Şimdi Ara

motoru yapılı olan 156 alınır mı sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir zamandır Alfa Romeo 156 almayı düşünüyorum. İlanlarda kiminin km nispeten düşük ama motoru yapılmamış, ya da km biraz daha yüksek ama motor yapılmış ilanlar görüyorum. Motoru yaptırmaya kalkmak da sanırım 70 80 i buluyor bu zamanda. Motoru açılmamış bir araç alıp kullanmak mı yoksa 300.000 350.000 km civarı ama motoru yapılmış araç almak mı daha mantıklı sizce? Konuyla ilgili tecrübesi olan var mı? şimdiden teşekkür ederim.




  • Fiyat aynı ise konuşuyorum.
    Düşük km mantıklı çünkü bu araçların eskiyen aşınan tek parçası motor değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum için eşekkür ederim @ozgutozkan Motoru yapılmış olanın fiyatı bayaa aşağıda. Arada en azından bir 40.000 fark var. Bir iki sıkıntısı varmış. Tavan döşemesi elden geçmesi lazımmış bir de sol akisten ses geliyormuş. Tam sol yapınca belli oluyormuş diyor. Expertizde başka birşey çıkmazsa almayı düşünüyorum kısmet olursa.

  • Arabayı Alfa özel servisine göstertin bence. Herhangi bir eksper veya usta tavsiye etmem. Seneler önce 159 alacaktım. Markayı tanımıyorlar kulaktan dolma şeyler söyleyip soğutuyorlar insanı. Daha sonra almadığıma pişman olmuştum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kimin yaptığı önemli. Düzgün usta yaptıysa ve yapılanlar belli ise alınır. Ama alfa ustası bir tek İstanbul da var. Diğer illerdekiler kendilerine usta diyor ama ne kadar doğru tartışmaya açık. tabi bu dediğim sahip olduğum yıllar olan 2014-2016 için geçerli. Alda içinde herkese güvenilmez ve herkeste motor yapamaz. Yaptığını zanneder. Bir alfa sahibi motoru yaptırdı ve piyasa fiyatından aşağıya satıyorsa da masraflarından bıktığı için ve ayar tutmayacağını düşündüğü için satıyordur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha birkaç hafta önce de başka bir 156 olasılığı vardı; başka bir ilde, o ilde yaşayan bir arkadaşımdan expertiz konusunda yardım istedim beni kırmadı sağolsun. Ama o da arkadaşlarına meseleyi anlatınca ona Alfa nın yedek parçasının çok pahalı olduğunu, uzak durmam gerektiğini vs. söylemişler. Hatta Mercedes'ten bile pahalıymış ve bulunamıyormuş(!) Ben de işkillendim İzmir'de bir iki yeri aradım Alfa ustaları bazı parçalar için fiyat aldım. Astra ile hemen hemen aynı geldi. Parça bulunmama sıkıntısı yok. En önemlisi de o yaşta arabaya bakım yaptıramama riski yok.

    Durum şu ki, yine geçtiğimiz yakın zamanda 97 98 model Golf, ya da Escort bakınıyordum. Onların da servislerini aradım tabii. Ford hatta emin olmak için "acaba sadece İzmir'deki servisler mi böyle" diyerekten Aydın'da bulunan bir servisi dahi arayıp soruşturdum ki, öyle 97 98 araçları atölyelerine dahi sokmuyorlarmış. Yedek parça da sıkıntı olabiliyormuş. En azından 2007 2008 modelden başlamamı önerdiler. Bunu söyleyen, markaların yetkili ve özel servisleri. O da şundan, hem yedek parça sıkıntısı hem de elinde yeterli kalifiye eleman olmamasından. Yani üst model araçlara bile yetişemiyoruz, eski araçlar çok uğraştırıyor yeterince işçilik yazamıyoruz bizim için karlı olmuyor diyorlar. Ondan sonra Alfa servisini arayıp tamir bakım yedek parça sorduğumda biz tamir bakım yapıyoruz, yedek parça sıkıntısı olmaz dediler.

    Hal böyle olunca, zaten gözüm 156 da idi, artık 156 bakınıyorum.


    @tsmsk ve @omzunda_muzikaletli_zenci yorumlar için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz -- 4 Ekim 2023; 17:14:52 >




  • Motorları fazla narin galiba. 250-350bin km yapmış alfalar hep motor yenilemeye gidiyor nedense.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaz kullanıcısına yanıt
    Hocam parça olayı şu şekilde. Genel itibari ile parça bir iki firmada bulunduğu için bunlar fiyatları kendilerine göre oynayabiliyorlar. Alda orijinal parça sever ama yan sanayi daha ucuz parçalar bulabilirsiniz. Ayrıca ustalar kafada genelde yüksek işçilikli çalışabilirler. Almaya karar verdiyseniz eksiği olmayan ve bakımı olan araçlara yönelin. Bakım derken de onu yaptım bunu yaptım değilde faturalı delilli bakımlardan bahsediyorum. Onun dışında parça fiyatlarına bakmak isterseniz alfayedek net sitesinde orijinal ve yan sanayilerin fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 sene önce km düşük ilk sahibinden bir alfa ilanı vardı. Çok gittim geldim aldırmadılar bir hayalde tozlu raflara kalktı. Km düşük bakımlı bir araç bulursanız neden olmasın. Alfa ustaları bellidir gider aracı orada kontrol edebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    kronik yağ eksiltme sorunu var arkadaşımda aynı araç var hiç LPG görmemiş 345binde triger kayışı koptu yağ da eksiltiyordu açmışken motor yaptık motor yaotik dediğim de ölçülere bakıldı gömlek ve pistonda aşınma yok segmanlar değişti 5bin km oldu şu an gözle görünür bir eksiltme yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sene oldu 2023 halen aynı hurafeler yok parçası pahalı yok bulunmuyor komik geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde birşeyi bilmeden kulaktan dolma şeylerle biliyormuş gibi görünme, bi nevi bilen kişi olma ihtiyacı olabiliyor maalesef. Bilmiyorsak yandık. Ama Alfa için olan bu söylentiler markayı tanıyıp beğenip te "çitlerin ötesine geçmeye karar verenlerimiz için" iyi oluyor; çünkü ikinci el fiyatları da düşük kalıyor biraz.





    Bu ilanda km düşük yaşına göre ama, yaptırdım dediği parçalar içinde alıntılayarak yazıyorum "Abs beyni, abs sensörü debriyaj seti, debriyaj rulmani şanzıman vites halatı ,fren borusu, hava filtre boğaz borusu,ön iki fren hortumu, arka iki amörtisör, arka balatalari, Orjinal radyatör su deposu, akü degişmiştir." diyor. Kilometreye göre bu değişimler normal mi sizce? Yoksa aracın hor kullanıldığına dair emareler midir?



    Bir de şu araç var uygun fiyatlı. Ne düşünürsünüz dostlar?


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-dosta-gider-kelepir-sifir-araca-girdim-ondan-uygun-pazarliksiz-1126015313/detay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz -- 5 Ekim 2023; 14:16:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.