Şimdi Ara

Mod ama ayıp yaptığın O kadar yazdım lan :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda yazdığım üç davranıştan ikisini zaten bu konuyu açarak yapmış olduğunu bütün foruma gösterdin.Acaba toplumsal rollere nasıl bakıyor sorusuna cevaben sıcaktan öyle giyiniyorlar dediğimde cevahirde donla dolaşan adam mı gördün cevabını verdin.Burada eğer cevabın yukarıdaki ile aynı olsaydı toplumsal dogmalarda hareket ettiğini düşünürdüm.Ama açıkça kendinle özdeşleştirip empatiye kalkıştın.Yani toplumsal dogmaların dışında kalmak istediğine dem vurdun.

    Toplumun sana koyduğu sınırlardan rahatsız oluyorsun.Karşı cinse karşı biyolojinin dışında iradesel olarak bir zorlama içindesin.Aynı zamanda da bu yaptığını bize kanıtlamak ve bundan da takdir görmek istiyorsun.Bütün bunların ne anlama geldiğini başka bir arkadaş sana açıklar artık.

    Aynı zamanda yorumlarındaki saldırganlık,despotluk ve güç gösterisi iradenin sana yapılan her yorumda iradenin zayıflamasına, dolayısıyla mevcut halinden kaçmana engel olmaya ve bütün bunların dolayısıyla sinirlenmene sebep oluyor.Çünkü esasen bunu yapmadığın taktirde içinde bulunduğum toplum seni dışlayacak ve kabul etmeyecek.Bundan da açıkça korkuyorsun.Bu davranışın da yukarıdaki davranışların sebebi olan halini destekler nitelikte.

    Bunun sonucunda da esasen sana en ufak bir zararı olmayan bir davranışı kendine bir tehdit olarak görüyorsun.Çünkü toplum bireyden sana göre daha önemli.Toplumsal ruha herkes uyup ona göre yaşamak zorundadır.Öteki türlü benim özgürlüğüm kısıtlanır.Çünkü kabul ettiğin tekilliğin dışında öteki görmüşsündür.

    Karşı cinsinin iradesinin sana rahatsızlık verdiği ve öteki erkeğin davranışının bir 'tehdit' olmayışı sonucu var.Çünkü bir erkek senin 'üstün' iradene karşı tehdit değildir.Bir kızın iradesel haklarına saldırıda bulunman. Bu da erkek olarak daha üstünüm düşüncesinden doğuyor.Bunun da geçmişte iradesini sana konuşturmuş bir kadının yarası olarak düşünülebilir.Aynı zamanda yukarıdaki 3 davranış koşuluna zemin hazırlayan etken olarak da kabul edilebilir.

    Anlayışına vermeyi planlıyordum.Veremedim.Kusuruma da bakma artık.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.