Şimdi Ara

N11 Samsung SSD Evo 860 iade iptali hk. ( Yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba geçen hafta n11'den laptopfırsatı diye bir mağazadan 860 evo aldım ürünün kutusunu açmıştım fakat takmak nasip olmadı. Cuma günü iade ettim talep reddedilmiş bilgisayar bileşenleri kutusu açılınca iade edilemiyormuş ( yersen ). Mağazadan ilk defa bir ürün alayım dedim onda da pişman oldum almaz olaydım. Nasıl bir yol izleyeyim önerisi olan var mı ? Tüketici heyetine gidip uğraşmak istemiyorum sonunda paramı geri alırım ama başka bir yol varsa fikrinizi almak isterim.



  • Tüketici hakem heyetine kadar gidebilirsiniz
  • Eğer ürünün ambalajı zarar görmediyse, ürün kullanılmadıysa ve satış işleminin üzerinden 14 gün geçmediyse satıcı geri almak zorunda. Ambalaj zarar gördüyse fakat ürün kullanılmamışsa Tüketici Hakem Heyeti büyük ihtimalle sizin lehinize karar verir. Önemli olan konu ürünün kullanılmamış olarak satılabilecek durumda olmasıdır. Bu tür durumlarda mağazalar genelde önce şanslarını denerler fakat yasal hak kullanımı konusundaki ciddiyetinizi anlarlarsa para iadesi yapmayı tercih edeceklerdir. Para iade süreci ve süresi yasalarca belirlenmiştir fakat mağaza kendi yasal hakkını kullanarak bu ödemeyi geciktirebilir.
  • satıcı kutusu açılmış ama kullanılmamış ürün yollasa meraklı bir kullanıcının kutuyu açıp kullanmadan iade ettiğini ifade etse bu hoşunuza gider miydi..?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    satıcı kutusu açılmış ama kullanılmamış ürün yollasa meraklı bir kullanıcının kutuyu açıp kullanmadan iade ettiğini ifade etse bu hoşunuza gider miydi..?
    Yazdıklarım yasal mevzuat kendi yorumum değil. Satıcılar outlet ve ikinci el ibaresi olmayan ürünler haricindekileri aksi belirtilmedikçe ambalajıyla satmak zorundalar. Bu tarz ambalajı açılmış ürün iadelerinde ürünler yeniden ambalajlanarak satılır. Satın aldığınız ürünün ambalajının açılmamış olması o ürünün daha önce satılmadığı ve hiç kullanılmadığı anlamına gelmez yani zaten sıfır diye aldığınız ürün gerçekten sıfır mı bazı kategorilerdeki ürünler haricinde bilme imkanınız bulunmuyor.
  • Yasal olarak evet hakkınız var. Fakat kutusu açılmış güvenlik bandı bozulmuş bir ürünü o adam sıfır diye satamayacak siz iade edip paranızı alacaksınız fakat satıcı mağdur olacak.

    Bu iade prosedürü için hem alıcıyı hem satıcıyı mağdur etmeyecek düzenlemeler şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Ekim 2018; 13:25:33 >
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Yasal mevzuatlari baskasina anlatin.

    Ben vicdani ve ahlaki bir noktaya dikkat cekmek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beklenmeyen istisnalar dışında sadece kutuyu açmak için mi ürünü aldın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Yasal mevzuatlari baskasina anlatin.

    Ben vicdani ve ahlaki bir noktaya dikkat cekmek istedim.
    Vicdan ve ahlakı başkasına anlatın.

    Tüketici Hakem Heyeti ve ya mahkemeye gidildiğinde karar şahsi vicdani ve ahlaki görüşlere göre değil yasalara göre verilir.
  • kapayın gaganızı ahlaktan yoksun potansiyel dolandırıcılar..

    bir anlık heves veya dayı amca kartıyla ürün alıp ucuz karakterinizi tatmin edin iade alınmayınca üç kağıtçılık fikirleri için forumda konu açıp millete saldırın.

    bir yandan da ahlakı ayaklar altına alıp yasal mevzuat zırvaları saydırın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 29 Ekim 2018; 17:38:44 >
  • Sakin ol şampiyon bu kadar gerilme :) Anladığım kadarıyla sen de esnafsın sanırım damarına bastık. Millet kullandığı ürünü 13 gün sonra gönderip iade ediyor etik olayına girmeyelim hiç konuyu saptırmayın alt tarafı birşey sorduk bayılıyorsunuz polemik yaratmaya sivrilmeye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.