Şimdi Ara

Monster Laptop Keyboard Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, dün akşam saatlerinde bilgisayarın üzerine sıvı döküldü.

    Bilgisayarın markası ve modeli Monster T7 V2.6

    Klavyeyi temizleyip denedim ancak hepimizin bildiği gibi pek işe yaradığı söylenemez, daha sonra bayram dolayısıyla açık olan yerlerden bir tane benzer XER Keyboard (Eskisi ile aynı değil, eskinin modeli Sunrex P/N: V139922DK1 TR) alıp taktım (Model: v132150AK1 TR) Ancak bütün uğraşlarıma rağmen tuşlar olması gerektiği gibi çalışmıyor, caps lock'da e harfi a tuşunda ise Slash işareti gibi bütün harflerin yerleri karman çorman olmuş durumda.

    Aşağıdaki resimde aygıt yöneticisinin ve pc/at donanımını kadırıp bilgisayarı klavyesiz çalıştırdığımda aynı şekilde geri geldiğini gördüm. Bu denememde de anladığım kadarıyla bilgisayarın çipinde klavyenin driver'ı otomatik olarak gömülmüş durumda sanırım, dolayısıyla aklıma gelen ilk şey şuanda taktığım klavyeyi'de bilgisayar eski klavyesi olarak gördüğünden dolayı stabil olarak çalışmıyor.

    Klavyenin şekli ve kablosu birebir aynıdır, internette okuğum kadarıyla FN + Num Lock gibi önerilerde bulunulmuş ama bunlarda işe yaramadı, klavyenin karambol tuşlarından Num Lock'u bulmayı başardım ancak bütün klavye tuşlarıyla kombinasyonu denediğimde başarılı olmadı.

    Ekstra olarak dil seçenekleri F klavye yaptığımda'da klavyedeki tuşlar hiç bir şekilde değişmiyor olduğu gibi aynı kalıyor.

    Bütün sürücüleri kaldırdım, bilgisayara Restart attım (Bu arada res at dediğimde baya bi bekliyor, sonunu beklemedim atacağını sanmıyorum, bilgisayarı kapat dediğimde ise herhangi bir sorun olmuyor.) Ancak sürücüler kendi kendine geri geliyor, İo çipinin zarar gördüğünü düşünmek istemiyorum, bilgisayarın ana kartına sıvı teması olduğunu düşünmüyorum ana karta derinlemesine bakmadım ancak klavyenin altında herhangi bir sıvı temasına rastlamadım, ben Sherlock Holmes :p

    Daha önce başına gelmiş ve bu olaydan nasibini almış arkadaşlardan tüm destekleri bekliyor şimdiden çok teşekkür ediyorum, ileride bu konuya bakıp ta ''Aha tamda aradığım konu'' diyen kişilerin olmasını isterim.

     Monster Laptop Keyboard Sorunu
     Monster Laptop Keyboard Sorunu
     Monster Laptop Keyboard Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueExorcist -- 10 Eylül 2016; 20:03:30 >







  • Merhaba aynı model klayveme su döküldü . yeni almadım daha sorunu nasıl çözdünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostum, Monster'ın İstanbul Kadıköyde bir mağazası mevcut, oradan teknik destek aldık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.