Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
41.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    hocam valla çok kararsız bırakıyorlar beni msinin servis hizmeti hakkında bi bilginiz varmı ?
  • Hayır yok servislik bir durumum olmadı daha önce msi la. Ama monsterin servisi çok ilgili sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum Monsterin servisiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardesim bide su bikac agir oyun performansini yazssan mukemmel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Of valla o kadar kararsız kaldım ki ne yapacamı bilmiyorum :)
  • Yazdığım gibi aynı fiyata SSD'li bir makine almak varken, MSI'ı almak saçma bana göre. Ha çift fanlı CLEVO kasalardan olsa tamam da ikisi de aynı nasıl olsa. SSD'li alınca kısa ve uzun vadede daha memnun olursun.
  • arkadasa dibine kadar katiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 li ssd li msi 2800 tl civarında onu alsak nasıl olur ? Monster konusu beni çok kararsız bırakıyor etrafımdaki herkes msi al diyor. Anlayacağınız oldukça kararsızım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar az önce crysis 2 oynadım. 1080p, dx11 etkin, vysnc kapalı (açık olsada pek bir kayıp yok) extreme/ultra ayarlarda 35 fps verdi. biraz daha düşürdüm high/very high arası 40 fpslerde seyretti. biraz overclock yaptım (core:915mhz boost:980mhz memory:4700mhz) ortalama 45 50 fps veriyor. bide nvidia geforce experience ın optimize ayarlarıyla deneyeceğim bakalım ne olacak editlerim. çok ısındığından şikayetci olanlar bence abartıyorsunuz. turbofan ve addison marka uyduruk soğutucuyla 80 dereceden yukarı çıkmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 17 Ocak 2014; 20:00:57 >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Dostum bf3 deneme şansın varmı ve bide laptopda sorun olarak gördüğün ufak dahi olsa eksiklikleri söylermisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen dostum deneyip bi an once bilgilendirirsen seviniriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar MSI GE60'ın sürücülerini indirip kurdum şu an onlar yüklü. Bu da demek oluyor ki GE60 ile aynı :)) Farklı bir donanım olsa sürücüsü çalışmaz uyumsuzluk yapar diye düşünüyorum. kasası (barebone) da aynı zaten. (http://www.msiwhitebook.com/product_spec.asp?model=MS-16GC) sadece MSI'nin dış görünüşü daha şatafatlı. Monster ise babamın deyimiyle: "Toplama olduğu belli" .

    Bu arada MSI GE60 ve monsterın bu modeli clevo kasa kullanmıyor. clevo kasalarda çift fan var ama fiyatlar pahalı. Hatta monster p150sm serisinin satışını durdurmuş heralde geçen baktım göremedim sitede.
  • ufuuuuck U kullanıcısına yanıt
    peki kasadaki pilastik bi samsung galaksi gibi dandikmi yoksa daha kaliteli bir platik mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infazciyunus31

    peki kasadaki pilastik bi samsung galaksi gibi dandikmi yoksa daha kaliteli bir platik mi ?

    Biraz daha kaliteli. En azından bana öyle geldi :)

    Bu arada MSI fırçalanmış Aluminyum kullandığı için el koyduğunuz yer muhtemelen biraz daha serindir. Plastik malzemede ısınma daha fazla. Yalnız "cpu ve gpu ısısı" ikisinde de aynı. Yani el koyduğun yerin metal olması cpu'nun daha az ısınmasını sağlamaz

