Şimdi Ara

Motorda Yağ Kaçakları Ne Kadar Önemsenmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    96 model Lada Samaram var. Araçtan genel anlamda çok memnunum. Yalnız son dönemde araçta dikkatimi çeken bir durum oluştu.

    Aracımın motor üst kapağından yağ kaçırdığını farkettim. Gerçi Samaralarda bu durum bir nebze gözardı edilebilir ama saplamaların birinden, üst kapağın karbüratöre doğru tarafından birkaç farklı noktadan yağ kaçırdığını gördüm. Aynı zamanda aracın hava filtresinin olduğu yerde de yağ buharından oluştuğunu tahmin ettiğim yağlanmalar var..

    Düzenli olarak aracın yağını kontrol ediyorum, hiçbir azalma / eksiltme yok. Yağ yakmıyor, çekişi ve hızlanmaları da gayet yerinde..

    Yağ kaçaklarını da düzenli takip ediyorum, bir artma veya damlatacak kadar yoğun sızdırma yok. Zaten böyle birşey olsa yağ eksiltirdi herhalde..

    Bu durumda yağ kaçaklarını görmezden gelip bu şekilde kullanmaya devam etsem ne olur? Motorcuların büyük bölümü ne yazıkki bu tür sorunlarda bizi değil kendi karlarını düşünerek hareket ettikleri için yanlış yönlendirilmekten de korkuyorum...

    Sizce bu yağ kaçakları çok önemli mi? Hava filtresinin olduğu haznede yağ buharı ne anlama geliyor? Yağ yakmayan, eksiltmeyen, çekişi hızlanması yerinde bir araçta bu tür kaçaklar çok önemsenmeli mi?

    Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler..







  • Hocam Conta falan değiştirtin Gaziosmanpaşada hüseyin usta var anadolu yakasında bayhan usta var ankarada telman usta var Ladaların sorunlarından bi tanesi bu olabiliyor önleminizi alın bişey olmaz diyip kullanayım demeyin :)
  • 92 Model samaramız 10 yıl boyunca motor hep dışı yağlı çalıştı ve o yıl motor yapıldı, sıvı contamıdır nedir öyle bir conta varmış bu samaralarda onu yeniledikten sonra 11. yılında sızdırmıyordu ama o dönem satmıştık.(Sıvı conta olayından tam emin değilim, ama öyle birşey aklımda kalmış)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDream -- 25 Mart 2012; 1:36:02 >
  • Terlemenin zararı olmaz. En fazla muayenede hafif kusur yazarlar. Yağ müşürünün çalışmasını engelliyorsa, vs. önlem alabilirsiniz. Bir de terlemiş kapağın yağını temizleyince altı tertemiz çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.