Şimdi Ara

Monster vs Asus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum ama 2 model arasında kaldım, başlıktan da anlayacağınız gibi biri Asus diğeri Monster:


    Asus ROG Zephyrus G16 GU603ZU-N3015 Intel Core i7 12700H Fiyatı (hepsiburada.com)


    Tulpar T5 V23.2.1 15,6" Gaming Laptop | Monster Notebook


    Ben aslında Asus marka laptop tercihindeyim çünkü anladığım kadarıyla daha kaliteli malzemelerden yapılmış bir kasası, sıvı metal kullanan daha efektif bir soğutma sistemi (ki bildiğiniz üzere oyun laptopları için çok kritiktir), daha iyi bir ekranı ve daha uzun süre giden (8-10 saat) bir pili var. Fakat beni düşündüren şey satış sonrası müşteri memnuniyeti. Bir sorun yaşadığımda nasıl bir yol izlemem gerekir, ne kadar yardımcı olurlar bilmiyorum. İnternette hem hepsiburada.com'dan hem de vatanbilgisayardan laptop alıp sonra yaşadıkları probleme çözüm bulamayan insanların yorumlarını okudum. Ayrıca ömür boyu bakım gibi bir hizmet de yok, benim temizliğini yapmam gerekir ki bu biraz beni korkutuyor çünkü anakartını kırarım, kısa devre yaptırırım gibi korkularım var. Onun dışında rastgele bir bilgisayarcıya da güvenip bırakamam.


    Öte yandan monster alacak olursam 5 bin tl daha ucuz olmasına rağmen daha iyi bir işlemci ve ekran kartına sahip. Ayrıca satış sonrası bir sorun yaşarsam teknik destek konusunda kafamda soru işareti yok çünkü bundan önceki laptobum Monster markaydı ve 6 yıl kullandım. Ömür boyu bakım hizmetleri gözümde büyük bir artı. Güvenerek bırakabileceğim merkezleri var. Fakat soğutma sistemi olarak klasik termal macun kullanıyorlar, pilleri dandik, G-sync yok. Kasada bu modelde alüminyum ve sertleştirilmiş plastik kullanılmış, yani anladığım kadarıyla malzeme olarak çok sıkıntılı durmuyor. Ekranları ne kadar iyidir bilemiyorum. Pil de benim için biraz önemli bir nokta, maksimum 1 yıl giden pilleri var ve en iyi durumda bile 4-5 saat gidiyor. Dışarda kullanmam gerekebiliyor ve priz aramak istemiyorum, o açıdan sıkıntılı.

    Şimdi laptop gibi bir cihaz için soğutma çok önemli, soğutma dandikse içindekilerinin gücünün çok önemi kalmayabiliyor ısı yüzünden. O yüzden aslında Asus almak istiyorum ama yukarda saydığım sebeplerden ötürü kararsızım. Monster güvendiğim bir marka öbür yandan ama pili ve soğutması o kadar iyi değil.


    Size sormak istediğim şey Asus kullanan arkadaşlar satış sonrası hizmetten memnun mu, teknik servis tam olarak nasıl çalışıyor. İnternette UPS götürüp getiriyor diye okudum ama doğru mu ?

    Siz bu iki modelden hangisini neden seçerdiniz ve / veya aşağı yukarı benzer fiyatlarda önerebileceğiniz daha iyi modeller var mı ? Mesela MSI için de iyi diyorlar. Benzer fiyatta olup malzeme kalitesi, soğutma ve pil konusunda tatmin edici ürünleri var mıdır ?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.