    @infazciyunus31
  • P150SM 'lerin stokları tükenmiş de ondan siteden kaldırmışlar.
  • arkadaşlar bu makinede ekran kartı açma kapama dugmesi varmı acil cevap verin ona göre alacağım.
    şimdiden cevap verecek arkadaslara tesekkurler
  • Hayır yok zaten olanlarda da bir esprisi yok nedeni ise herşeyi zaten notebookun otomatik yapıyor oluşu ki ayrıca Nvidia Denetim Masası bu geçişi zaten kendisi kontrol ediyor ama siz illa ben buton istiyorum derseniz orasını bilemem bence hiç kullanışlı değil otomatiği varken neden düz vites ister ki insan.
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Lenevo Y510p den bu cihazı farklı kılan sizce nedir? Msi laptopa zam gelmesinden dolayı msi almaktan vazgeçtim ve lenovo ve monster arasında kaldım sen bana bu laptopun lenovo'dan üstün olan özellikleri hakkında yardımcı olabilirmiisn ?
  • Lenovo Y510P kullanmadım dolayısıyla birebir kendim incelemiş gibi bir kıyaslama yapmam çok doğru olmaz ancak kağıt üzerindeki farklılıklarını artı ya da eksi gördüğüm kısımlarını sana yazabilirim ve test ettiğim notebookun da yine artılarını, eksilerini sana yazabilirim ona göre sen bu bilgiler ışığında hangisini alıp almama konusunda kendin karar verirsin.

    Monster 'ın MS-16GC 15.6" model notebooku epey test etme imkanım oldu. Performansından epey memnun kaldığımı söyleyebilirim. Konunun 1.inci mesajında bu notebook ile ilgili çekmiş olduğum birçok videoyu izleyip kendiniz de diğer notebook modelleri ile bir kıyaslama yapabilirsiniz.

    Bu ürünün MSI GE60 2OE modelinden tek bir fark dışında herşeyinin tıpatıp aynı olduğunu söylesem herhalde yanlış söylemiş olmam. Notebook aynı fabrikadan çıkıyor, aynı mühendisler tasarlıyor, aynı anakartı kullanıyor, işlemcisi-ekran kartı-diski (yani hdd'si)-bellekleri-led ekranı-klavyesi hatta driverlarına varıncaya kadar birebir her şeyiyle aynı sadece tek bir farkı var o da kasasının dış görünüşü.

    Yani ben siyah ve kırmızı hatlarda kasası rugan olsun, kasanın klavyesinin olduğu bölüm yani touchpad ve klavye etrafı metalik siyah (fırçalanmış alüminyum kaplama) olsun, üstteki grid ızgaranın altı kırmızı renkte hoş bir görüntüde gözüksün, notebook kasasının etrafında kırmızı şerit bir bant dönsün ve üstünde de MSI yazsın yani kısacası göz zevkime hitap etsin dersen bu kasada bunların hiçbirisi yok onu baştan söylemiş olayım. Bunlar dışında kalan tüm özellikler birebir aynı hatta Monster 'ın başka sunduğu ekstra özellikler bile var. En önemlilerini aşağıya sıraladım.

    Oynayamadığın oyun ya da çalıştıramadığın tasarım programı vs. olursa anında iade garantisi veriyorlar, ilk 15 gün içinde istediğin uygulamaları çalıştırıp notebookta test ediyorsun ve en küçük bir memnuniyetsizlikte iade edip paranı geri alabiliyorsun, ilk 30 gün içinde çıkan sorunlarda yeni bir ürünle değişim garantisi veriyorlar, ilk 30 gün içinde çıkabilecek ölü piksel sorunlarında anında yeni bir ürünle değişim garantisi veriyorlar. Teknik servisleri oldukça hızlı 1-7 iş günü içinde notebookunu onarıp gönderiyorlar, telefonla destek hizmetleri herkesin dilinde zaten, ücretsiz kargo hizmetleri var, ücretsiz notebook bakım ve cihaz temizliği hizmeti veriyorlar ve belki de en önemlisi notebookunu istediğin gibi özelleştirip satın alabiliyorsun. Yani notebookun alt kapağını açıp bellek-disk değişikliğini istersen kendin de yapabiliyorsun garantin bozulmuyor, istersen işlemcini bile değiştirebilirsin hatta el becerin varsa işlemci ve ekran kartı termal macun yenilemelerini kendin bile yapabilirsin ama ne MSI 'da ne de Lenovo 'da bu saydıklarımın neredeyse hiçbiri yok tek bir vidayı söksen notebook garanti dışı kalıyor buna göre hangi notebooku tercih etmelisin herhalde aklında birkaç şey uyanmıştır.

