, and reject the Chinese Communist Party ▶️https://rejectccp.com 💎Subscribe to NTD: https://ept.ms/NTD 💎Support NTD: https://www.ntd.com/support-us.html For more news and videos visit ☛ http://ntd.com Follow us on Twitter ☛ https://twitter.com/news_ntd Add us on Facebook ☛https://www.facebook.com/NTDTelevision/ --------------------- Watch more: NTD News Today http://bit.ly/NTDNewsToday NTD Evening News http://bit.ly/EveningNewsNTD NTD Business http://bit.ly/NTDBusiness How the Specter of Communism Is Ruling Our World http://bit.ly/SpecterOfCommunismSeries Featured Videos http://bit.ly/NTDFeaturedVideos
    https://www.youtube.com/watch?v=cwZb2mqId0A


    NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendiNBC Newsyoutube
    The Huntley-Brinkley Report from July 21st, 1969 following the successful landing of Apollo 11 on the lunar surface and man's first steps on the moon. » Subscribe to NBC News: http://nbcnews.to/SubscribeToNBC » Watch next Flashback: http://bit.ly/GOPGoldwater NBC News is a leading source of global news and information. Here you will find clips from NBC Nightly News, Meet The Press, and our original series Debunker, Flashback, Nerdwatch, and Show Me. Subscribe to our channel for news stories, technology, politics, health, entertainment, science, business, and exclusive NBC investigations. Connect with NBC News Online! Visit NBCNews.Com: http://nbcnews.to/ReadNBC Find NBC News on Facebook: http://nbcnews.to/LikeNBC Follow NBC News on Twitter: http://nbcnews.to/FollowNBC Follow NBC News on Google+: http://nbcnews.to/PlusNBC Follow NBC News on Instagram: http://nbcnews.to/InstaNBC Follow NBC News on Pinterest: http://nbcnews.to/PinNBC Apollo 11 Lunar Landing | Flashback | NBC News
    https://www.youtube.com/watch?v=0QLCX-vVWok

    canlı yayın babba ... from huston ...




    alttaki de çin'in gönderdiği görüntüler. canlı da olmasa yine de takılmalar vs mevcut. ama maşallah 60 sene önceki amerika ise canlı yayın yapıyorduç


    NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendiAl Jazeera Englishyoutube
    China successfully landed a spacecraft on the moon’s surface late on Tuesday in the first mission to retrieve lunar surface samples in 40 years, said the country’s National Space Administration. The space agency said the probe had successfully landed on the near side of the moon and sent back images. China launched its Chang’e-5 probe which is not manned from the southern province of Hainan on November 24. The mission, named after the mythical Chinese goddess of the moon, aims to collect lunar material to help scientists learn more about the moon’s origins and the solar system more generally. Al Jazeera's Andrew Chappelle reports. - Subscribe to our channel: http://aje.io/AJSubscribe - Follow us on Twitter: https://twitter.com/AJEnglish - Find us on Facebook: https://www.facebook.com/aljazeera - Check our website: https://www.aljazeera.com/ #AlJazeeraEnglish #China #Moon
    https://www.youtube.com/watch?v=rms3T4C2gRQ

    hiç inandırıcı değil. ben aya gidilmedi demedim. 69 yılındaki olay bir balon idi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Ağustos 2022; 23:19:17 >




  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Ben cahilin tekiyim. Sen büyüksün, tebrikler. 😃😃😃



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 30 Ağustos 2022; 23:30:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.