Şimdi Ara

Mönitör ve Vatan Com. hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum konu yanlış yerde ama harici bileşenler ve monitör bölümü ölü olduğundan buraya yazma gereği duydum. 1 hafta önce Vatan'dan aldığım ViewSonic VA2214S monitörümde iki tane ölü piksel çıktı. Ben bu mönitörü iade hakkına sahibim ama bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Monitörün sadece kutusu var diğer parça pinçik şeyleri malesef attım, iade hakkımı kullanabilir miyim ? Mönitörü aldığım gün farketmedim ama 1 tane ölü piksel bulunuyordu, olabilir dedim. Ama bugün ikincisi çıkınca sorun olduğunu anladım kaç gün içinde iade edebilirim ? Ve son olarak bu monitörün yani 400-450 lira civarında önerebileceğiniz hangi monitör var ? İyi akşamlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iade ederler diye düşünüyorum,sorun cıkarırlarsa biraz bağırma ve korkutma ile değiştitirler.Halletmezlerse diğer yollarla hakkını ara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bomshack kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Babam bu konularda asabi olduğundan bir şekilde hallederiz diye düşünüyorum. İnşAllah bir sorun çıkmaz, iyi akşamlar dilerim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef o parça pinçik şeyler ve kutu yüzünden iade alınmayacak.
    En iyi ihtimal servise gider. İlgili model için de sıfır piksel garantisi yoksa direk geri yollarlar. Yanılmıyorsam 3-5 arası ölü piksel hata sayılmıyor.
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Hocam eminsiniz değil mi ? Bu ölü pikseller gitgide artacak gibi duruyor çünkü. Hiçbir şansım yok mu değiştirmek için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorcher

    Hocam eminsiniz değil mi ? Bu ölü pikseller gitgide artacak gibi duruyor çünkü. Hiçbir şansım yok mu değiştirmek için ?

    Ölü piksel belli bi sayının üstüne çıkarsa (tam bilmiyorum o sayıyı, 3mü 5mi) teknik servisin garanti dahilinde müdahale etme zorunluluğu var. Ancak kutu ve diğer parçaları attığınız için vatan teknik servise yollama işini size yıkacaktır. Çünkü orjinal ambalaj içinde olmayan ürün. E bi de bu yüzden yolda hasar görme ihtimali var. Bu yüzden haklı olarak bu sorumluluğu almazlar. Ama servize siz götürürseniz eşşek gibi bakmak zorundalar. Hele ki markanın o modelinde sıfır ölü piksel garantisi varsa bedelsiz olarak panel değiştirilir. Ama dediğim gibi kusur sayılması için o ölü piksel adedinin belli bi sayının üstünde olması gerekmekte. O sayı şu an aklımda deil.




  • Değişim yapılabilirmi bilmiyorum ancak garanti bakmak zorunda bu konuda çıkarılmış kanun bile var 2010 veya 2011de cıkmıstı eskiden alt sınır vardı en az 3 ölü piksel vs bu kanunla ölü piksel bulunan lcd-ledler garantiye gidip panel değişikliği yapılıyor. Vatanın bu konuda sorun cıkaracağını sanmıyorum benim monitörümde bozuktu gidip yolladım kutusuydu hdmı kablosuydu cartı curtu yollamadım onlarda istemediler zaten.
  • Vatan iade konusunda esnektir birçok firmaya göre belkide tek iyi yanları budur. Bazı şubeler monitör gibi donanımlarda iade alamıyoruz geri satamayız kullanılmış monitörü vs diyebilir ancak ısrarcı olursanız iade edip hediye çeki alabilirsiniz yanlız kutu içeriklerinin tam olmasına dikkat ediyorlar.
  • konu vatansa almayabilirler. kabloları arada tutan plastik şeye bile ihtiyaç duyuyorlar. çünkü tekrar satışa koymak için. siz bence deneyin sonuçta kutu sağlamsa almaları gerek. ben çok öyle ürün iade ettim kutu yeterli olmalı
  • ölü pikseli nasıl tespit ediyosunuz
  • ysftnr333 Y kullanıcısına yanıt
    Örneğin film izlerken karanlık bir sahne varsa kendini çok belli ediyor, hele oyunlarda bayağı bir sorun oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emmre129 kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl yolladınız acaba ? Kendiniz mi götürüp verdiniz ? Birde sadece kutu var yani bu şekilde monitör değişimi yaparlar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden bu kadar düşünüyorsunuz..
    Alın monitörü, kutuya atıp faturayla gidin. Orada birlikte kutudan çıkartın, pikselleri gösterin ve iade isteyin. Şu eksik bu eksik diyen olursa arıza çıkartın, kavga edin.
    Burada şu bu diye düşünmek yerine gidip yerinde deneyin şansınızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sardim bir poşete gittim sorunu anlattim test ettiler ertesi gun mesaj geldi monitorunuz garanti merkezine teslim edilmistir diye. Zaten 20 gunun sonunda monitor tamir olmadi sifir daha ust bi model yolladilar 130 tl daha pahali

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.