    Lenovo Y510P GT750M SLI ekran kartı modeli oldukça performanslı bir notebook denilebilir, yani tek başına GTX765M 'den SLI destekli oyunlarda kıyaslandığında daha hızlı ama SLI destekli olmayan oyunlarda tek bir GT750M ile oyunu oynamak gerektiğinden bu durumda GTX765M 'den daha yavaş kalacaktır. Kasası siyah alüminyum kaplama ve kırmızı klavye led aydınlatması ile işçilik bakımından Lenovo oldukça başarılı bir iş çıkartmış diyebilirim. Ancak gösterişli kasa tasarımını soğutma performansında da sergilemesini beklerdim Lenovo'dan. (Bu yorumu bu notebooku alıp, kullanan ve soğutma problemleri ile ilgili paylaşımlarda ve geri bildirimlerde bulunanlardan yola çıkarak söylüyorum kendim notebooku test etmedim) Aynı problemler MSI GE60/70 serileri için de geçerli yani MSI 'ın gösterişli kasa tasarımının yanında notebook soğutmasına da gereken önemi göstermesini beklerdim ama maalesef GT60/70 serilerindeki nispeten daha başarılı soğutma yapısını bu modellerde maalesef göremiyoruz.

    Ama notebookun ısınıyor olması oyunlarda ya da uygulamalardaki notebook kullanımında herhangi bir probleme yol açmıyor, sonuçta bu notebooklar bu ısılarda çalışabildikleri için üreticiler tarafından piyasaya sürülüyor bu açıdan bakıldığında notebook eğer ısıdan dolayı kapanmıyorsa, aşırı yük altında sapıtmıyorsa ya da oyunlarda herhangi bir kilitlenme, takılma gibi problemler göstermiyorsa o zaman bazı şeylere çokta takılmamak gerekiyor. Nihayetinde kaliteli bir notebook soğutucusu ile notebook ısı değerlerinizi 8-10 derece kadar düşürmek mümkün. Aynı şeyi kaliteli termal macunlar kullanarakta yapabilirsiniz haa ikisini bir yaparsanız çok daha iyi olur orası ayrı bir konu. Yakında bununla ilgili bir video çekip konunun ilk mesajına eklicem. Yani gerçekten bu notebook ile bir notebook soğutucusu almak zorunlu mu değil mi ya da ne kadar etkili bir çözüm hepbirlikte görmüş olacağız.

    Sormak istediğiniz Monster MS-16GC 15.6" notebook ile ilgili aklınıza gelen sorular varsa konu altına bana yazın en kısa sürede yanıtlamaya çalışırım.

    Selamlar..




  • HWS kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabın için çok teşekkürler bu bahsettiğin macun uygulaması nasıl oluyor bununla alakalı bi bilgi verebilirmisin birde kaliteli olarak gördüğün soğutucunun linkini bana gönderirmisin şimdiden teşekkürler
  • sese önem verenler için; srs audio sandbox kesinlikle işe yarıyor. 64 bit versiyonunu kurun ve biraz kurcaladığınız zaman programı seveceksiniz. işe yarayan programlar bulduğumda paylaşacağım. bu arada oyunlar genelde 1600x900 çözünürlükte (oyundan kastım crysis 2, bf3, nfs rivals vs..) high ayarlarda rahat 45~60 fps alınıyor. bunu da ben ayarlamıyorum nvidia experience ne diyorsa o. detaylı incelemeler yapma vaktim olmuyor fakat oyun performansını beğendim makinenin. 1600x900 olması yanıltmasın herhangi bir bozukluk yok 1080p de oynuyormuş gibi, zaten 1080p ye alınca 5 6 fps düşüş oluyor. umarım ileride videolu incelemeler yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 21 Ocak 2014; 20:48:21 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.