Şimdi Ara

Monster Abra A5 V17.2.3 laptopta 3200MHz ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli forum kullanıcıları.


    2 ay kadar önce (bir hata ederek) başlıktaki bilgisayarı satın aldım.

    Amacım oyun değil genel kullanımda ihtiyacımı uzun yıllar görmesi içindi.

    Ama yine de sırf denemek için Pes 2021 yükledim ve bu oyun için donanımın hayli hayli yeteceğini düşünerek FHD 60 FPS olarak ayarladım ve oyuna girdim.

    Laptop kasıyor ama nasıl kasmak. Atlaya atlaya akıyor görüntü resmen.

    FHD 30 FPS alıp denedim akıcı ama arada takılmalar vs yaşadım yine de.

    Durumu bana göre daha bilgili bir arkadaşa anlattım ve bu donanımın bunu yaşatmasının imkansız olduğunu söyledi.


    Donanım özellikleri kabaca şu şekilde.

    CPU: i5 11400H

    RAM: 16GB 3200 MHz

    GPU: NVidia RTX 3050 TI


    Laptopta CPU-Z ve AIDA64 ile inceledik.

    CPU-Z DRAM Frekansını 798MHz göstermekte.

    AIDA64 Bellek yolu Gerçek saati: 614 MHz


    Arkadaşım 11. nesil intel işlemcilerle birlikte gelen XMP özelliğini aktif etmem gerektiğini, yoksa zaten 3200MHz alamayacağımı söyledi.


    BIOSu açtık. Fare kullanılabilen, güncel arayüzlü bir BIOS karşıladı bizi. Ama basit şeyler dışında tam olarak hiçbir şey değiştirmeye, bir ayar yapmaya müsaade etmiyor. Nitekim menülerin bir çoğu da yok.


    Sonuç olarak Monster teknik desteği aradım, anlatın ayarlayayım dedim, uzaktan yapabilecekleri bir şey olmadığını belirttiler.. Ürünü servise göndermemi, yüksek ihtimalle yazılım sorunu olduğunu söylediler.


    Tamam dedim, götürdüm Kadıköy servisine elden teslim ettim. Sorunumu tane tane anlattım. Yine yüksek ihtimalle BIOS versiyonu ile ilgili olduğunu söylediler.

    3 gün sonra sorunun çözüldüğünü belirttiler. Kargo ile istedim ürünü, geldi. Açtım ve inceledim. BIOS versiyonu yükseltilmiş, hiç bir ek menü veya ayar gelmemiş.

    Sorun da aynen devam ediyor. Resimleri de aşağıda paylaştım.


    Bu arada teknik destekle telefon görüşmemde bu ürünün XMP desteğinin olmadığını belirttiler.


    Şimdi ben mi yanlış bir yere bakıyorum, yanlış bir ayar mı yapıyorum. Tecrübe eden, şunu eksik yapmışsın diyen, şuraya da bakar mısın diyen arkadaşlardan yorum ve yardım bekliyorum.


    iyi forumlar dilerim.


    Monster Abra A5 V17.2.3 laptopta 3200MHz ram sorunu


    Monster Abra A5 V17.2.3 laptopta 3200MHz ram sorunu







  • ramleri çıkart tek tek dene

  • RAM'lerle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Neden?:


    Şikayet sitelerinde araştırdığıma göre Abra serisi V16 ve V17 laptop sahipleri genel olarak bu dertten muzdarip.(donma, kasma, fps düşüklüğü) Sadece çoğu kişi neden olduğunu bilmiyor.


    Kişisel yorumum 2020 itibariyle geçtikleri "mouse kullanılabilen arayüzlü BIOS"larda bazı seçenekler yok veya deaktif edilmiş.


    Kullanılan RAM 3200 MHz ama anakartın desteklediği ya gerçekten çok düşük, ya da BIOSta ayar yapılacak bir yer olmadığı için default olarak dipte çalışıyor. Tabi bu benim yorumum.



    Bu arada Monster'dan dönüş aldım. Ürünü tekrar servise bırakmamı, detaylı inceleme yapacaklarını belirttiler. Bu hafta sonu götürüp aynı şikayetleri belirtip tekrar bırakacağım.

    Yine hiçbir şey yapmadan gönderirlerse, ya da düzelttik deyip düzeltmezlerse iade talep edeceğim. Kabul etmezlerse de tüketici hakem heyeti yoluna gideceğim.



    Genel olarak şu ana kadar Monster tarafında görüştüğüm kim varsa, (Telefon, Mail, Uzaktan bağlantı) bence yeterince bilgili değildi. Sorunumu detaylandırıp sonucu anlattığımda ya da uzaktan bağlantıda gösterdiğimde hep bir sessizlik oluştu. Sonra da şu adrese mail atın dendi, akabinde de cihazı tekrar getirin dediler.


    Mosterdakilerden daha bilgili, bu sorunun neyden kaynaklandığına dair bilgisi olan arkadaşlar varsa sadece bir yorum bekliyorum.


    Teşekkürler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.