Şimdi Ara

Monitör HDMİ çıkışında 10 dakika sonra uykuya geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar, 3 gün önce mahalleye şimşek çakması sonucu bilgisayarımdaki 2 monitörde birden kapandı. Fişleri çektim, statik elektriği boşalttıktan sonra bilgisayarı açtım 1. monitör sorunsuz çalıştı ama 2. monitör bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra "No Signal" hatası ile uykuya geçiyor. Önce monitörden şüphelendim ama monitörü laptop'a bağladığımda sorunsuz çalışıyor ve kapanmıyor. Ekran kartı arızalansa oyun oynarken falan sorun çıkarır diye düşünüyorum onda da sorun yok. Garip bir şekilde 2. monitör 10 dakika sonra uykuya geçiyor bilgisayarı kapatıp açmazsam da gelmiyor. ( yeniden başlattığımda uyanmıyor ) kapatıp açtığımda tekrar geliyor ama 10-15 dakika sonra aynı sorun var. Sadece hdmi çıkışı bozulmuş olabilir mi ? Yada ne önerirsiniz? tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.




  • İlginç bir sorun eğer monitörde hata olsa laptop ile denedim sorun yok diyorsunuz pcde hata olsa o da sorunsuz çalışıyor diyorsunuz ama muhtemelen ilk monitörünüz display ile bağlı ama 2. monitörünüz hdmi ile bağlı buda ekran kartımızın sadece hdmi çıkışının sorunlu olduğunu akıllara getiriyor yapmamız gereken deney 1. monitrü hdmi ile bağlayıp bu tezi doğrulamak ardından ekran kartı hdmi portu bozulduysa garanti varsa yoksa isterseniz tamir yada başka portları kullanmaya bakacaksınız.

  • rayli82 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler hocam, şimdi bir başka şey denedim. Televizyonu aynı HDMİ çıkışındna bağlıyorum onda hiç sorun yok cihaz sorunsuz çalışıyor görüntü kesmiyor. Monitör 10-15 dakika arasında çalıştıktan sonra sanki kablosu çekilmiş gibi bir anda düşüyor. Aklıma yıldırımdan alakasız driver yada bir ayar ile alakalı olabileceği geliyor işin içinden çıkamıyorum.


    Toparlayacak olursam


    HDMİ üzerinden benim pc de çalışmayan 10 dakika sonra kapatan monitör normal dandik bir laptopta VGA üzerinden çalışıyor ( monitör benim pc ye vga to hdmi çeviri ile bağlı 2 farklı kablo ile denedim ikiside sağlam kablolarda sorun yok )


    Ekran kartının HDMİ Çıkışı bu monitörde sorunlu ama televizyonu taktığımda herhangi bir kapatma vs yapmıyor.


    Bilgisayardan monitör kablosunu söküp taksamda geri gelmiyor uyanmıyor, bilgisayarı resetlersem gelmiyor açılmıyor sadece bilgisayarı kapatırsam ( güç kesmeden direk normal kapatma ile ) bilgisayar tekrar açıldığında çalışıyor 10 dakika civarı çalışıp tekrar kapatıyor. Garip olanda bu içinde kondanstor sorunu vs desem kapatıp açınca 10 dakika daha neden çalışsın.


    :) Akıl tutulması yaşıyorum.





  • sanırım sorunu çözdüm, monitör çözünürlüğünü 1024px e çekince çalışmaya devam ediyor. Sebebi de şu muhtemelen besleme kartı arızalandı ve 1650px çözünürlükte güç yetmiyor bundan dolayı da kapatıyor kendisini. Şu an en mantıklı çözümleme bu gibi geliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.