Şimdi Ara

Nas Server Yedekleme için Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, NAS cihaz almayı planlıyorum. Muhtemelen synology marka olucak. Benim yapmak istediğim işlem şu şekilde. 2li disk takılan cihazda, 1. disk ağdaki cihazların dosyalarını kaydettiği network disk olucak. (bu diske günlük maksimum 100mb veri eklenicek.) 2. disk ise her gün 1.diski yedekleyecek ve gün gün yedekli olucak. Böyle bir şey mümkün müdür?. Kaydedeceğim verilerde boyutlar küçük, 1.diski ssd bile alabilirim.




  • Bahsettiğiniz işlem direk olarak RAID 1 olarak geçiyor ve evet yapabilirsiniz. Hatta yedekler gün sonunda değil aynı anda yazılıyor. Sisteme 2 tane aynı diskten taktıp, RAID 1 olarak ayarladığınızda sadece 1 disk göreceksiniz ve veriler 2 diskte birden aynı şekilde yazılacak. Bir disk bozulsa bile verileri kaybetmeyeceksiniz. Diskleri aynı marka ve model almanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NAS diskini yine aynı NAS içinde duran başka bir diske yedeklemek güvenli bir işlem değil.

    Yapmayı düşündüğünüz şeyi 2 disk ile RAID 1 kurulumu olarak yaparsanız, bu kurulumda disklerden biri bozulduğunda diğer disk çalışmaya devam eder ve veri kaybı yaşanmaz. Ancak bu backup değildir. Almayı düşündüğünüz NAS donanımında bir sorun çıktığında verilerinize ulaşamazsınız!


    Backup için ayrıca bir adet USB disk alıp NAS'a bağlayarak günlük yedekleme görevi oluşturup backup alabilirsiniz. Böylece NAS cihazınız bozulsa da dosyalarınıza erişebilirsiniz. USB disk'e alternatif olarak cloud üzerine de backup alınabilir.


    Bunun dışında RAID kurulum yaparsanız NAS içinde snapshot alarak NAS cihazınızın kabiliyeti ve ayıracağınız disk kapasitesi ile doğru orantılı geriye dönük snapshot'lar alabilirsiniz. Böylece örneğin herhangi bir dosyanın 1 ay önceki bir sürüme de geri dönebilirsiniz. (Snapshot backup değildir!)





  • Zyxel nas alıp işimi çözdüm. Disk 1 çalışma alanı olarak kullanıyorum. Disk 2yi de yedek olarak. Nas ın kendi yazılımında günlük disk1deki istediğim dosyaları disk2ye yedekleyebiliyorum. Sadece yedeklenmiş dosyaların boyutu ana dosyaya göre çok büyük şuanda o kafamı karıştırdı. Ve de yedeklenmiş dosyanın uzantısı bilmediğim bir şey, yedek geri çağırmak için yine kendi programında işlem yapmak gerekiyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.