Şimdi Ara

Asus Monitör Ölü Piksel iade işlemi yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Ürünü vizyonbilgisayardan n11 aracılığıyla aldım. (Asus Rog Strix XG259QN 24.5" 0.3 MS 380 Hz FreeSync Full HD Premium IPS Monitör)


    Üründe 1 adet ölü pikseli fark ettim. Daha sonra durumu vizyonbilgisayara ilettim, 1 ölü pikselin normal olduğunu bu durumda bişey yapamayacaklarını 14 günlük iade hakkımı kullanıp iade etmek istediğimi söylediğimde ürünün tekar satışa uygun olup olmadığını değerlendireceklerini söylediler. Kısacası tekrar bana iade etceklerini söylediler.

    Durumu asus desteğe ilettim telefon ile aradım mail ile resim istendi maili gönderdim dönüş olmadı güncellemeleri buradan paylaşıcam muhtemelen 1 ölü piksel garanti dışı diye söylenicek bende thh'ye başvurucam. Daha önce böyle bir şey ile karşılaşanlar ne yapmam hakkında yardımcı olursa sevinirim.


    Gamepower gibi bi marka bile sıfır ölü piksel garantisiyle ürün satarken. Asus gibi kalitesiyle bilinen marka ölü pikselleri normal sayıyo buda bi tuhaf.

    Asus Monitör Ölü Piksel iade işlemi yardım!hizliresim.com
    raxmaeu.jpeg
    https://hizliresim.com/raxmaeu


    Asus Monitör Ölü Piksel iade işlemi yardım!hizliresim.com
    gr32296.jpeg
    https://hizliresim.com/gr32296


    Asus Monitör Ölü Piksel iade işlemi yardım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 1 Mayıs 2024; 19:24:51 >







  • Yaşamaman gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmaya bağlı. monitör alırken bu gibi durumlarda sorun yasamamak için amazon üzerinden almaya çalışın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Sasua Aldığım yeri aradım dalga geçer gibi siz gönderin incelediğimizde tekrar satışa uygun olmadığını belirtip geri yollarız demeye getiriyolar resmen.

    @unconc3rn3d

    Dediğiniz gibi aldığım yer vizyonbilgisayar, hiç bir şekilde arkasında durmadı ürün satıldı iş bitti. Monitör veya başka bir ürün burdan alıcak olanlar aklınızda olsun hiç bir şekilde iade kabul etmiyolar kutu açılmış olursa.


    Durumu asus desteğe dün söyledim. Mail ile resim istediler gönderdim ama bu gün 1 mayıs diye sanırım dönüş olmadı. Asus'da muhtemelen 1 ölü piksel garanti dışında diye söyleyecek. Gelişmeleri buraya yazıcam muhtemelen thh'ye başvurucam. Süreci yaşamış kişiler ne yapmam konusunda yardımcı olursa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 1 Mayıs 2024; 18:39:44 >
  • Thh ile hakli cikacaksiniz, merak etmeyin. Fakat bu gereksiz surec biraz canini sıkıyor insanin. İade islemlerini baslatin, kabul etmezlerse thh basvurun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür esnaf kafası yerlerde maalesef durum böyle, aynı şekilde çarşaf çarşaf reklam sponsorluk veren ütopya, sinerji gibi yerler de monitör iade almıyor topu servise atıyor.


    Hepsibuarada, amazon tekrar satışa uygun hale getirip iade alıyor da bunlar niye alamıyor acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.