Şimdi Ara

Mutsuz Evlilik 7.4milyar dolara bitti... Chrysler ve Mercedes ayrıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mutsuz evlilik 7.4 milyar dolara bitti
    1998'de Alman Daimler-Benz'in 36 milyar dolara ABD'nin otomotiv devi Chrysler'i bünyesine katmasıyla başlayan kıtalararası 'mutsuz evlilik' Chrysler'in satılmasıyla sonlandı.

    DaimlerChrysler, zarardan kurtulamayan Chrysler’ın yüzde 80.1’ini 7.4 milyar dolara Amerikalı yatırım şirketi Cerberus’a satarak, dünyanın en büyük kıtalarası evliliklerinden birini bitirmiş oldu.

    ALMAN Daimler-Benz ile ABD’li otomotiv devi Chrysler’in 36 milyar dolarlık evliliği, 7.4 milyar dolara bitti.

    Daimler-Benz, Chrysler’in yüzde 81.1’lik hissesini ABD’li yatırım fonu Cerberus Capital Management’a sattı. Herşey 1998 yılında Mercedes’in üreticisi Alman Daimler-Benz’in 36 milyar dolara Amerika’nın üçüncü büyük otomotiv şirketi Chrysler’i satın almasıyla başladı. Otomotiv sektöründe dünyanın en büyük kıtalarası birleşmesi yaşanırken, ortaya 92 milyar dolar hacminde dev bir şirket çıkmıştı. Ancak DaimlerChrysler’in ABD kolu Chrysler, özellikle son yıllarda zarardan bir türlü kurtulamayınca, kárlı Alman Daimler’i de dibe çekmeye, yeni yatırımların önününü tıkamaya başlamıştı.

    Bunu üzerine 14 Şubat’ta DaimlerChrysler’in CEO’su CEO’su Dieter Zetsche, Chrysler’in geleceğini gözden geçtiklerini belirterek, "Her türlü seçenek masada yer alıyor. İki taraf için de en iyi çözümü bulmak istiyoruz" diyerek, satış için düğmeye basmıştı. Son 3 ayda, Çin’den Kanada’ya bir çok uluslararası şirket Chrysler’i almak için yarışa girerken, dün DaimlerChrysler, Chrysler hisselerinin yüzde 80.1’ini, 7.4 milyar dolara Amerikalı yatırım şirketi Cerberus’a sattığını açıkladı. Böylece, dünyanın en büyük kıtalararası evliklilerinden biri 10 yıl bile sürmeden boşanmayla sonuçlanmış oldu.

    ENİDEN DAİMLER AG OLACAK: Yapılan anlaşmaya göre Alman Daimler Chrysler hisselerin yüzde 19.9’unu elinde tutacak. 17 milyar doları bulan emeklilik tazminatı ve sağlık sigortası harcamalarıyla ilgili sorumluluklarının Chrysler’de kalacağı belirtilirken, yeni kurumsal yapılanma sonrasında, DaimlerChrysler’in ismi Daimler AG olarak değiştirilecek. DaimlerChrysler, anlaşmanın denetleme kurulunun onayına bağlı olduğunu açıklarken, Birleşmiş Otomotiv İşçileri Sendikası anlaşmayı destekleriğini açıkladı. Anlaşma işleminin, bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Yeni şirketin yönetim kurulu altı üyeye düşürülecek. Tom LaSorda, Eric Ridenour ve Tom Sidlik yönetim kurulunu bırakacak.







  • Haber super ama cidden dogru Kuzey Amerika otomotiv sektorunun asyaliliar tarafindan isgal edildigi bir zamanda Almanlarin boyle bi karara varmasi beklenen gelisme olabilirdi.cunku bu sadece Chrysler in yasadigi bir olay degil Ford motor olsun GM olsun ayni sikintilarla bogusuyolar.zararlarini isci cikarmalariyla etlafi etmeye calissalarda yeterli gelmiyor.emeklilik ve saglik giderleri 3/2 lik giderblogu halinde.Toyota ya ortaklik eden Ford Motor Company olsun Nissan-Reanult ortakligiyla ortakligi dusunen GM olsun dustukleri durum bu kendi anavatanlarinda.bu olayin benzeri belki de digerlerinin basina gelebilir gelmesede getiriyorlar denilebilr.Amrika pazarainda en fazla otomobil ureten gecen yilki satislariyla Corolla ureticisi Toyota motor olmustur.keza diger asyaliliarda oyle;Mitsubishi Motors,Suzuki,Nissan,Mazda,Honda hepsinin amerika da buyuk yatirimlarla fabrikalari bulunmaktadir.keza onlarin pesinden giden diger koreli Hyundai daha gecen yil colun ortasina Arizona ya 2 Milyar dolara kuzey amerika nin en buyuk otomobil fabrikalarindan biriyle kalici olmak icin geldi.yine avrupalilardan sadece Almanlarin burada butun global markalari bulunmaktadir.Daimler-Mercedes Benz,Man,Wolksvagen,Audi,Porsche,Bmw.keza Volvo butun sektorlerde mevcut.

    (Not:diger avrupalilar kuzey amerika da yer alamamislardir.renault,peugeot,fiat,citroen vb.)

    Boyle bir ortamda pazarin cogu yabancilarin etkisi altinda da denilebilir ama kapitalizm buna tahammul edebiliyo sanirim.




  • iyi olmuş
  • Büyük bir fiyaskoyla sonlandı evlilik!

    Büyük firmalar da hata yaparlar!
  • evlenmeyeceksin
    gidip satın alacaksın her hakkı senin ollacak
    başka türlü olmaz
  • boşanma sebepleri neymiş ? şiddetli geçimsizlik mi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    evlenmeyeceksin
    gidip satın alacaksın her hakkı senin ollacak
    başka türlü olmaz


    zaten mercedes chryslerin 100% ünü 43 milyar dolara almıştı ve şimdide %80 lik kısmını sattılar yane %20 lük kısım hala mercedeste ve zaten mersodan herşeyiyle almıştı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.